Sålde Golf, köpte Saab.

Jag o NS satte oss ner nu i mellandagarna o räknade på min ekonomi o om jag skulle ha råd o köpa en ny bil o försöka bli av med golfen. Sagt o gjort. Med en viss budget gav vi oss ut på jakt efter en ny bil till mig. Vi hittade några intressanta objekt men båda föll mest för en Saab 95 av årsmodell 00. Så vi åkte hem till Ns o slängde upp golfen på blocket. Jag förväntade mig inte att få den såld snabbt.

Så när ett mail hade trillat in 4 timmar senare så var jag rätt skeptisk. Ringde upp killen som skrev o han ville komma o kolla på golfen omedelbart. Sagt o gjort. Samtidigt som denne killen åkte från sitt åkte vi in till min lägenhet där vi skulle mötas upp. Passade även på o dra förbi bilfirman med Saaben o sa att jo vi ska ha den så imorgon hämtar vi den är det ok? Golfen blev såld o till o med för lite mer än jag trodde jag skulle få för den i det skick den faktiskt var. Men jag är hel nöjd.

Dagen efter knallade alltså jag o NS ner till baknen fixade en postväxellapp o sen vidare till bilhandlarn. Papper skrevs på o vips så ägde jag en Saab av mycket finare o modernare stuk än någon av mina tidigare bilar.(bild kommer)


lilla julafton

Ns kom hem redan igår. Han ringde o frågade hur jag ville göra o så länge kan körde lugnt o utan stress så ville jag gärna han kom hem så fort som möjligt. Så på kvällen när han var hemma hos sig åkte jag dit. Han gav mig den julklapp han köpt till mig o sa att jag fick öppna den på direkten även om jaginte hade med mig hans. Det var en jätte fin fairy från agora gifthouse sweden. Hur fin som helst. O som han sa den passade mig.
Vi tittade på ett avsnitt av macGyver eftersom han stannat till i jkkpg o köpt en samlingsbox på mellandagsrean. Sen blev det sova.

Idag så vaknade jag av att Ns sprang upp i ill fart. Han mådde illa o har antagligen åkt på kräksjukan så det lär väl jag också få nu. HAr blivit en lugn dag med mer macgyver o lite spelande på datorn. Jag var inne en sväng i stan o handlade så vi inte skulel svälta ihjäl. Kolla även till min kägenhet o hämtade NS julklappar som han fick öppna när jag kom tillbaka.


Julklappen från NS ser ut som den till höger.


Frågeruta,bloggsvar

Har kommit fram till att jag skulle vilja ha en frågeruta på bloggen. Men detvar vist lättare sagt än gjort. Hittade en sida som hete bloggsvar men där var man tvungen att få en inbjudan för att få bli  medlem. O jag känner tyvärr ingen som kan ge mig en sådan om inte någon givmild läsare här känne rför o dela med sig. Så i väntan på ett bättre internet (päronens är så segt) så får jag vänte med o leta efter andra alternativ.
Saknad

klockan närmar sig midnatt o snart är julafton över. Ska strax försöka sova. Men går inte så bra när man är van vid o inte sova själv. Saknar NS nått otroligt. Konstigt o va utan varann en sån här dag. Men pga av omständigheterna så blir det som det blir. Vi får för hoppningsvis ses på söndag eller måndag. Troligtvis först på måndag.

Julafton

Önskar alla en god jul

Granne som inte kan köra bil på vintern

Som rubriken lyder har jag en granne som inte vet hur en bil fungerar när det är snö. Han lyckas alltid slira fast på infarten till vår parkering. För det första ska man ta sig över trotoaren o sen köra ner för en liten backe o parkera bakom huset. Han brukar dels fastna när han ska köra ut då han han slirar fast i snön o sen samma sak när han ska köra in. O det är rikig kul o titta på nrä han trycker plattan i botten o enbart lyckas göra det halare o svårare att komma loss.
Det är precis som om han inte vet va vinterdäck är för något o abolus inte har några på sin bil, eller det faktum att han gasar som han gör bara förvärrar situationen. Kanske beror det på att han antagligen inte varit med om sån här snö innan då människan av döma av namn o utseende antagligen kommer från något land i Afrika ursprungligen.


