Nyckel incidenten.

I helgen under midsommarfirandet hände det som inte ska hända. Niklas satt i bilen med systersonen William. William lekte med knappar o grejer. Niklas skulle bara hämta en sak men blev kvar när William tyckte det var så skoj. Det var dags för mat o Niklas tog William smällde igen dörren o gick till oss. Senare under kvällen skulle vi in i bilen igen. Då är den låst. Det som inte är så bra är att nykeln sitter i tändningslåset. William har alltså pillat på låsknappen o haft bilen i låsläge när Niklas stängde. Nu var massor med grejer inlåsta i bilen. Däribland min handväska med husnyckeln och plånböcker. Så att åka 15mil hem för o hämta reservnyckeln var inte att tänka på. Ist fick vi ringa assistanskåren som kom dagen efter o låste upp bilen åt oss.

Väl hemma igen bestämde sig jag o Niklas för o leta efter reservnyckeln som vi inte sett på ett bra tag. Jag letade i jackor, väskor m.m där jag tänkte att den användts sist. Niklas letade på de mest ologiska ställen som städskrubben m.m. Vi hade en hetsk diskussion i varför han letade på så knasiga ställen o inte på mer logiska ställen. Det slutade med att jag gjorde frukost o niklas letade vidare. Döm om min förvåning när han hittar nyckeln. Bakom bakpulvret i skåpet i köket där vi förvarar bakartiklar. Det kom sen fram att han gömt nyckeln en gång i tiden men glömt var. Så att jag letade i jackor med mera var mer ologiskt än han som ville titta bakom kylskåpet.


Weekend

Har varit lite dött här sen vi drog iväg över helgen. Värre kommer det nog bli eftersom det ser ut som om vi sticker igen imorgon.

Vi har spenderat helgen i falköping med omnejd hos Niklas pappa. Vi var även o hälsade på hans mor och syster och sen bar det av hem igen.

Vi har bott i husvagn o ätit gott. Lekt med systersonen William och haft det mega trevligt. Har även fått stifta bekantskap med Niklas plastbröder Andreas och Pontus.

Det finns mängder att berätta men jag känenr inte att jag har lust tilld et just nu. Så vi får se om det dyker upp vid ett senare tillfälle eller inte.

...


Sommarläsning.

Förra året så tog jag mig igenom Isfolekts hela serie. Under vintern blev det nya boken från J.M. Auel De målade grottornas land. under våren blev det häxmästaren och nu har jag kommit fram till Ljusetsrike. Margitsandemos böcker är tyvärr alldeles för lättlästa och de två senaste häxmästarn och ljusetsrike är inte riktigt lika bra som Isfolket. Men jag känenr ändå att det är dags nu o läsa alla igen. Är nog 4 eller 5 gången som jag läser igenom böckerna under de 12 år som gått sen jag började samla dem.


2. Min absoluta favoritlåt.

Michael Bedford - More Than A Kiss


Call my name
And show me how to save your love
I can't fight my feelings
My feelings for you

Turn the stone
And let me be the one you want
You can light my darkness
There's no one like you

Take my hand
And stay with me
And stay with me tonight

REFRAIN:
More than a kiss
I always wanna be with you
More than a kiss
I like your certain style
(No one else but you)

More than a star
(I want your love)
I always wanna hear your voice
(I want you near me day by day)
Deep in my heart
(Please hold me tight)
There's no one else like you
There's no one else like you
There's no one else like you

First I thought
You wouldn't mean so much to me
How could I forget you
Forget you this way

You're so far
Is that the way it's meant to be
You could change the way
I'm feeling inside

Can't you see
The way I'm gone
The way I'm gone for you

More than a kiss
(I want your love)
I always wanna be with you
(I want you near me day by day)
More than a kiss
(please hold me tight)
There's nothing more than you
There's nothing more than you
There's nothing more than you

Take my hand
And stay with me
And stay with me tonight

More than a kiss
(I want your love)
I always wanna be with you
(I want you near me day by day)
More than a kiss
(Please hold me tight)
I like your certain style
(No one else but you)

More than a star
(I want your love)
I always wanna hear your voice
(I want you near me day by day)
Deep in my heart
(Please hold me tight)

att avslöja sig

Det positiva och det negativa med att ha en blogg tycker jag är dess läsare. Oftas vet man inte vilka det är som läser. Om det är folk man känner eller vilt främmande människor. I o med detta känenr jag att jag inte kan skriva vad som helst. Dels kanske jag inte vil berätta vad som helst och dels känenr jag att det jag skriver elelr visar upp måste ha någon form av värde så att de läsare jag har kan finna något intresse av att ha hamnat på just min blogg.

Som det är nu är jag rätt säker på att jag inte har någon som följer min blogg. Jag tror snarare att det är så att jag får hit mina läsare med "besökarlasson" så som mer-trafik och bloggtrafik. Det syns på min flaggcounter om inte annat.

Jag valde länge att vara anonym något jag nu valt bort. Just för att känna att jag kunde fly chansen att någon jag känner läser det jag skriver. Men sen kunde jag konstatera att det finns inget att dölja i det jag skriver. Det kanske blir mer svart på vitt ibland att det är si eller så jag tycker. Oftast gäller det jobbet. Och mina kollegor, om ni hittar hi, ni får ta mina ord för vad det är. De tär så jag tycker helt enkelt.

