The Sound of Arrows = MYCKET bra musik!

Har hittat en ny favorit grupp. The Sound of Arrows. De gör så otroligt bra musik. Iaf den jag hört hittills. Det står inte så mycket på wikipedia om man söker på dem. The Sound of Arrows är ett svenskt electropop-band bestående av Stefan Storm och Oskar Gullstrand.

Här nedan är en favorit låt med en riktigt härlig musikvideo till. Så se, lyssna och njut!Jag tror att anledningen till att jag verkligen tok diggar deras musik är att de påminner så extremt mycket om mina andra favoriter Pet shop boys och The killers. De är som en mix av dem två.

...

Jag vet att du tror att du förstår vad du tyckte att jag sa, men jag är inte säker på att du fattade att vad du hörde inte var vad jag menade." källa okändEnergikällor


Julfint hemma hos mig

Lägger upp lite bilder på saker som jag pysslat med här hemma på sista tiden som gör att det blir lite mer julfint.Enris med lite kulor och en tomte i sprider en behaglig doft o ger rätta stämningen.

Julkrans som hänger på ytterdörren för o välkommna besökare. På bilden står den dock på köksgolvet hemma hos mamma uppstaplad mot en vägg för o kunna få till en bild i all hast.

En lite annorlunda form av ljussättning som ser lite juligare ut.


Lika som bär?

Är det bara jag som tycker Lana del Rey är lik Pam i True Blood?eller?


Lana Del Rey - Video Games

Swinging in the backyard
Pull up in your fast car
Whistling my name

Open up a beer
And you say get over here
And play a video game

I'm in his favorite sun dress
Watching me get undressed
Take that body downtown

I say you the bestest
Lean in for a big kiss
Put his favorite perfume on

Go play a video game

It's you, it's you, it's all for you
Everything I do
I tell you all the time
Heaven is a place on earth with you
Tell me all the things you want to do
I heard that you like the bad girls
Honey, is that true?
It's better than I ever even knew
They say that the world was built for two
Only worth living if somebody is loving you
Baby now you do

Singing in the old bars
Swinging with the old stars
Living for the fame

Kissing in the blue dark
Playing pool and wild darts
Video games

He holds me in his big arms
Drunk and I am seeing stars
This is all I think of

Watching all our friends fall
In and out of Old Paul's
This is my idea of fun
Playing video games

It's you, it's you, it's all for you
Everything I do
I tell you all the time
Heaven is a place on earth with you
Tell me all the things you want to do
I heard that you like the bad girls
Honey, is that true?
It's better than I ever even knew
They say that the world was built for two
Only worth living if somebody is loving you
Baby now you do

(Now you do)

It's you, it's you, it's all for you
Everything I do
I tell you all the time
Heaven is a place on earth with you
Tell me all the things you want to do
I heard that you like the bad girls
Honey, is that true?
It's better than I ever even knew
They say that the world was built for two
Only worth living if somebody is loving you
Baby now you do

 

 


Träning Vecka 48-50

Träningen har ju legat på en extremt låg nivå det senaste pga den där förkylningen. Sen har det varit svårt att få tillbaka motivationen. Var på gymmet en dag i förra veckan i lördags. Det var kämpigt. Det märks dirket när man inte hållt igång. Tänker dra igång sen igen efter nyår. Är lite svårt nu när alla röda dagar kommer o öppettiderna är annorlunda. Kan inte rikigt tima ihop träning - Jobb - socialliv då.

Nått som är positivt iaf är det att vågen står still. Det har varken rört sig upp eller ner hittills. Det känns bra så på den fronten har jag inte så mycket att ta igen. Tror dessutom att jag är tillbaka där jag slutade rätt snabbt om jag börjar köra hårt dirket när jag är tillbaka på gymmet. Men då måste motivationen vara på topp. Dessutom vågar jag inte lova att vågen fortsätter stå stilla ju närmare jul det blir. Julmaten lär ju sätta sina spår.

Kan även berätta att mina steg inte går särskillt bra heller. Kommer inte ens upp i 10,000 om dagen. Beror mest på att det blir så mycket kassa på jobbet.

Men som sagt det blir nya tag sen igen.

Dags o skriva igen kanske?