Kankse borde ge honom en anonym julklapp?


Stulen bil

 

Det blev en väldigt händelsefull natt för min del. Kl 02.07 ringde min telefon. Jag vaknar o konstaterar att det är ett dolt nr. Innan jag svarar hinner två möjligheter fara genom mitt huvud. 1. Det är larmet som gåt tpå jobbet. 2. En busrigning. Jag svarar och i andra änden är det polisen. Rätt yrvaken får jag svara på lite frågor om min bil o får berättat för mig at den nu står i Gbg, det vill säga 20 mil bort. Jag berättar snabt för NS som slänger på sig kläder o kan konstatera att jo min bil står inte på gatan längre. Den har alltså blivit stulen.

Det jag lyckats få veta är: Personen som stal bilen har kommit gående. Händelsen inträffade någon gång mellan 21-22. Kl 22.30 när grannen gick förbi utanför var bilen borta. Personen har brutit bort rattkåpan och brutit upp stöldlåset. Bilen var inte låst när stölden skedde eftersom jag är naiv nog o tro att ingen vill ha min skrutt bil.

Gärningsmannen har sedan åkt o antagligen tankat eftersom det fanns ytters lite bensin i bilen. O sen dragit raka spåret ner till GBG. Va jag förstod det som så har de där blivit stannade i en kontroll som de smet ifrån så det blev pådrag med biljakt. Bilen blev sen stannad på hisingen där den fortfarande står kvar på en gata.

Bilen ska visst va i ej kördugligt skick o nu håller jag o min far på att för fullt försöka ta reda på om bilen går o få hem eller inte, o om det är värt kostnaden. Det är inte ens säkert vi får röra bilen än utan att polisen vill ha den kvar. Så mycket mer vet jag inte.Bilen på bilden är inte min men den ser exakt likadan ut. samma färg o allt.


Dan före dan före dan före doppare dan

Med bara fyra dagar kvar till julafton kan jag inte påstå jag gillar att jobba. Jag jobbar kväll varje dag så även torsdag. Det vill säga jag är glad om jag är hemma kl 20.30.
kommer antagligen va rätt kaosartat varje kväll. Ska bli ytterst intressan to se hur irriterad jag blir på allt o alla eller om det ist blir super skoj med all fart o fläckt.
Hoppas iaf att vi är flera som jobbar på kvällarna så det inte är ont om personal. då blir det inte roligt.


Giga pudding

Julmarknaden var rätt liten när vi väl kom ner på stan. Men hittade lite grejer ändå. Utökade två julklappar o köpte lite blåbärsglögg att ha nån kväll nu i veckan.

När vi var rätt frusna efter timmarna i stan med snön som öste ner åkte vi hem till mig. Där bäddade vi ner oss i soffan framför tv:n o tittade på kalle o chokladfabriken o åt lite godis vi köpt.

Sen bar det av till ica o efter det hem till NS. Där blev det en slappa framför datorn kväll. Vi passade även på att försöka göra vår egen giga pudding. (inte en äkta sån på bilden) Den såg ut som en riktig gigapudding. Men den smakade bara bränt eftersom det blev lite för länge på spisen med mjölken.


Julmarknad

Det snöar för fullt o har precis ätit frukost med NS till en massa julmusik. Strax ska vi ta på oss ytterkläderna o dra oss ner mot stan där det är söndagsöppet överallt o julmarknad på torget. Har förhoppningar om stor mysfaktor o kanske lite inhandling av julgott.

