Schema läggning

Sitter här o funderar över upplägget på dagen. Det är tänkt att jag ska:

Fika med MJ om hon mår bättre idag.
Sticka en sväng till gymmet med EG om vi kan samtidigt
Städa i lägenheten
Flytta grejer ihop med NS från lägenheten.

Kruxet med grejerna är att jag vet itne hur lång tid nån av dem tar. Sist jag fika med MJ tog det två timmar. gymmet kan jag tänka mig blir 1 timma max eftersom jag inte varit där på flera veckor pga av foten. Städa lägenheten tar nog ca två timmar med allt packande också. NS kan ju inte hjälpa mig förens efter kl 18 så det lär inte krocka med nått av det andra.

What the fu....?!?!?

Tror jag berättade omd et faktum att vår lilla butik blivit utvald i en stor kontroll från tyskland. Denna började igår eftermiddag och ska hålal på hela onsdagen med slut på torsdagen. Inför denna kontroll har det ordnats till en hel del i butiken. Jag fick ju bland annat ett jävla stohej med o fixa min anvsardel i butik o på lager. Gjorde ett otroligt bra jobb med lagret. Så det enda de sen vågade klaga på  (som jag hört hittills) var att jag råkat lagra in samma vara två gånger fats i olika banankartonger som sen hamnat på olika ställen längs med väggen där de ska stå. Det tycker jag är ett bra betyg, när de inte hittar nått annat att klaga på.

Dessvärre fick jag en utskällning om skyltar i butik. SKyltar som jag inte jobbat med på evigheters evighet. Men bara för att jag är ansvarig för det området så var det mitt fel att andra slarvat bort skyltarna. Jag blev så förbannad eftersom ajg vet precis vem det är som är slarvig o alltid gör fel. Men samtdigt vill jag inte skylla ifrån mig. Så jag sa bara som det var. Att jag inte jobabt med skyltarna på det viset på flera veckor så det visste jag inget om.


blä och urk!

Igår var det tänkt att jag först skulle få lite sovmorgon, sen åka in till lägenheten o möta upp några från röda korset som ska hämta grejer jag skänkt bort. Efter det skulle jag ta en fika med min vän MJ för att sedan åka hem i lugn o ro innan jobbet börjar kl 14. ist blev det så här.

Eftersom ajg inte visste när nissarna från rödakorset skulle höra av sig fick jag damp o kunde inte sova på morgonen. Trött som fan kliver jag upp lite innan 08. Bara några minuter senare ringer de o vill fixa allt så fort som möjligt. Jag säger att jag tidigast kan va i lägenheten kl 10. NS ringer o ber mig ta med en sak han glömt o möta upp honom när jag kan under dagen. Jag får stressa igång hela morgonrutinerna o åka in till lägenheten. Det tar typ 5 min o fixa allt. Får veta att MJ inte mår bra så fikan blir inställd. Men ungefär i samma veva ringer chefen o berättar att jag jätte jätte jätte gärna får börja två timmar tidigare. Det tackar jag ja till. Pga stressen på morgonen o den uteblivna fikan hinner jag typ lämna grejen hås NS, åka hem o äta o sen åka in till jobbet igen. Mindre skoj dag!GodCraft

Har man inget bättre för sig kan man lägga en evighet av speltid på minecraft o roa sig med att bygga sånt här.

 

Har spelat en hel del på senaste. Vi blev ju inbjudna till en server där NS syster m.fl spelar. De bestämde sig dock för o börja på en helt ny karta nu när vi vart hela 13 st. Sagt o gjort. Så senaste tre dagarna har ägnats åt att börja från noll i en ny minecraft värld.


Som ett Eko

Nu har äntligen min mamma läst klart boken Som ett eko.
Den är skriven av Diana Gabaldon. Det är bok nr 7 i serien om tidsresenären Claire och hennes make Jamie. 1050 sidor att plöja igenom vilket jag hoppas att jag inte gör allt för fort så jag får en spännande läsning att se fram emot här under våren.Sommartid

Det var inte nådigt jobbigt att försöka kliva upp ur sängen idag. Har fått alldeles för lite sömn i helgen så att kliva upp kl 06.00 var ingen lätt match. Men det gick o tur var väl det. Har jobbat mellan 8-15. Vart typ inlåst med den nya praktikanten på min del av lagret för o ägna mig åt mitt ansvarsområde där. Det tog verkligen hela dagen o har fortfarande en hel del kvar. Så där lagom skoj o bara jobab med samam sak o som dessutom tar sån tid!

Efter jobbet svängde jag förbi lägenheten. Min uppsägning var bekräftad o så även adressändringen. Rikigt gött o ha det gjort. Den sista juni så är jag alltså fast med NS igen ;)
Städade av de grejer som ska hämtas av rödakorset imorgon. Orkar nämligen inte med o ha sakerna på blocket så skänkte bort en massa i förra veckan som ska hämtas imorgon.Update!