Rätt så tidigt så visade jag min blogg för Niklas. Han vill alltid veta om en är uppdaterad så han kan gå in och läsa. Han tycker att det är ett rba sätt o få se nya sidor av mig. Eller som när jag gör olika små test då kan han läsa va jag svarat på frågor som han kanske inte skulle ställa.


Jag har min hemliga del också. Den uppdateras men länkas inte längre. Länkarna är de samma som de som finns men det är mer som min egen dagbok. Något som jag inte vill någon får tillgång till. Det är alltså bara mitt.Göra allt klart.

Idag måste jag städa iordning här hemma ifa lille Hampus bestämmer sig för o låna huset över midsommar ist för o bara titta till det när vi är borta. Han verkade inte ha bestämt sig. Eftersom jag och Nikla sinte har bestämt hur länge vi blir borta så kanske han hiinner med o va här även efter midsommar.

Ska packa också. Nikals jobbar till sent idag så då är det bra om det mesta är gjort. Vi har inte bestämt om vi åker ikväll eller först imorgon förmiddag. är ju 1.5 timmars restid. Så komem rNikals hem kl 19 o vi iväg först kl 20 så blir det rätt sent innan vi kommer fram.


Otursförföljd

Kvällen har följt samma mönster som flera kvällar på senaste. Jag sitter vid datorn eller läser och Niklas är ute och skruvar med bilarna ihop med Emil vår granne. Stackars Emil har inte kollpå vad det är för fel på hans bil medans Niklas har listat ut att det är hans topplock som behöver planas ut. De har skruvat med bilarna hur mycket som helst på sista tiden. Jag tycker inte att det är så skoj o va med eftersom jag inte gör nått utan mest titta på. Och om det är så att jag gör nått så brukar det mest vara o sitta och vrida på nyckeln för att de ska kunna ställa in saker under huven medans bilen försöker starta m.m. Alltså inte super skoj.

Det börjar iaf bli akut för Emil o få igång sin bil. Inte så lätt när man inte vet vart felet är. Så han ska eventuellt köpa en annan bil eftersom han behöver ha en bil inann söndag. Tills dess skulel han få låna en bil av en kompis. Så rätt inställd på att få köpa en bil inann söndag drar han härifrån och in mot stan.

Det dröjer dock inte längae innan Niklas mobil ringer. Då har växelspaken på bilen som Emil fått låna gått sönder så han kom inte så långt. Snacka om att ha otur med bilar.


1. Den första låten jag minns att jag lyssnade på som liten.

Det här är en låt som jag minns att jag lyssnade på när jag var liten. Det vill säga innan jag började skolan. Si så där 4-5 år alltså. Den har jag i o för sig alltid gillat. Men jag minns att den kom tidigt in i mitt liv. Än idag kan jag känna att låten passar mig. När jag var liten förstod jag ju inte innebörden av texten. Nu har den ett annat värde för mig när även texten gör sitt.

 


Musik lista

I alla människors liv kan jag tänka mig att musiken på något sätt spelar en stor roll. Jag tänkte därför länka lite olika musik som för mig betytt olika saker vid olika tillfällen i livet. Men för att göra det hela lite lättare ska jag därför göra en lista. Listan följes på detta vis, om någon känner för att låna den. Listan är uppdelad på 30 frågor så det går o göra det till en sån där Månadslista, där man besvarar en fråga om dagen i en hel månad.

Besvara frågan/påståendet, lägg sedan in ett klipp med nämnda låt/låtar. Det är fritt att svara som man själv vill och att tolka frågan/påståendet som man känner för själv.

1. Den första låten jag minns att jag lyssnade på som liten.
2. Min absoluta favoritlåt.
3. En låt från före 1960 som jag tycker är bra.
4. En låt jag spelat, sjungit eller dansat till på scen.
5. Favorit filmmusiken.
6. Låten som bäst beskriver min musiksmak.
7. "Vår låt" den som mitt nuvarande (eller tidigare) förhållande har som "sin".
8. Den sämsta låten jag vet.
9. Den här låten spelar mina föräldrar gärna.
10. Senaste låten jag lyssnade på är.
11. Om jag skulle ställa upp i Idol skulle det vara med denna.
12. I min mp3 finns den här.
13. På min begravning vill jag att denna spelas.
14. Hur kunde jag en gång i tiden tycka att den här låten var bra?
15. En låt på ett annat språk än dem jag själv kan tala.
16. Den här får mig att rysa.
17. I min skivsamling finns denna.
18. När jag åker bil lyssnar jag gärna på denna.
19. En instrumental låt.
20. Om jag enbart får lyssna på en låt resten av livet blir det denna.
21. Bäst text har den här låten.
22. Låt som en vän fått mig att börja lyssna på som jag aldrig hade hittat annars.
23. Den här har min favorit musikvideo.
24. Den här drar mig upp på dansgolvet.
25. Den här har jag lyssnat på live.
26. En låt som får mig på bra humör igen när jag är nere.
27. Den här har jag ett speciellt minne till.
28. En låt som jag tycker fler borde lyssna på.
29. Musik jag kommer spela för mina barn.
30. Låt från en musikal som jag gärna lyssnar på.