Har pratat med min syster som är här i nässjö hos en vän o ska möta upp oss sen. Frå se när hennes baksmälla gett med sig så pass att hon orkar ringa.PS3 Move

Igår när NS kom hit så hade han med sig en tidig julklapp. Han o hans far har en relation som innebär att NS får köpa sin egen julklapp i år. Vilket blev en Move kontroll till PS3. Så kvällen ägnades åt lite installation o idag på morgonen fick jag prova på att spela lite. Började med tennis o badminton o det var super kul. Var dessutom rikigt duktig (körde på lättaste svårighetsgraden?!?!) Testade äevn lite andra demos som inte var rikigt lika skoj. Men tror jag kan gilla en hel del spel som man använder kontrollen till.
Lita aldrig på en hantverkares tidsangivelse...

Tro det eller ej trots att jag försökte försäkra mig flera gånger om tiden o till o med var hjälpsam när det gällde o få ut info till mina grannar har inte hantverkarna kommit hit än. De skulel åka från jkpg kl 7 fick jag info om. Villket innebär att de SENAST borde varit här kl 8. Kl är 10 nu. Inte en nisse inom synhåll. Varför i hela jävla väröden var jag tvungen o kliva upp kl 7 en lördag om de ändå inte tänkte dyka upp? Har inte lust o sitta här hemma o vänta o behöva ha hela dagen uppbokad. Fick släppa iväg NS hem till sig för han hade inte tid o vänta på mig då en vän till honom kommer på fika om ca en timme. Så jag får sitta här o hoppas att nått händer snart.Helgen

Helgen blir nog inte rikigt så som jag tänkt. Hade sett fram emot sovmmorgon imon. Men så ringer min tele o i andra änden är det en hantverkssnubbe som glatt berättar att imorgon kl 07.30 kan jag förvänta mig att de komme ro ska fixa vidare med min balkong o dess dörr o fönster. Jejj! Eller inte. Så någon sovmorgon blev det alltså inte. Fick dessutom i uppdrag o leka vice hyresvärd o sätta upp en info lapp om detta då mr hanverkarsnubbe bara fåt ttag i mig o ingen av de 6 andra som bor i detta hus. Så jag som är van vid o skriva skyltar på jobbet tog fram arbets tuschpennan o gjorde en stor lapp o tjepa upp på ytterdörren till  byggnaden. Sen gjorde jag små lappar o gick o slängde in i allas brevinkast. Så nu hoppas jag att med mina o mr hantverkarsnubbes gemensamma ansträgningar så komem rinfon hinna gå fram. Om inte annat får de väl bara fixa jobbet hos mig så är iaf jag nöjd.

Vet bara en sak till som händer i helgen o det är att det blir julmarknad på söndag som jag ska försöka gå på.


Äntligen Fredag

Som rubriken säger äntligen! Har inte tyckt attd et var jätte skoj o jobba den här veckan o just idag har varit extra jobbigt så nu när det är helg o jag är ledig är det bara att njuta. Är extra jobbigt o jobba nu när det är sån julrusch. Tror nästa vecka kommer bli värst. Jobbar enbart kvällar o är dessutom anvarig så det lär bli ett jävla stå hej o kunna hinna med allt varje dag. Vår försäljning väntas skjuta iväg rätt mycket över det normala. Jag vet inte hur pass mycket detta nu kommer uppfyllas men jag hoppas att Chefen tänkt till o sett till att vi är tillräckligt med personal.


4.
http://tili.webblogg.se/hemlig/?tmp=13144149


Julklappar

Då var alla julklappar inhandlade o det är rikigt gött. Ska sätta mig o slå in dem i det papper jag köpte förut.


3.
http://tili.webblogg.se/hemlig/?tmp=09150730


Bank, bank, bank...

Sitter hemma i min lägenhet o försöker höra mina egna tankar genom allt oväsen. Hantverkarna som skulel varit här igå kom idag. De hade börjat riva ner allt när jag kom hem från jobbet. Vet inte hur mycket av jobebt som är gjort men det låter iaf förjävligt innefrån sovrummet. Som om de river mer än de fixar. Hoppas min internetkoppling håller sig igång så de inte är emot sladden eller telejacket som sitter där inne under fönstret. Hela huset skakar av deras bankande. Dessutom snackar de typ något baltspråk som jag inte förstår även om båda kunde flytande svenska o såg helsvenska ut när jag prata med dem när jag kom hem.