Har inte riktigt orkat bry mig om bloggen det sista så därför har det stått lite stilla några dagar. Jag lovar dessutom ingen bättring. Men lite nytt ska jag försöka klämma in nu.

13 timmar

NS stack iväg till jobbet kl 04.40. Tidigast kl 18.30 får vi ses ikväll. Han jobbar nämligen dubbelt idag. Först på industrijobb (vinterhalvårs jobb) o sen på firman där han håller till på sommar halvåret. Han får en timmes ledig tid mellan 14-15. Då ska han låna min lägenhet o sova. Tycker synd om honom. Jag hade inte velat jobba så. Särskillt inte när det är på så taskiga förutsättningar. Han ska ju få mer eget ansvar o sköta en hel butik själv o dessutom måste han då jobba ungefär varje lördag hela våren o sommaren. Jag frågade om han kommer få löneförhöjning då. Det kommer han inte. Inte ens ob får han för alla de sena kvällar o helger som det nu blir. Tycker det är super dålig stil av hans chef o göra så. Men NS vet vad jag tycker o väljer själv hur han vill göra. Det är inte smidigt o byta jobb i dagsläget o han trivs ju med det i övrigt så...


Uppe innan solen

Var inte riktigt inställd på o kliva upp så tidigt idag även om jag visste om att jag skulle upp. Hade jätte problem med o somna igå o låg bara o snurrade runt i sängen. Undligt att inte NS blev galen på mig. Pga detta är jag iaf riktigt seg idag. Hålle rpå o gör en snabb frukost som får bestå av två kokta ägg. Kommer ändå äta lite på jobbet sen cokså. Känns som om det komme rbli en stressig dag idag. Vilket jag inte alls känner för. Det är torsdag vilket brukar reslutera i mycket folk. Så kommer lönen imorgon vilket gör att folk vågar handla. Sen är det antagligen mängder med varor som ska upp. O jag har två återsändningar till huvudlagret som måste göras. Tror dessutom inte de har fixat nått med all vår Non Food så där finns det mängder med jobb också. Vet inte riktigt hur jag ska hinna med allt innan jag går hem kl 13.15. Som tur är så finns det ju fler som jobbar där än bara jag. Hoppas jag slippe rhålla på med varor efter öppning o kan fokusera på mitt egna område, Non Food.
Massor att göra

Är ledig idag som vanligt när det är onsdag. Men har massor att göra jag ska.

Fixa mig i ordning
äta frukost
Dra in till lägenheten
Diska
Plocka ihop kläder
leta upp ett kuvert
leta fram mitt o NS kundnr hos Telia
Sticka en sväng till apoteket
Möta upp NS för o dra till Telia
Adressändra
Posta ett brev
Åka hem

Allt detta ska vara klart kl 14 helst. Så det är dags o börja med det nu.

Ben & Jerry, New York Super Fudge Chunk

Har ju glömt att berätta om att jag i förra veckan för första gången testade Ben & Jerry glass. Har aldrig ätit det inann då jag tvekat till priset. Men eftersom det visade sig att jag ahde rabbat på mitt ica kort fick det följa med en smak som jag valde o en smak som NS valde hem.

Jag valde New York Super Fudge Chunk och NS valde Caramel chew chew. Jag var mest nöjd över mitt val.
Glassen var så god så det köptes ännu mer några dagar senare. Men då valde NS en ny smak, nämligen Cookie dough. Men den var inget o ha. Det var som o äta glass med stora bitar av sega sockerbitar i. Så den ligeg ri frysen o väntar på nån sockerglaning. Typ min yngsta syster. så kanske den får förvinna utan o behöva slängas.
Flytt

Igår skrev jag ett uppsägningsbrev till min hyresvärd. Det ska postas imorgon eftersom det inte finsn en suck i världen att jag hinner med det idag. Så fort det är inskickat komemr det kännas mycket bättre för mig med o flytta saker från lägenheten hem till NS. Skrev med att jag kan vara ute ur lägenheten tidigare än de 3 månader som uppsägningen egentligen är. Så vi får väl se. Tror att det kommer gå mycket bättre för NS o mig o vara sambo den här gången än sist.


Är det vår nu då?

Solen skiner o det blåser en hel del. I skuggan är det redan 8 plusgrader så förhoppningsvis stiger det ännu mer under dagen o snön förvinner. Tror i o för sig inte att all snö hinner förvinna men mycket kommer göra det. Hoppas verkligen att det inte kommer mer snö. Nästan all den snö som kom i fredags är borta idgen nu. Till kvällen kommer den vara det om det itne komemr nytt. Vill att det blir helt bar mark i trädgården nu så man kan börja små fixa med allt som vi vill.