Tacopaj

Till middag idag hade jag tänkt göra tacopaj. Jag är helt på det klara med hur jag vill göra med innehållet. Men skulle vilja ha hjälp av mina läsare när det gäller degen.

Hur gör du när du gör själva pajskalet/degen? Vilket är ditt bästa recept till en matpaj?


Feist - my moon my man
My moon, my man's a changeable land
Such a loveable land to me
My care, my co-lead barber I know
There's nowhere to go but on

How honestly my beggar should be
The song's out of key again
My fools, my things
We're digging the things
If the candlelit page again

Take it slow
Take it easy on me
Shed some light
Shed some light on things
Take it slow
Take it easy on me
Shed some light
Shed some light on things

My moon and me
Not skirty swift bean
It's the dirtiest clean I know
My care, my co-lead barber I know
There's nowhere to go
There's nowhere to go

Take it slow
Take it easy on me
Shed some light
Shed some light on things
Take it slow
Take it easy on me
Shed some light
Shed some light on it please

My moon
The moon my man
My moon
The moon my man...

Jejj!

Idag vaknade jag äntligen i skaplig tid. Detta har jag min vän Marianna att tacka för då hon skickade ett sms som väckte mig. Hade annars ställt larmet på kl 9 för att inte sova fram till 10-11 som annars varit fallet de senaste dagarna.

Idag ska jag försöka ta mig in till stan. Det behövs handlas lite och jag är sugen på att uppdatera mig med lite bakgrejer så jag kanske kan slänge ihop en kaka eller nått här hemma när jag ändå inte har något annat för mig.

Hade planer på att vara i trädgården annars men eftersom vädret är så kasst och det ser ut att börja regna när som helst så tänker jag vänta med det till senare om ens alls.


Sveriges svar på Rebecca Black

Det är så otroligt dåligt så det nästan blir bra. men bara nästa. Fy fan...


Starcraft II

Har ju börjat spela starcraft efter det att Niklas köpte spelet till mig. Har börjat ta mig sakta men säkert igenom spelet histora och campaign delen. Är en riktigt intressant berättelse och jag följer med spänning vad som hänt med Sarah Kerrigan.Frågor

Kärlek
Du är kär nu
- Japp
Du har sårat nån så de börjat gråta - Ja tyvärr, men så blir det ibland
Nån har sårat dig så du börjat gråta - Ja tyvärr så har det hänt allt för många gånger.
Du har haft ett förhållande som varade över 10 månader - Ja
Du har haft ett förhållande som varade över ett år - Ja
Du har haft ett förhållande som varade över två år - Ja

ÄRLIGHET
Jag har gjort något som jag lovat någon annan att inte göra
- Alla har vi väl föräldrar som man lovat en massa o sen inte hållt.
Jag har gjort något som jag lovat mig själv att inte göra - Ja det också.
Jag har smygit ut utan lov - Har aldrig blivit förbjuden att gå ut så nej.
Jag har ljugit om var jag är för någon -Ja
Jag har en hemlighet som ingen vet - Det har jag troligtvis
Jag har struntat i ett prov - Nej det komemr jag inte ihåg att jag gjort

DÖDEN
Jag hatar begravningar - Har bara varit på en o den var rätt jobbig
Jag har sett någon dö - Ingen människa iaf.
Någon nära till mig har försökt begå självmord - Inte som jag vet om iaf.
Någon nära till mig har begått självmord - Nej

ERFARENHETER
Jag har tappat bort mig i min hemstad - Japp
Jag har sett en fallande stjärna - Ja
Jag har önskat då jag sett en fallande stjärna - Ja
Jag har tryckt på alla knappar i en hiss - Inte samtigt men annars ja.
Har sparkat en kille mellan benen - Inte med flit
Har hoppat fallskärm från ett flygplan - nej
Druckit en hel liter mjölk på en timme - Jag ahr nog drukit mer mjölk under en timmes tid i mitt liv.
Jag har medverkat i en teater - Ja flera gånger under skoltiden
Har träffat någon från internet i det verkliga livet - Ja flera st faktiskt
Du har fångat en snöflinga med tungan - Ja
Jag har suttit på ett tak på natten - Ja
Jag har aprillat någon - ja
Jag har åkt taxi - Många gånger
Jag har ätit sushi - Ja och det var inte gott
Jag har åkt snowboard - Nej

Alla skriver om Dessie

Kan bara säga det att jag tycker låten var kass. Det enda positiva är väl att hon är den enda av alla bloggare som släpt låtar som jag över huvudtaget brytt mig om att lyssna på.

Tycker verkligen det hörs att hon inte kan sjunga, låter mer som om hon pratar fram låten som en dålig rap med mer melodi.  Hoppas den blir bortglömd lika snabbt som den kom.


...
With or without religion, you would have good people doing good things and evil people doing evil things. But for good people to do evil things, that takes religion

Inga mer förkortningar

Eftersom bloggen har funnits ett tag nu har jag bestämt mig för o bryta det här med o vara anonym. Anledningen till att jag var det frånbörjan existerar inte i lika hög grad som den gör nu. jag ville hålla mig borta från möjligheten att vissa människor skulel kunan googla sig fram till mig. Men nu kan jag konstatera att jag inte längre bryr mig o tänkte därför sluta med o skriva förkortningar vid folks namn.