Har även ringt min goda vän LL o snackat skit en stund. Hon överaskade sin kille med mini julbord igår o det ska visst ha varit en rikig hit.


2.

http://tili.webblogg.se/hemlig/?tmp=08103625


Dessa hantverkare

Idag klev jag upp kl 7 enbart för att hinna göra iordning här hemma ifa hantverkarna som ska va i vårt hyreshus o byta balkongdörrar skulel titta in först hos mig. VOre rätt logiskt att de skulle komma till mig först eftersom jag har första lägenheten i huset. Tiden var satt kl 9.00. Nu är kl 10.26 o har inte sett skymten av en hantverkare på hela gatan. Så min sovmorgon rök utan att jag hade behövt det. Precis som alltid så kommer inte hantverkaren då tiden är bestämd.
Har ist suttit o tittat på ett avsnitt av grey's anatomi, laddades ner på under en kvart. Går fort med rikigt bredband ist för mobilt.


Kan mer än man tror

Har äntligen fått igång mitt paket från Telia här hemma. Började i helgen med att jag hämtade ut sakerna o kollade så allt var med. Men eftersom jag jobbade kunde jag inte göra något. Hade även problemet med telejacket i sovrummet o tv:n i vardagsrummet o alldeles för kort sladd för o räcka där emellan.

Som tur var så kunde NS hjälpa mig. Han hade både sladd o erfarenhet från att fixa detta innan. Så när jag kom hem på kvällen hade jag iaf bredband. Tv:n hade han inte fått till att fungera. Det låste sig helatiden på installationen.

Idag bestämde jag mig för att fördsöka själv så jag kunde ringa Telia i värsta fall om det inte gick att få igång. Drog ur vart enda sladd, tryckte av på varje avstängningsknapp och satte i dem igen o startade upp. döm av min förvåning när jag då helt plöstligt har fått igång allt. Installationen gick igenom smärtfritt o koderna var bara o knappa in. O vips så hade jag TV.

Så nu ska MTV stå på medans jag städar här hemma. Ska försöka med konsten att få tag på dammsugarpåsar till den dammsugare jag fick av NS eftersom jag gav bort min gamla till LL när jag trodde jag inte behövde ha någon egen längre. Ska även tvätta så dags o samla ihop allt o dra sig mot tvättstugan.


Hittade även den perfekta julklappen till mamma idag. Satt på Facebook o uppdatera den nya profilen. Upptäckte att jag bara hade en bok under mina "böcker" delen. Så började leta efter en viss bok o upptäcker att en ny bok i en serie både mamma o jag läser har släpts. Men varken hon eller jag visste om det. slänger mig på luren för o ringa mamma men hon kunde inte prata då utan pappa svarade. Han lova att mamma skulle ringa upp. under tiden så komem rjag på att jag inet alls ska berätta något för mamma utan köper boken på CDON o ska ge henne den i julklapp. Mamma skrattade rikigt bra sen när hon ringde upp o jag förklara varför jag inte ville prata med henne längre.

1.
http://tili.webblogg.se/hemlig/?tmp=03111436


Igen

Då tänker jag eventuellt ge mig på att blogga igen. Vi får se hur länge det här håller i sig. Har bolggat förut men känner inte för o hojta vit o brett om vem jag är så om nån har sina gissningar får de ha det.

Bloggen kommer vara uppdelad i en öppen del o en hemlig del för enbart dem med lösenord. Allt för att jag ska kunna känna att jag kan skriva lite mer riktat än för allt o alla.

Nu ska jag bara lista ut hur det fungerade med den lösenordsskyddade delen.RSS 2.0