Kaffeknasbollen

Idag var det inne en herre som köpte kaffe. Han ahde köpt två oliak sorter. En röd förpackning o en guldig. Den röda förpackningen var billigare o hade ett pris som var två för en viss summa. Men eftersom han tagit två olika sorter blev det ordinarie pris. Han sa då till om att det var fel pris. Jag förklarade att han hade tagit olika kaffe. AHn tyckte då att han inte alls hade det eftersom båda hete samam märke. Min kollega HH kom då o berättade att det enbart var kaffet där skylten stod med priset två för "pris" som gällde. Då fick kunden fnatt o tyckte HH var spydig. Han skulel prata med chefen o allt möjligt. Jag tyckte det blev lite pinsamt när kunden fick sånt utbrott för att han sett fel skylt. Ännu värre blev det när det vissa sig att hela uppståndelsen berodde på två kr fel. TVÅ kr. vem tusan orkar bry sig om det? Pinsamt som sagt.

Stronghold

När jag inte kan lira minecraft brukar jag ägna mig åt ett strategispel som heter Stronghold. Det är gamalt som gatan men jag tycker det är skoj ändå. Det går ut på att bygga din stad o få den att överleva för att sen slå ut din fiende.


multi minecraft

Igår blev jag o NS inbjudna till att spela på samma minecraftserver som hans syster o hennes man. Så igår började projekt bygga nytt. Det var riktigt skoj. Tyvärr ligger serven nere just nu så vi får roa oss med annat än minecraft.


Hur tänker han?

Blev en jobbigt lång arbetsdag idag. Kunde väl stå ut fram till kl 13. Men sen fick jag mest sitta i kassan o det var int så skoj o göra i nästan 4 timmar i streck. Sen vet jag inte rikigt vad som flög i min kollega. Men i vilket fall som helst. Om man är tre personer som jobbar. Varan den ena slutar kl 17 och ska gå hem o de två andra sk aha var sin rast på 30 min var. Då planerar man väl inte dem så den sista personens rast slutar exakt när den andra personen ska gå hem? När en person slutar ska nämligen denna hinna med o räkna av sin kassa o städa upp lite i den kassan där denne sutit. När jag då tycker att jag jobbat klar 2 min över 17 så signalerar jag på kollegan som har rast att hon ska byta av mig. Gå in o säger till att nu går jag hem. Då blir han sur för att jag inte jobabr över tills han har tid att ta över kassan. Han tyckte alltså att det var min skylldighet att jobab över eftersom han planerat fel! Något jag sket fullständigt i. så jag stämpla ut tog mina kläder o gick. då hade kl till o med hunnit bli 5 över 17.


Ur gängor

Jag är så in i bomben trött idag. Så trött att när kl ringde ställde jag om den o sov en timme till. Så trött att nu när jag äntligen kommit upp så känns det som om jag ska spy rakt ut. HAr noll motivation till o jobba idag också. Precis som i lördags. Vill inte börja veckan så här men tyvärr blir det så. Hinne rju inte tänka bort jobbet när man bara är ledig en dag åt gången o nu har jag avrit det i tre veckor så nu börjar jag tröttna på o alltid tänka jobb jobb jobb.

Har fått nån allergisk reaktion också. Har ett litet sår nedanför handleden på höger hand. Kommer inte ihåg hur jag fick det först men vet att det var nått på jobbet. Det sitter dumt till så för o skydda det satte jag dit ett plåster. i helgen nu så vaknade jag o hade lite röda prickar vid sidan av såret. har tagit bort plåstret eftersom jag inte behöver ha det när jag inte jobbar. Trodde prickarna var nån form av insektsbett eftersom de börjat vakna till liv nu o vi vädrat sovrummet rätt mycket det sista. Men idag vaknar jag upp o har tio gånger vätte klåda o röda utslag fast på motsatt sida av såret. Då fattar jag att det är precis där plåsterklistret suttit mot huden. Hur tusan kan man få en allergissk reaktion på plåster? Har använt dessa massor av gånger utan att nått liknande hänt. Får iaf stå ut med kliandet tills det förvinner o hoppas att det inte ist blir värre....Inget jag säger är sant och om det förmodan skulle gå
att använda i verkligheten så var inte det meningen..

Pet Shop Boys feat Rufus Wainwright - Casanova In Hell

The girl's perfection
Inspires affection
It's queer
That here
He can't cast his spell
In her direction
Somewhere near
One senses fear
Casanova in Hell

The girl is naked
The boy is naked
He hides
Inside
A secret chamber
There to gape
Through a velvet drape
And dream of rape
Casanova in Hell

Her sharp suggestion
He couldn't get an erection
Came as a shock
He finds himself
A laughing-stock
His ageing fate
To contemplate
Casanova in Hell

Back in the library
His revenge is his story
What he will write
Will recall the bite
Of his wit
And legendary appetite
The sybarite
Casanova is well

For Casanova has the last laugh
Creates the myth and vindication
Of his sexual vocation
Makes the definitive collection
His lives and lovers and above all
His erection
Will live in history


Det blir aldrig riktigt som man tänkt sig...