Detta betyder inte att jag på dirketen slänge rupp en massa fakta. Men det kommer inte döljas på samma sätt som innan.

Det här är jag


Lista

Allmänt:
Namn: Linda
Piercingar: inte ett endaste hål någonstanns
Tatueringar: Nej o tror inte det blir några i framtiden heller.
Längd: 166 cm
Skostorlek: 37-38, beror helt på skorna är alltid olika.
Hårfärg: mörkblond, är min egen färg. Men Nu är det färgat ljustbrunt.
Är du kär i någon: Ja
Önskar du att du bodde någon annanstans: Nje, trivs för tillfället bra.
Tänker du på självmord: Nej
Tycker andra att du är attraktiv: Man får ju nån komplimang då o då så det tror jag nog.
Vilket shampoo använder du: JAg hoppar mellan head and shoulder och Garnier
Vilken parfym använder du: För tillfället äger jag ingen, parfymer har aldrig varit min grej.
Vad är du rädd för: Ensamhet
Gillar du att tvätta: Nej, men jag gör det ändå.
Gillar du Berg-och-Dalbana: Beror på vilken det är.


Senaste:
Film du hyrde: Battle LA (super kass)
Film du köpte: Det var Niklas som köpte senaste filmen, My Bloody Valentine 3D
Låten du lyssnade på: Någon med The lonely island
Låten du hade på hjärnan: Alexandra stan - mr. saxobeat
Låten du laddade ner: Samma som ovan
Personen du ringde: Niklas
TV program du tittade på: The Mentalist
Personen du tänkte på: Niklas


Favorit:
Mat: Thai wok
Låt: More than a kisse Michael Bedford eller Crossfire - Brandon Flowers.
Sak att göra: Just nu, slöa på semestern
Sport: Dans?
Dryck: Is vatten
Kläder: Mina nya trekvarts jeans
Film: Forrest gump (En av få filmer jag orkar se massor av gånger)
Bil: Min egen Saab är favoriten just nu.


Antal:
Gånger du varit kär: Då det varit riktigt riktigt ordentligt 2 gånger
Gånger ditt hjärta brustit: 1
Hjärtan brustit på grund av dej: Jag tror jag lyckats med det två gånger. Men senaste lyckades jag pussla ihop igen.
Gånger ditt namn varit med i tidningen: Oj, många gånger. När man föddes o så där o alla syskon föddes, sen var jag med i en undersökning, via skolan när man gick ut gymnasiet x antal gånger när man tävlings sköt m.m. Så det är många gånger.
Ärr du har på kroppen: Det som känns mest men inte syns är ett i huvudet efter att jag trillade in i en stol som 10 åring. Sen har man ju allehanda ärr på ben m.m.


Senaste:
Bok du läste:
Flickan som inte kunde säga nej - Margit sandemo
Personen du fick mail av:
Facebook ;P
Personen du fick brev av: Landstinget
Personen du fick sms av: B1 skicka grattis på namnsdagen igår :D
Gången hela din familj åt middag tillsammans: Julafton


Övrigt:
Vad har du gjort idag: Jag har fulat mig vid datorn och städat här hemma.
Var det kul: Nej?
Hur tidigt stiger du upp: Det beror på hur tidigt jag behöver stiga upp.
Gillar du att slåss: Kan jag inte påstå då jag inte gör det.
Vad ska du göra ikväll: Förutsom avslutningen på dansen är det inget bestämt.
Är du seriös: När det behövs så är jag det.
Vad är du allergisk mot: Insektsbett och plåster.
Var har du ont: Lite i axeln som ajg sovit konstigt på.
Använder du hårspray: Ja
Kan du stå på händer: Nej
Favorit serie: Game of thrones
Salt eller socker: Socker!
Gillar du ketchup: Ja Felix
Är du glad nu: varken eller
Var du glad igår: ja
Känner du någon som jobbar på sjukhus: Flera stycken
Vad dansar du till: Det som får igång mig
Stockholm är: Sveriges huvudstad där B1 bor och som jag ska besöka i sommar!
Göteborg är: Sveriges andra största stad som jaginte har planerat att besöka den här sommaren
Kan du sjunga: Kan kan väl alla men det låter rent ut sagt förjävligt.
Mer värt än guld: Finns det massor som är.
Spaghetti eller makaroner: Spaghetti
Ett land jag helst vill besöka: Island
Ska bli skoj: Att Niklas också får semester snart.
Ska inte bli skoj: Att semestern verkar regna bort.
Sparar till: Hemlig sak.
Väntar på: Diskmaskinen ska bli klar
Pålägg som gäller: Extra rökt skinka med sallad, tomat gurka och ist för smör philadelfia ost med örter.
Dagens dryck: Mjölk


Z...z...Z...z...

Ojdå. Även idag blev det en lång sovmorgon. Det var inte riktigt planerat. Var nämligen jäte pigg när NS skulle upp kl 06.00 men tyckte jag inte behövde göra dagen onödigt lång så jag lågkvar o försökte somna om o tänkte att jag vaknar tidigt igen. Kl 9 vaknade jag ännu en gång o tänkte kliva upp men lyckades alltså somna om. Ist vakna jag lite efter 10. Då klev jag upp direkt så jag inte skulle råka somna igen.