Blir inte mycket uppdaterat här nu för tiden. Dels så vet jag inte vad jag ska skriva o dels har jag oftast fullt upp med annat för o orka brymig om o skriva på en blogg som ändå ingen är intresserad av (eller?).

Jobbar som en tok nu när det börjar närma sig jul. Har dock ledigt idag och på fredag. Det är kompensation för att jag jobbade helgen som var o det faktum att jag kommer jobba på julafton.
Spenderar dagen hemma. Är hundvakt åt Vilda som är min kära vän B1:s jycke. De har kommit ner från stoockholm för o hälsa på. Men idag är de på Gekås i ullared o shoppar o jag är hundvakt. De tittar förbi i eftermiddag o hämtar upp hunden innan de drar hem mot stockholm igen.

I övrigt vet jag inte vad jag ska berätta om men det trillar väl in lite mer inlägg. Ska uppdatera det här med träning strax.


Vilda


Alla flickor har rätt att gå i skola.

Vill du skänka pengar till musikhjälpen?

Klicka dig in på denna länken o följ instruktionerna. Det är superlätt. Själv har jag skänkt 200kr.

http://www.ihelp.se/musikhjalpen/index.php?open=1514

 

Exempel på vad tusen kronor räcker till (vad insamlingen är uppe i nu):


* En månads skolgång för 20 flickor (eller 20 månaders skolgång för en flicka)
eller
* Skrivböcker och pennor för tio skolklasser
eller
* Skollunch för fem skolklasser

 

 

Sen får vem som helst sprida länken så det kommer in mer pengar! Ger även en utmaning till mina båda systrar Elin och Sofie att skriva om detta i deras bloggar o använda länken så det komer in en massa pengar.


Musikhjälpen 2011

Då har det dragit igång igen. Årets tema är "Alla flickor har rätt att gå i skolan".

http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=3946Kommer bli lite pengar skänkta för min del i år igen. Förra året blev det hel del låtar önskade.

Så här gör du för att önska via SMS:

Skicka ett SMS till 72 999 med belopp 50, 100 eller 200 + din låtönskning (låt, artist och ev motivering).

Exempel: "50 Ängeln i rummet Laleh Bästa låten till min bästa vän Ida, kram Malin i Åmål"


Ombyggnad

Igår berättade Niklas att han tagit kontakt med en snickare. Så imorgon fredag kommer det hit en snubbe o ska titta på vad som behöver göras för att 1. bygga klart kaminen i vardagsrummet 2. Isolera om taket 3. renovera badrummet. Vi ska sen få ett kostnadsförslag på allt jobb o utifrån det kan vi sen fatta ett beslut om hur vi ska göra. I första hand är det skorstenen till kaminen som är det viktigaste. Problemet är bara det att om vi ska dra den rakt ut genom taket så komer vi behöva fixa takisoleringen på vägen. För kombinationen skorsten + kutterspån är en smärre brandfara som vi vill undvika.

På tal om brandfara så ringde min mor innan idag o informerade om att de på radioon gått ut med att det brinner i gamla brandstationen i Nässjö. Allts den byggnad där jag hade min lägenhet innan. Rätt skönt o veta att man inte bodde kvar där nu. Får kolla sen när man åker in till jobbet hur det ser ut. Det ligger ju granne med butiken. Ska även om jag ser nån före detta granne i butiken fråga vad det är som hänt. De borde ju ha bättre info en det lilla jag fått hittills.


Coldplay - Paradise (A Capella Cover by Mike Tompkins)

En vän hade lagt upp denna på sin wall på FB så jag blev nyfiken o klickade in. Det ångrar jag verkligen inte. En rikigt intressant cover som är ruggit bra. Me like big time!
BMI

Som ett tillägg när det gäller BMI har jag i dag läst mig till att det är innom kg 51.6 till 69.7 kg jag ska ligga för o vara normalviktig i förhållande till min längd. Alltså får jag inte gå över eller under där. Så 55kg som mål är ändå 3 kg ifrån att hamna under det normala. Även om jag tror att jag när jag nått målet 55kg kommer tycka att det är sundare o ligga något högre. Det är iaf vad jag tror i dagsläget.Vikträknare

Tänkte lägga in en sån här liten tidslinje. Där kan man följa min resa mot mitt mål. 