NS o jag tittade på två filmer o hade det mysigt igår så det blev rätt sent trots att jag var trött. Tänkte därför sova så länge det bara gick idag. Först är det solen som stör mig så jag inte får sova ordentligt. Sen är det en rastlös NS som inte vill sova mer. Så jag strejkar lite o bestämmer mig för o ligga kvar även när han gått upp. Det höll väl i si så där tio min innan NS mobil ringde. Hans syster med man o barn undra om de kan komam förbi. Så det blev bara o flyga upp o börja städa så det såg lite mer barnvänligt ut här hemma o inte mass abröte. Lille WF som är NS systerson har ju blivit så pass stor att han ränner omkring överallt så det kan inte se ut hur som helst när han kommer på besök.


Röd måne

Om du inte redan har gjort det så tycker jag du ska ta dig tid att gå ut en sväng o titta på den underbara månen som finns ppå himlen ikväll. Dels är den alldeles röd o dels är den rikigt stor. Det är väl den så kallade supermånen som det varit sånt tal om i media på senaste.


arbetslördag

Har som rubriken säger jobbat idag. Hade noll motivation o gå dit o det blev inte direkt bättre med dagen o tiden som gick. Det riktigt sög o jobba o dagen vart hur långtråkig som helst.
Är äntligen hemma o har en över energisk kille som vill göra dittan o dattan som jag inte alls vill just nu. Känner bara för o göra det jag vill o inget som andra vill att jag gör för stunden. O när jag har gjort det i ca en halvtimme tänker jag göra lite gottig kvällsmat som blir våfflor idag.Tokigheter i Bibeln

Tokigheter i Bibeln


Tidvis berättar Bibeln om händelser, som för en normal rationellt tänkande människa ter sig överdrivna, ologiska och rent av omöjliga. Ibland får beskrivningarna rent farsartade drag. Den här sidan granskar de mest absurda och osannolika berättelserna i Bibeln. http://www.fortunecity.se/centrum/sollunden/37/bibeln/absurd.htm


Naken profet

Jesaja gick omkring naken i tre hela år, som ett tecken på att egyptierna skulle hamna att gå med baken bar.
Jes  20:2-5 då talade Herren genom Jesaja, Amos son. Han sade: ''Lägg av säcktyget du bär om livet och ta av sandalerna du har på fötterna.'' Jesaja gjorde så och gick naken och barfota. 3 Herren sade: ''Liksom min tjänare Jesaja har gått naken och barfota i tre år som ett tecken och förebud om Egypten och Kush, 4 så skall både unga och gamla gå nakna och barfota när den assyriske kungen för egypterna i fångenskap och driver kushiterna i landsflykt. De skall få gå med baken bar, Egypten är blottat.  5 Då skall alla stå där förkrossade och besvikna på det Kush de satte sitt hopp till och det Egypten de var så stolta över.''

Våldsam profet

Elia brände ihjäl 51 män för att bevisa att han var en Guds man.
2 Kun  1:10 Elia svarade: ''Om jag är en gudsman skall eld komma ner från himlen och förtära dig och dina femtio man!'' Då kom eld ner från himlen och förtärde honom och hans femtio man.
Enligt min mening tyder det på dålig argumenteringsförmåga om man måste tillgripa våld för att övertyga.

Skallig profet hämnas

2 Kun  2:23-24 Från Jeriko gick Elisha upp till Betel. När han var på väg dit kom en hop småpojkar ut från staden och gjorde narr av honom. ''Ge dig i väg, flintskalle!'' ropade de. ''Ge dig i väg, flintskalle!'' 24 Elisha vände sig om, såg på dem och förbannade dem i Herrens namn. Då kom två björnhonor fram ur skogen och rev ihjäl fyrtiotvå av barnen.
Att låta björnar riva ihjäl 42 småbarn bara för att de gjort sig lustiga över ens glesa hårväxt måste väl ändå anses vara att överreagera.