HAr legat konstigt sen i morse när jag vakan första gången. Så det känns som om axeln på vänster sida är helt ur led. DEn värker o känns helatiden....


"When one person suffers from a delusion, it is called insanity. When many people suffer from a delusion it is called Religion."
- Robert M. Pirsig

...


Keep doing what you always do, and you will get what you've always gotten

¯\_(O.o)_/¯

Ibland så stöter man på sånna här små roliga figurer. Jag brukar försöka komma ihåg att spara dem i ett text dokument för att kunna använda mig av dem i framtiden. Det sk avara sånan figurer man gör med hjälp av text och symboler.

Har du något liknande får du gärna dela med dig i kommentarerna.

¯\_(O.o)_/¯


(\_/)
(0.0)
(><)(9'.')9
Wanna fight?


i have a dream... so don't wake me up `(•.°)~ ???

<°)))><


Myggnät för säng

Med sommaren kommer också värmen. För vår del har det inneburit att vi måste öppna fönstren på natten för att kunna sova. Det blir helt enkelt för varmt annars. Vårt sovrum ligger så till att solen lyser mot vägg och fönster mesta delen av dagen. När man har fönstret öppet kommer det in allehanda knott, mygg och flugor. Detta har vi avhjälpt med att köpa ett mggnät som hängs över sängen. Det har varit underbart. Inga bitmärken på kroppen som kliar jävlar. För vem orkar gå upp en gång i timmen o jaga mygg som knappt syns? Oftast märker man inte att de varit där förens på morgonen när betten o kilandet är ett faktum.

Nätet ser ut ungfär så här och är inköpt på granngåden.


The Mentalist

Jag som är lite av en serie nörd har nu börjat se en ny serie. Som alltid har jag tittat ikapp alla serier jag följer och måste därför börja se en ny. Tack vare internet kan man dessutom börja se en serie från första säsongen utan några större problem.

Den här gången föll valet på The Mentalist. En kriminalserie som riktat in sig på huvudpersonen Patrick Jane. EN snubbe utöver det vanliga. Han har en iaktagelseförmåga som gör att han ser saker hos folk som inte andra ser. Många tror att han är synsk. Men han själv säger att det är ren vetenskap. Som tittare får man ha sin egen uppfattning då det ibland kommer inslag man inte rikigt kan förklara med vetenskap. Jag har nu sett de 5 första avsnitten på seson 1. Jag tycker det är en hyffsat bra serie med avsnitt som går o se lite som man känner för det. Den röda tråden genom serien är ännu rätt vag. Det finns en brottsling som de antagligen lär fånga i säsongsavslutningen (Mina egna gissningar och inget jag vill spoila eller få spoilat för mig) som påverkat Patrick privat och som gör att man vill se vidare för att dels lära känna Patrick o dels se vad som kommer ske.Nya bekanta

Senaste månaden har jag haft ett riktigt uppsving i bekantskapskretsen. Har lärt känna massor av nya vänner.
Först o främst är det grannen. EP. Han hjälper NS o skruva med bilen o de har haft ett intensivt umgängesschema några veckor nu. Mest med bilmekande. Men igår blev det lite vanligt socialisernade i soffan med mat o vanligt tv-spelshäng.

Sen är det LZ. Hon är ny på jobbet o en riktigt go tjej som jag hoppas bli bra vän med. Lärde dessutom känna hennes kille JS i helgen som visade sig jobba på min farbrors firma och dessutom hade gåt ti samma klass som min kusin. Världen är liten ibland.

Sen var det några som jag än så länge bara ränkar som ytligt bekanta o inte ens kan hela namnen på men lär träffa igen då det är bekantas bekanta som ofta är på samma festligheter som jag o NS.

Jag har hela livet haft få vänner så det är kul när man lär känna nya. Fö rjag är något av en ensamvarg. Håller inte vännerna själva kontakten med mig är det lätt att det rinner ut i sanden. För jag tröttnar snabbt på o va den som hör av sig.


Sommarsolståndet

Sommarsolståndet är den tidpunkt då solen antar sin största deklination, det vill säga då den står som högst på himlen på norra halvklotet, norr om kräftans vändkrets. Solen står då i zenit över Kräftans vändkrets.

Under sommarsolståndet når solen lika högt upp på himlen i Gävle, Sverige (60:e breddgraden) som den gör under vintersolståndet i till exempel Kairo, Egypten (30:e breddgraden) i nordligaste Afrika.

Vid sommarsolståndet lutar jordaxelns norra del maximalt mot solen, vilket medför att det norra halvklotet alltså får sin längsta dag och kortaste natt. Norr om norra polcirkeln går solen inte ens ner.365 inlägg

Då har jag passerat 365 inlägg. Detta innan bloggen fyllt ett år. Jag skriver alltså mer än 1 inlägg om dagen. Även om det oftast är så att det blir klumpar med massor av inlägg ist för utspritt under veckan.

Kan passa på att nämna att besöksantalet klivit över 8200 också. Det närmar sig 10k nu.