 

LilySlim Weight loss tickers

 

 


Julklappshandling

Idag bar det iväg till JKPG tillsammans med min bännina Erica. Vi shoppade loss o köpte en massa julklappar.
Så nu är de flesta julklapparna fixade. Behöver komplitera några stycken men det är snabbt fixat. Var rätt trevligt o strosa omkring i lagom tempo utan o känna sig stressad. Fick chansen o visa upp NewYorker och Subway för Erica som aldrig stött på dessa innan. Hon verkade nöjd men det initiativet.

Hittade två grejer till mig själv också. Ett par jeans på HM som i slutenden landade på enbart 150kr. De formade till min rump så den blev riktigt nice. Ska bara sy upp benen lite så jag slipper trampa sönder dem. Något för långa i dagsläget. Sen hittade jag en ny träningst-shirt med trycket "Your boyfriend's T-shirt" Tyckte den var så där lagom provocerande att ha o träna i. Är ju en del som glor på gymmet ibalnd så med en tröja som skriker ett kaxigt budskap blir det ännu roligare.

Det var inget skoj o ta sig hem från JKPG dock. Snön började ösa ner o det var värsta köerna. Halt som tusan och folk bettede sig som idioter. Det blev en hastighet på ca 30km/h hela vägen mellan JKPG och Nässjö. Nu gjorde ju inte detta oss så mycket men fy va läskigt det var. Värre blev det dock. Mellan solberga och Anneberg började det snöa ännu värre. Det låg dessutom ca 1 dm snö på vägbanan. Snön var så intensiv så man hade ca 3m sikt framför frontrutan. Det blev sämmre sikt om man drog på helljus. Riktigt spännade o behöva hålla koll på vart du hade diket för att överhuvudtaget veta om du var på vägen. Inte ens snöpinnarna syntes. Mötte man däremot en bil så kunde man se lite bättre genom snön. Men annars blev man snöblind o såg allt som i en tunnel där ljuset träffade alla snöflingor.
...Never make a arguement with an idiot. It will drag you to its own level,and then he will strike you with his experience...

Shit my kids ruined

Idag på lunchrasten satt jag o bläddrade i kvällstidningarna. Då fanns det en artikel om den här sidan http://www.shitmykidsruined.com/ Det är en sida där föräldrar får lägga upp bilder på saker som deras barn har förstört. En typsik sån sida där jag kan fördriva tiden en stund bara för att titta på dummheter här i världen.

Så har du inget bättre för dig o vill se vad barn kan hitta på så klicka dig in på länken.Christina Perri - Jar of HeartsI know I can't take one more step towards you
Cause all that's waiting is regret
And don't you know I'm not your ghost anymore?
You lost the love I loved the most

I learned to live, half-alive
And now you want me one more time

And who do you think you are?
Runnin' 'round leaving scars
Collecting your jar of hearts
And tearing love apart

You're gonna catch a cold
From the ice inside your soul
So don't come back for me
Who do you think you are?

I hear you're asking all around
If I am anywhere to be found
I have grown too strong
To ever fall back in your arms

I've learned to live, half-alive
Now you want me one more time

Who do you think you are?
Runnin' 'round leaving scars
Collecting your jar of hearts
And tearing love apart

You're gonna catch a cold
From the ice inside your soul
So don't come back for me
Who do you think you are?

Dear, it took so long
Just to feel alright
Remember how to put back
The light in my eyes

I wish I had missed
The first time that we kissed
'Cause you broke all your promises
And now you're back you don't get to get me back

Who do you think you are?
Runnin' 'round leaving scars
Collecting your jar of hearts
And tearing love apart

You're gonna catch a cold
From the ice inside your soul
So don't come back for me
Don't come back at all

And who do you think you are?
Runnin' 'round leaving scars
Collecting your jar of hearts
And tearing love apart

You're gonna catch a cold
From the ice inside your soul
Don't come back for me
Don't come back at all

Who do you think you are?
Who do you think you are?
Who do you think you are?