Drabbad av den helige ande

Guds heliga ande kan ha överraskande inverkan. Läs här vad som hände med Simson, då han var på väg till Timna med sina föräldrar för att fria till en flicka han fattat tycke för.
Dom  14:5-7 Simson gick ner till Timna med sina föräldrar. Just när de nådde fram till vingårdarna utanför Timna kom ett rytande lejon emot honom. 6 Då föll Herrens ande över honom, och han slet lejonet i stycken med blotta händerna, som om det varit en killing. Men han berättade inte för sina föräldrar vad han hade gjort  7 utan gick vidare. Han talade med kvinnan, och hon var den han ville ha. 8 När han efter en tid återvände för att gifta sig med kvinnan vek han av från vägen för att se på det döda lejonet. Då fick han se att det fanns en bisvärm och honung i kadavret.
Guds ande lämnade inte Simson i fred med detta. En liten tid senare kom herrens ande över honom igen, den här gången med påföljden att han slår ihjäl trettio män.
Dom  14:19 Då föll Herrens ande över honom. Han gick till Ashkelon och slog ihjäl trettio män. Han tog deras dräkter och gav kläderna till dem som hade löst gåtan. I vredesmod vände han hem.
Dessutom valde hans tillkommande hustru att gifta sig med en annan, vilket nog inte är att undra över så som Herrens ande farit fram med Simson.
Dom  14:20 Simsons hustru giftes bort med den som varit ledare för bröllopsföljet.
När den helige ande kommer över honom en tredje gång, slår han ihjäl tusen man med en åsnekäke.
Dom  15:14 När han kom fram till Lechi, där filisteerna kom emot honom under höga rop, föll Herrens ande över honom. Repen om hans armar blev nu som svedda lintrådar, och bojorna gled av hans händer. 15 Han fick fatt på en färsk åsnekäke, och med den i handen slog han ihjäl tusen man. 16 Simson sade: ''Med åsnekäken slog jag en hop, ja två, med åsnekäken slog jag tusen man.''
Försök föreställa er någon slå ihjäl hundra man med ett svärd. Redan detta är absurt. Enligt Bibeln slog Simson ihjäl tusen man med en åsnekäke!

 


Bjällertvång

Gud hotar med dödsstraff om man beträder helgedomen utan bjällra och äpple.
2 Mos  28:34-35 en guldbjällra och ett granatäpple växelvis runt fållen på  kåpan. "Aron skall bära den när han gör tjänst, så att det hörs när han går in i helgedomen inför Herren och när han går ut; annars kommer han att dö."

Rättvist straff

Ett rättvist straff instiftat av Gud för det fruktansvärda brottet att slita en man i penisen.
5 Mos 25:11-12 Om två män råkar i slagsmål och den enes hustru skyndar till för att hjälpa sin man och sträcker ut handen och griper tag om könet på den som slår hennes make, skall du utan förskoning hugga av hennes hand.

Orättvisa straff

Att slå någon med en sten ju inte så farligt att det behöver bestraffas i fall personen repar sig så att han kan gå med käpp.
Mos 21:18 Om två män tvistar och den ene slår den andre med en sten eller med knytnäven, inte så att han dör men så att han blir sängliggande,  då skall den som slog gå fri om den slagne kommer sig och kan gå ute med käpp.
En slav får man till och med slå ihjäl, bara den inte dör samma dag man utför misshandeln.
2 Mos 21:20-21. Om någon slår sin slav eller slavinna med en käpp så attden slagne dör under hans hand, skall hämnd utkrävas. Men om slaven överlever en dag eller två, skall ingen hämnd utkrävas, eftersom slaven är hans egendom.

Lag gällande vägran att ha sex med sin brors fru

I följande vers kan vi lästa att det finns tillfällen då en man måste ha sex med sin brors fru i avsikt att göra henne med barn.
5 Mos  25:5 Om två bröder bor tillsammans och den ene dör utan att lämna någon son efter sig, skall änkan inte gifta om sig med någon utanför släkten, utan hennes svåger skall ligga med henne, han skall ta henne till hustru och göra sin svågerplikt mot henne.
Eftersom påbudet är en direkt order av Gud, borde straffet vara ohyggligt i fall man trotsar det. Vi vet att Gud kräver dödsstraff om man beträder helgedomen utan bjällra och äpple (2 Mos  28:34-35) och att olydiga barn skall stenas till döds (5 Mos 21:18), så straffet för det här brottet kommer säkert att vara fruktansvärt grymt. Kan det var långsam tortyr till döds över öppen eld? Korsfästelse? Det är nog bäst vi ser efter i Bibeln vilket straff som väntar:
5 Mos 25:8-10 Då skall de äldste i staden kalla till sig mannen och tala med honom. Om han framhärdar och säger att han inte är villig att gifta sig med  henne, 9 skall svägerskan i de äldstes åsyn gå fram till honom, dra av honom skon, spotta honom i ansiktet och utropa: ”Så gör man med den som inte vill föra sin brors släkt vidare.” 10 Och i Israel skall sedan hans egen släkt få heta ”Barfot”.

Lag gällande våldtäkt

För våldtäkt är det tydligen offret som skall straffas hårdare än förövaren.
5 Mos 22:28-29.Om en man träffar en orörd flicka som inte är trolovad och förgriper sig på henne och de ertappas när han ligger med henne, skall mannen som låg med henne ge femtio siklar silver till flickans far. Han skall sedan gifta sig med henne, eftersom han har lägrat henne, och får inte skilja sig från henne så länge han lever.