Coverfestival

I lördags var vi ut epå coverfestivalen här i stan. Själva musiken som spelades avr int emycket att hurra över men sällskapet var trevligt. Massor med folk trotts regn hela kvällen. Det var så pass mycket håll igång att det blev både 1 och två efterfester. NS blev så full att han var helt borta sen på morgoonkvisten när vi kom hem. Nån gång ska ju va den först ajag ser honom så också. Dagen efter var han redan uppe kl 11 så inget att oroa sig för när dte gällde bakishumör heller.


Första dagen

Då har semestern börjat på riktigt. Började med att ta en ordentlig sovmorgon eftersom jag behövde sova ut efter helgen, ska förklara varför i ett annat inlägg.
Sov ända fram till kl 11. Rikigt skönt. Klev upp o har sen dess inte gjort någon vettig sak. Är lite små irriterad på att TPB ligger nere för jag kan inte ladda ner senaste avsnittet av serien jag följer som kom inatt.

Ska mest ta det lugnt idag o verkligen känna in att det är semester. Om orken kommer senare så ska jag ta tag i huset o små plocka lite. Tvättade en massa igår så borde vika ihop allt som är tort.

Varför blir man nästan alltid tröttare av att sova förlänge? När jag verkligen sover ut o inte ställer något larm o kroppen får vakna av sig självt då blir jag helt borta resten av dagen o alldeles förslöad.


True Blood Premiär 26 Juni!

Längtar jag som en galning efter den 26-27 juni eller vad?!?! Då börjar nästa säsong av true blood sändas i USA. Samma dag eller nån dag efter bör det finnas tillgängligt att se på nätet. Längtar som en galning!

 

 


Nick Pitera Disney Medley

Har du inte sett denna snubben sjunga innan så får du här ett riktigt ordentligt smakprov på hur månag sidor han har.9 Ways


oväntat...

Bilen är som sagt på service idag, vaknade lite innan nio av att NS ringer o berättar att de hittat nått under servicen som gör att kostnaden helt plötsligt är uppe på 8200kr. Lite små irriterande då de från början sa max 7000kr. Igår sa de dessutom bara 5-6000kr. Det blir alltså en hel del dyrare än vi tänkt. Fick ringa mamma o låna lite pengar för att det ska gå ihop sig till nästa lön trillar in.


Vem fan är Åke?

Jag postade en låt här under som jag anser är en utav sommarens stora plågor. För mig är den lite speciell då min syster gjorde mig uppmärksammad på att det låter som om den manliga sångaren sjunger.

Å..å...å...åke's unge, unge, unge... Å...å...å...åke's unge, unge, unge... o.s.v.

Om du lyssnar ordentligt så tror jag att du också kan höra det. Jag tänker iaf alltis på det nu så fort jag hör låten. Och den spelas ju rätt flitigt på radion så det blir rätt ofta.


ALEXANDRA STAN - Mr. SaxobeatYou make me this
Bring me up
Bring me down
Plays it sweet
Make me move like a freak

Mr. Saxo Beat.
Makes me this
Brings me up
Brings me down
Plays it sweet
Makes me move like a freak

Mr. Saxo Beat.
You make me this
Brings me up
Brings me down
Plays it sweet
Makes me move like a freak

Mr. Saxo Beat.
Makes me this
Brings me up
Brings me down
Plays it sweet
Makes me move like a freak

Mr. Saxo Beat.

Oh Oh Oh Oh yeah mmm yeah yeah mmm yeah yeah mmm yeah yeah
Oh Oh yeah mmm yeah yeah mmm yeah yeah mmm yeah yeah
Oh yeah mmm yeah yeah mmm yeah yeah mmm yeah yeah
Oh Oh yeah mmm yeah yeah mmm yeah yeah mmm yeah yeah
Mr. Saxo Beat

Mr. Saxo Beat

Hey sexy boy set me free
Don't be so shy play with me
My dirty boy can't you see
That you belong next to me.

Hey sexy boy set me free
Don't be so shy play with me
My dirty boy can't you see
You are the one I need....

You make me this
Bring me up
Bring me down
Plays it sweet
Make me move like a freak

Mr. Saxo Beat.
Makes me this
Brings me up
Brings me down
Plays it sweet
Makes me move like a freak


Oh Oh Oh Oh yeah mmm yeah yeah mmm yeah yeah mmm yeah yeah
Oh Oh yeah mmm yeah yeah mmm yeah yeah mmm yeah yeah
Oh yeah mmm yeah yeah mmm yeah yeah mmm yeah yeah
Oh Oh yeah mmm yeah yeah mmm yeah yeah mmm yeah yeah
...mmm yeah .... mmm yeah.... mmm yeah.... mmm yeah....

You make me this
Bring me up
Bring me down
Plays it sweet
Make me move like a freak

Mr. Saxo Beat
Makes me this
Brings me up
Brings me down
Plays it sweet
Makes me move like a freak

You make me this
Bring me up
Bring me down.. down...down
The Saxo Beat.

You make me this
Bring me up
Bring me down.. down...down
The Saxo Beat.

Semesterplanering

Här kommer lite saker som står på önskelistan över vad vi vill hinan med på semestern. Men tror det är rätt omöjligt o klämma in allt. Men i sommar någon gång bör det hinnas med.