Extremt dåligt med träning

Min förkylning vill inte ge med sig. För att inte bli helt förstörd har jag valt bort gymmet när jag känner att det fortfarande är för jobbigt att enbart jobba. Har en näsa som rinner eller är täppt och så fort jag anstränger mig får jag rethosta som kan hålla på jätte länge. Försöker iaf nå mitt stegmål dagligen som nu för tiden är uppe i 12,000 steg/dag. Hittills har det gått bra.

Imorgon ska jag försöka ta mig in till JKPG o handla julklappar. Då kanske jag kommer upp i en hel del steg till. Idag blir det inte mycket steg till då vi ska åka ut till mina föräldrar om två timmar. Min yngsta syster fyller år o det ska firas med tårta.


Bara för att jag kan lägger jag upp en RIKTIGT gamal bild på min lilla syster. Vet itne ens hur gamal hon är på bilden men kanske typ 15?!?! Bilden är även en länk till hennes blogg om du har lust o titta in i hennes liv.


Vecka 49

Nu vecka o nya tag, men känne rmig förbaskat o peppad o göra nått. ÄR lite förkyld o det har satt sig mest på halsen. Det tjockar igen o jag hostar o på nätterna är det så illa att jag vaknat av att jag inte får någon luft. Då ör det lite små jobbigt. Nu tex kan jag inte prata utan kraxar som en kråka ist. Ska därför försöka hålla käften in i det längsta. Drar strax till jobbet. Snön kom inatt så behöver ha lite extra tid idag ifa det är halt ute.

Jobbar till 14.15 efter det får vi se vad halsen o korppen säger om en tur till gymmet. Ska försöka ta mig dit men vet inte om det är supersmart. Har iaf förberett mig o kan gå dit om jag vill.

Dop I Borås

Idag har hela dagen försvunnit. Jag klev upp tidigt (kl 7) för o göra mig i ordning så jag o Niklas kunde komam iväg tidigt mot Borås. Det är Niklas systerdotter Josefine som döptes idag. Vi var tvugna o åka lite tidigare för o hinna införskaffa dopgåvan i JKPG på vägen. MEn det gick fort o hitta det vi ville ha eftersom vi redan tänkt ut det på förhand. Det blev en sagobok och en gosebjörn.

Resan upp var inte vidare skoj då det regnade konstant o det yrde runt vatten o var jobbigt o köra. Resan hem var ännu värre då det var snöslask och mörkt.

 

Jag fick iaf min beskärda del av bebisgos. Under själva dopfikat var det rätt svårt o få gosa bebis men sen när det det var dags o packa ihop allt så kom mamma Niina med bebis o lämpade över till mig så fick jag sitta me henne medans alla andra städade o fixade. Jag fick dessutom passa på o mata när lilltrollet blev hungrig. Alltid lika trevligt o sniffa bebisdoft. Fick även öva på momentet få av klänning och få ner bebis i uteoverall o sen spänna fast i bilstol. Gick över förväntan med tanke på att jag inte gjort något sådant innan.


Update på inställningar till Stegis

Fick ju igång stegräknaren. Men vad jag inte tänkte på var att inte bara historiken raderades. Utan alla fabriksinställningar började ju även gälla igen. Detta gjorde att dagen efter blev helt fel när det gäller steg. För dels var det fel vikt på mig, dels fel steglängd men det värsta av allt fel dyngsrytm. Så kl 18 nånting på kvällen fick stegräknaren för sig att det var midnatt o nollade mina steg. När jag upptäckte detta blev det lite besvärligt. Hade rätt dåligt med steg eftersom dagen gått åt till o sitta i kassan på jobbet eftersom det var så mycket folk. Han inte med någon tur till gymmet heller. Det var nog dessutom lika bra eftersom jag dragit på mig en lätt förkylning o kan behöva vila lite för o inte bli sjukare.

Iaf fick jag lära mig o ställa in stegräknaren utifrån o chansa mig fram. Kunde nämligen inte hitta manualen. Men det gick alldeles utmärkt när jag testat en stund. Nu kunde jag även ställa in rätt vikt. Innan har ju stegräknaren ståt tpå min startvikt. Nu har jag ju gått ner nästan 6 kg o måste därför fixa detta i inställningarna. O det är gjort nu.

RSS 2.0