Heliga män stiger ur sina gravar

Matteus vet berätta att det inträffade en kraftig jordbävning då Jesus dog. Som sidoeffekt av jordbävningen vaknade många döda i sina gravar. Av någon underlig anledning hade de ingen brådska upp ur gravarna, utan stannade där ända till Jesus uppståndelse flera dygn senare, varvid de vandrade ut i staden så att många människor såg dem.
Matt  27:51-53 Då brast förhänget i templet i två delar, uppifrån och ända ner, jorden skakade och klipporna rämnade, 52 och gravarna öppnade sig. Många kroppar av avlidna heliga uppväcktes, 53 och efter hans uppståndelse lämnade de sina gravar och gick in i den heliga staden och kunde ses av många.
Trots att Matteus påstår att många såg de döda heliga männen vandra omkring på gatorna, har ingen annan av evangelierna bemödat sig om att dokumentera händelsen. Inga andra historiska källor från den tiden talar om att redan avlidna heliga män (profeter) skulle ha setts vandra omkring på stadens gator.

Vad hände förresten med de döda männen, gifte de sig och bildade familj? Blev de accepterade av samhället? Vem var deras barn?


Kungen som inte gav upp

Vissa människor ger aldrig upp - kung Basha var en sådan. Tio år efter att han var död och begraven, kämpade han ännu mot Juda på krigsfältena.
1 Kun  16:6 Basha gick till vila hos sina fäder och begravdes i Tirsa. Hans son Ela blev kung efter honom. 7 Genom profeten Jehu, Hananis son, hade Herren talat till Basha och hans ätt: därför att han hade gjort så mycket ont i Herrens ögon och väckt hans vrede med sina gärningar och därför att han hade dödat Jerobeams ätt skulle Basha och hans ätt själva gå samma öde till mötes. 8 Under Asas tjugosjätte regeringsår i Juda blev Ela, Bashas son, kung över Israel, och han regerade två år i Tirsa.

2 Krö  16:1 men under hans trettiosjätte regeringsår tågade kung Basha av Israel mot Juda och befäste Rama för att på det sättet avskära förbindelserna för kung Asa av Juda.


Hade Paulus problem med andras åsikter?

Paulus hotar t.o.m. att förbanna en ängel utsänd från himlen, om denne vågar predika ett evangelium som avviker från Paulus version.
Gal  1:8 Men om någon, vore det så jag själv eller en ängel från himlen, skulle förkunna ett annat evangelium än det jag har förkunnat för er - förbannelse över honom!

Josua stannar solen och månen

Josua förlänger dygnet genom att stanna solen och månen, detta för att han skulle hinna döda alla amoreerna innan kvällen.
Jos  10:12 Den dagen, då Herren gav amoreerna i israeliternas våld, talade Josua till Herren. I israeliternas närvaro sade han: Sol, stå stilla i Givon, måne, i Ajalons dal. 13 Då stod solen stilla och månen stannade, tills han hämnats på fiendefolket. Detta är nedtecknat i Den redliges bok. Solen stannade mitt på himlen hela dagen och väntade med att gå ner.
Undrar hur redlig han som skrev "Den redliges bok" verkligen var?

Produktiv man

Kain bygger och befolkar en hel stad under två generationer:
1 Mos  4:17 Kain låg med sin hustru, och hon blev havande och födde Henok. Han byggde då en stad och kallade den Henok efter sin son.

Blev Noak kastrerad?

Man anser att följande historia har blivit modifierad och att Noak i den ursprungliga versionen blev kastrerad av sin son Ham, vilket skulle förklara hans vrede då han vaknade. Genom att kastrera Noak, skulle Ham ha berövat Noak möjligheten att få en fjärde son och genom detta säkrat sin plats som kronarvinge.
1 Mos  9:21 När han drack av vinet blev han berusad och låg naken i sitt tält. 22 Och Ham, Kanaans far, såg sin far ligga där blottad och gick ut och berättade det för sina bröder.  23 "Då tog Sem och Jafet en mantel, lade den på sina axlar och gick baklänges in och höljde över sin far; de vände bort ansiktet, så att de inte skulle se sin far blottad. " 24 När Noa sedan vaknade upp ur ruset och fick veta vad hans yngste son hade gjort honom 25 sade han: ''Förbannad skall Kanaan (Hams son) vara och den uslaste slav åt sina bröder.''
Det finns många parallella kastrationsmyter från samma tid som historien skrevs ner. Till exempel Cronos kastrerade sin far Uranus.

Varför är det inte fred i mellanöstern?