* Slappa
* Sola
* Bada
* Midsommar i Falköping
* Några dagar i Skärholmen
* Några dagar i fjällen?
* Kolmården
* High Chaparall
* Grilla
* Kusten
* Tälta
* Cykla
* Dans på Björnholmen
* Coverfestivalen
* Eksjö stadsfest
...

 

 


Bil service

Imorgon är det äntligen dags att lämna in bilen på service. Detta är någpot som varit planerat länge men ekonomin har inte rikigt funnits så därför har det dröjt. Men nu äntligen. Så kl 7.00 imorgon ska bilen vara på verkstaden. Eftersom jag annars har sovmorgon så är det lite väl tidigt. Så jag tog hjälp av min mamam som tyckte jag skulel ringa min morbror. Sagt och gjort. Jag körde in bilen idag till verkstaden och fick låna min morbrors bil tills imorgon när jag kan hämta min egen ist. Nu hoppas vi bara att det inte kommer krångla något med bilen och att det håller sig runt den prissumman som verkstaden sagt. Vill inte stå där imorgon och det visar sig bli mycket dyrare än de sagt för då har jag inte råd. Har lagt till en 1000 över va de sagt att det ska kosta ifa ifa.


Två dagar kvar

Nu är det bara två arbetspass kvar o sen har jag semester. Ska bli så otroligt skönt. Jobbar imorgon kväll o på lördag förmiddag. Gick med på att jobba lördag för att få slippa jobba första hlegen när jag kommer tillbaka från semestern.

Så nu hoppas vi på rikigt toppen väder så jag kan vara mycket ute. Första veckan har jag semester själv o sen går NS på sin semester.


Att öppna ögonen.

Idag var jag med om en jobbig upplevelse på jobbet. Vår distriktschef hade tagit en snattare. Det var en gubbe på 60+. Han ahde snattat en snusdosa för 27.90. Jag förstår inte varför inte vår DC kunde vara shysst nog o ge honom chansen o betala eller lämna tillbaka dosan när det var frågan om en sån liten summa pengar. Nä ist skulel det dras på stort. Polisen tillkallades o det blev värsta grejen av allt. Stackars gubben satt o grät inne i personalrumemt så mycket ångrade han sig. Jag tyckte det var rent ut sagt hemskt o mådde rikigt dåligt av o behöva vara delaktig i det hela. Det är ju en sak om man snattar för hundratalskronor. Men att ta något som inte ens kostar en femtiolapp behöver man ju inte göra en sån jätte grej utav.

Man tänker ju sig att snattare är en viss typ av människor (fördommar så det skriker om det) så jag blev riktigt förvånad när det visar sig vem vi tagit den här gången. gubben är nämligen en stamkund, o dessutom så är han förlamad i halva kroppen efter en stroke (jag har frågat). Vart gång han är inne o handlar (flera gånger i veckan) så brukar jag hjälpa till o packa ner hans varor m.m för att det ska underlätta för honom som enbart kan bruka sin ena arm. känns så naivt o tro att en sån människa pga dett då inte kan snatta. Men i de lugnast vatten simmar de fulaste fiskarna som min mamma sa när jag ringde o berättade för henne efter jobbet.


Kvällspass

Idag är enda dagen på veckan då jag jobbar kvällspass. Var riktigt skönt att få sovmorgon idag så man kunde vila ut. Kände mig rikigt trött igår med den värmen o det åskovädret som var. Dansen blev nästan outhärdlig då det var så jätte jätte varmt. Väl hemma så satt jag med ett stort glas isvatten o nästan inte en tråd på kroppen för o kunna andas. Trodde ananrs att det regn o den åska som var skulle hålla temperaturen något lägre men det blev lika varmt igen efteråt. Runt 21 tiden var det tjock dimma överallt pga regnet.


NS födelsedag

Igår fyllde NS hela 28 år. Det blev en rätt annorlunda födelsedag. Båda jobbade så fanns ingen tid att fira. Jag ahde dessutom inte haft tid o köpa nån födelsedagspresent så det fick bli efter jobbet. Har försökt hitta nått rikigt bra men ist fick det bli något han behövde. Det vill säga kläder.

När NS kom hem från jobbet var det världens åskoväder här så vi beställde mat från pizzerian o sen var det bara o vänta ut tiden. Kl 18.30 var det dans som vanligt o efter det slöade vi mest innan läggdags. Inget dirket firande med andra ord.


Queen- Living On My OwnSometimes I feel I’m gonna break down and cry (so lonely)
Nowhere to go nothing to do with my time
I get lonely so lonely living on my own

Sometimes I feel I’m always walking too fast
And everything is coming down on me down on me
I go crazy oh so crazy living on my own

Dee do de de dee do de de
I don’t have no time for no monkey business
Dee do de de dee do de de
I get so lonely lonely lonely lonely yeah
Got to be some good times ahead

Sometimes I feel nobody gives me no warning
Find my head is always up in the clouds in a dreamworld
It’s not easy living on my own

Dee do de de dee do de de
I don’t have no time for no monkey business
Dee do de de dee do de de
I get so lonely lonely lonely lonely yeah
Got to be some good times ahead

Dee do de de dee do de de
I don’t have no time for no monkey business
Dee do de de dee do de de
I get so lonely lonely lonely lonely yeah

Ooops!