Gud förkunnar här att Egypten, Jordanien, Saudiarabien, Libanon, Syrien, Yemen, och en del av Irak skall vara Judarnas ägodel.
1 Mos  15:18 Herren slöt då detta förbund med Abram: ''Åt dina ättlingar ger jag detta land, ända från Egyptens flod till den stora floden, Eufrat,

Seglivat boskap

Först dödar Gud all egyptiernas boskap:
2 Mos  9:3-6 ..skall Herren låta en svår pest drabba din boskap på fälten: hästar, åsnor, kameler, kor och får... Herren har fastställt tiden och sagt att han i morgon skall låta detta ske i landet. Nästa dag gjorde Herren som han hade sagt: all boskap dog för egypterna, men av israeliternas boskap dog inte ett enda djur.
Därefter orsakar Moses variga bölder hos den redan dödade boskapen:
2 Mos  9:10 Då tog de sot från smältugnen och gick till farao, och Mose kastade upp sotet i luften och variga bölder slog upp på människor och boskap.
Därefter dödar Moses igen egyptiernas boskap, den här gången bara det förstfödda:
2 Mos  12:12 Den natten skall jag gå fram genom Egypten och döda allt förstfött i landet, både människor och boskap, och alla Egyptens gudar skall drabbas av min dom - jag är Herren.
Trots att boskapen, inklusive hästarna, blivit dödade i repris och dessutom blivit drabbade av bölder, meddelar Bibeln att Egyptierna förföljde Moses med hästar:
2 Mos  14:9 Egypterna förföljde dem och hann upp dem där de hade slagit läger vid havet - alla faraos hästar, vagnar och vagnskämpar och hela hans här - vid Pi Hachirot, mitt emot Baal Sefon.

Folket som inte ville dö?

Först dödas alla amakeliterna.
1 Sam  15:3 -7,8 Dra nu ut och krossa amalekiterna och vig dem åt förintelse med allt som tillhör dem. Skona ingen utan döda alla, både män och kvinnor, barn och spädbarn, oxar och får, kameler och åsnor.'' 7 och Saul slog amalekiterna och förföljde dem från Havila ända fram till Shur, öster om Egypten. 8 Deras kung Agag greps levande, men alla andra vigdes åt förintelse och höggs ner med svärd.
Litet senare dödas de en gång till.
1 Sam  27:8-9 "Han och hans män drog ut på plundringståg mot geshureerna, girseerna och amalekiterna; det var dessa folk som bodde i området mellan Telam och Shur, ända bort mot Egypten. " 9 Under sina härjningar i landet lämnade David varken män eller kvinnor vid liv. Han tog med sig får och kor, åsnor och kameler och kläder och vände så tillbaka till Akish.
Bara en kort tid efter att Bibeln meddelat att amakeliterna utplånats till siste man två gånger, anfaller de Neveg och Siklag.
1 Sam  30:1 Två dagar därefter kom David och hans män fram till Siklag. Då hade amalekiterna gjort ett härjningståg in i Negev mot Siklag, som de hade erövrat och bränt ner.
Varefter David utplånar dem en tredje gång, men nu kommer fyrahundra man undan genom att fly på de redan två gånger dödade kamelerna.
1 Sam  30:17-18 David anföll i gryningen följande dag, och blodbadet fortsatte ända till kvällen. Ingen slapp undan utom fyrahundra man, som satt upp på sina kameler och flydde. 18 David räddade tillbaka allt vad amalekiterna hade rövat bort och befriade också sina båda hustrur.

Den talande Åsnan

Den här bibelversen får tala för sig själv.
4 Mos  22:30 Åsnan sade: ''Jag är ju din egen åsna, som du alltid har ridit på, ända till denna dag. Brukar jag göra så här mot dig?'' - ''Nej'', svarade han.

Masslakt av stora mått

2 Krö  13:17 Avia och hans här tillfogade dem stora förluster: av israeliterna stupade 500 000 soldater.
Inte ens under hela andra världskriget stupade en sådan mängd soldater i något slag, inte heller under det amerikanska inbördeskriget. Som jämförelse kan nämnas att under slaget vid Gettysburg stupade 5 000 män. Enligt Bibeln skall judeerna ha dödat 500 000 man i ett slag. Detta under en tid då det varken fanns kulsprutor, kanoner eller napalmbomber.

Obefogad märkning?

Gud märker Kain så att andra människor skall se att han är under Guds beskydd. Gud anser denna åtgärd vara befogad, trots att det enligt Bibeln vid den tiden fanns bara tre människor här på jorden (Adam, Eva och Kain).
1 Mos  4:15 Herren svarade honom: ''Jag lovar att Kain skall bli hämnad sju gånger om, om någon dödar honom.'' Och Herren satte ett tecken på Kain, för att han inte skulle bli dräpt av vem som helst som mötte honom.

Överflödig instruktion?

Uppenbarelseboken erbjuder många uppryckande framtidsvisioner för miljöaktivister och annat miljömedvetet folk. Här är en av dem:
Upp  8:7 Den förste blåste i sin basun. Då kom hagel och eld, blandat med blod, och slog ner på jorden, och en tredjedel av jorden brändes av, och en tredjedel av träden brann upp, och allt grönt gräs brann upp.
Trots att allt gräs redan brunnit upp, instrueras gräshopporna senare att inte skada gräset.
Upp  9:3-4 Ur röken kom gräshoppor över jorden, och de fick samma makt som skorpionerna på jorden. 4 De blev tillsagda att inte skada gräset på jorden, inte heller någon annan grönska eller något träd, utan bara de människor som inte bär Guds sigill på sin panna.
Visst är det trevligt att Gud har omtanke om gräset, men frågan är om han inte är litet sent ute?