Nu har jag gjort det igen. Jag har sett ikapp en hel serie från seson 1 till där den är idag. Denna gången är det The Big Bang Theory. Har alltså kommit ikapp serien med där den är idag. Något som stör mig. Jag verkligen hatar att sitta o vänta in avsnitt vecka efter vecka. Störigast är det så här på sommaren när jätte många serier har uppehåll o säsongsavslutats.

Har iaf kommit fram till två saker.

1. Amy Farrah Fowler är dåtidens Blossom

2. Detta var bästa säsongen hittills.
Kryptiskt


Eftersom det gått några dagar och allt pekar på att resultatet skulle bli det jag trodde blev jag högst förvånad när det test jag utförde inte fick någon respons över huvudtaget. Hade iaf velat se nått som bekräftade mina misstankar. Men icke sa nicke! Framtiden får väl utvisa vad som sker här näst.Det här inlägget är inte tänkt att du ska förstå. Det är nämligen till för mig som en påminnelse.
Solbränd

Jag spänderade det mesta utav söndagen liggandes ute i solen vilket resulterade i att jag fick en fin röd nyans över hela kroppen. Kunde på kvällen konstatera att det var mycket mycket stor skillnad mellan de kroppsytor som varit i solen o de som dolts under bikinin. Tyckte dessutom inte jag bränt mig utan att det verkade va lagom färg. Har ju solat en del innan i år så huden var redan rätt härdad. Men så fel jag hade. Måndag morgon så brinner det i huden, att duscha sved som syra och att sen gå runt på jobbet med jeans som skavde mot benen var ingen höjdare alls. Därför har jag idag efter jobbet spenderat hela tiden inomhus i skydd för mer sol. Ska dessutom unna mig lite hemma spa o smörja huden ordentligt om en stund.


Om man känner för o göra nått annorlunda när det gäller solning kan man göra som bilden här nedan. Det vill säga en soltatuering. Det håller länge o ser ju rikigt häftigt ut. Men antagligen lite smådrygt o ligga o steka med en filt över sig o i samma position helatiden.


Trött på grillat

Både i lördags och i söndags grillade vi här hemma. Eftersom min mage nu säger totalt nej till mer av den varan så blev det ist att jag plcokade upp lite köttfärs ur frysen o gjorde spagetti med köttfärssås. Det blev riktigt gott o mycket trevligare för magen. Den har invet varit som den ska under dagen o jag skylle rpå flera orsaker.

1. hemlig orsak
2. För lite sömn
3. För mycket grillat
4. för lite frukost
5. för lite mat över huvudtaget under dagen


Sverige
Sverige, Sverige, älskade vän
En tiger som skäms
Jag vet hur det känns
När allvaret har blivit ett skämt
När tystnaden skräms
Vad är det som hänt

Välkommen, välkommen hit
Vem du än är, var du än är

Duka din veranda till fest
För en långväga gäst
I landet lagom är bäst
Vi skålar för en midsommar till
Färsk potatis och sill
Som om tiden stått still

Välkommen, välkommen hit
Vem du än är, var du än är

Regnet slår mot rutorna nu
Men natten är ljus i ett land utan ljud
Och glasen glittrar tyst på vårt bord
Lika tomma som ord
Visst är kärleken stor

Välkommen, välkommen hit
Vem du än är, var du än är

Semester

Nu är det ju bara 2 veckor kvar till min semester börjar. Jag ser fram emot ledigheten men bävar inför o sen behöva komma tillbaka till jobbet. Jag tror nämligen att mitt ansvarsområde NF kommer va ett jävla kaos efter min semester. Det är nämligen inte en jäkel på jobbet förutom mig som kan sköta det där ordentligt. Det kommer fuskas med både byggande, komprimernade o återsändningar. ORdningen på lagret vågar jag inte ens föreställa mig. Funderar på o sätta mig o skriva ihop instruktioner om hur man ska sköta NF som jag sen ska skriva ut bara för att det ska följas noga. Kunde va bra o ha framöver också. GJorde en sån lista en gång i tiden men den verkar ingen br sig om så dags o göra en ny.


Uppdatering VS Statistik

Även om jag är rätt sämst på att uppdatera bloggen så är det ändå rätt bra besöksantal dagligen. Runt 40pers dagligen även om det inte kommer några inlägg på en vecka.


Suspicion...


Grillfest

Ikväll blir det grillfest. Men vi får se hur lyckat det blir då det är ett hiskeligt mannafall. Ingen verkar kunna komma så det blir väl så där halvskoj. Några av killens polare o eventuellt min bror dyker upp. Man skulle känt en drös med singel vänninor idag så hade det varit toppen. Men så är ju inte rikigt fallet.


Nyköpt

Jag letade ju efter en långklänning (se äldre inlägg om efterlysning) Har iaf hittat nått liknand epå lindex som jag nu köpt.  Blev alltså den här.


Långhelg

Jag är väl en av de få som inte fick långhelg nu när det är kristihimmelfärd och nationaldagen. Men är iaf ledig lör-sön både denna och nästa helg. NS däremot jobbar inte förrens tisdag nästa gång o gick hem redan i onsdags.

Vi har fixat o donat här hemma eftersom mina päron varit här på besök. Första gången pappa hälsar på. NS fyller ju år på tisdag så det vart lite tårta o sånt.RSS 2.0