Långt hår en vanära?

Trots att Bibeln säger att det är en vanära för mannen att ha långt hår, avbildas Jesus som långhårig i nästan alla konstverk och kyrkmålningar.
1 Kor  11:14 Lär er inte redan naturen att det är en vanära för mannen att ha långt hår

Hur många himlar finns det riktigt?

Enligt Bibeln är de minst tre.
2 Kor  12:2 "Jag vet en man som lever i Kristus* och som för fjorton år sedan - om det nu var med kroppen eller utan den vet jag inte, men Gud vet det - han blev i alla fall uppryckt till den tredje himlen.

Salomos tempel överdrivet?

Enligt Bibeln var templet som Salomo byggde 35 x 12 meter (1 aln = 0,593802 meter); " ...började Salomo bygga Herrens hus. 60 alnar långt, 20 alnar brett och 30 alnar högt var templet som kung Salomo byggde åt Herren." (1 Kun  6:1-2)

Trots denna ringa storlek krävdes det;
- 150 000 arbetare  "Salomo hade 70 000 bärare och 80 000 stenhuggare i bergen" (1 Kun  5:15)
- 24 000 arbetsledare och 6 000 förmän "Av dessa skulle 24 000 leda arbetet på Herrens hus, 6 000 vara förmän och styresmän," (1 Krö  23:4)

Trots denna enorma arbetskraft tog det hela sju år att bygga templet "... Sju år tog det att bygga templet." (1 Kun  6:38)

Som om inte detta var nog, meddelar Bibeln att det krävdes 3 500 000 kilo guld, över 35 000 000 kilo silver och dessutom koppar och järn i 'omätliga mängder' till byggnadsverket (1 talent = 35-40 kg):

1 Krö  22:14 Med stor möda har jag skaffat fram till Herrens hus 100 000 talenter guld och en miljon talenter silver, och därtill koppar och järn i omätliga mängder. Trä och sten har jag också skaffat fram, och mer kan du själv lägga till."

Salomo världens visaste man?

Gud säger att han gjort Salomo till den mest visa man som någonsin funnits och kommer att finnas:
1 Kun  3:12 så uppfyller jag nu din bön och gör dig visare och mer insiktsfull än någon har varit före dig eller kommer att bli efter dig.
Detta till trots, hade Kung Salomo mot Guds vilja, många utländska kvinnor som han älskade:
1 Kun  11:1-2 Kung Salomo hade många utländska kvinnor som han älskade,...De tillhörde folk om vilka Herren hade sagt till israeliterna: ''Ni skall inte beblanda er med dem; då förleder de er till att dyrka sina gudar.''
Dessa kvinnor lurade denne världens visaste man att dyrka andra Gudar, så att han på sin ålderdom vände sig bort från Herren:
1 Kun  11:4-9 På hans ålderdom förledde hans hustrur honom till att dyrka andra gudar, och han höll sig inte längre av hela sitt hjärta till Herren, sin Gud, så som hans far David hade gjort....Men Herren vredgades på Salomo för att han hade vänt sig bort från Herren, Israels Gud, som två gånger hade visat sig för honom.

Misstog sig Salomo?

Kung Salomo som enligt Bibeln var den visaste man som Jorden skådat (1 Kun  3:12), bygger ett hus åt Gud trots att Gud inte bor i byggnader gjorda av människohand:
1 Kun  8:13 "Jag har byggt dig en furstlig boning, ett hus där du evigt skall trona.'"

Apg  7:47 "Men Salomo byggde ett hus åt honom. Den Högste bor dock inte i något som är byggt av människohand. Som profeten* säger: Himlen är min tron, jorden en pall för mina fötter, hur skulle ni kunna bygga ett hus åt mig, säger Herren, och var skulle min viloplats vara?"


Salomos offeriver överdriven?

2 Krö  7:5, 8-9 Kung Salomo skall enligt Bibeln ha offrat 22 000 tjurar och 120 000 lamm i en veckas tid för att inviga sitt nya altare. Detta betyder att han skall ha offrat 845 djur i timmen, 14 djur i minuten, dag och natt i sju dygns tid.

Folket onormalt skeptiska?

En stor människomassa kräver här att Jesus skall göra ett tecken för att de skall tro att han är sänd av Gud. Detta inträffar direkt efter att Jesus mättat en stor människomassa med fem bröd och två fiskar - ett av de mest imponerande tecken Jesus någonsin gjort.
Joh  6:24-30 När folket nu upptäckte att Jesus inte var där och inte heller hans lärjungar, steg de i båtarna och for över till Kafarnaum för att leta efter Jesus.   25 De fann honom där på andra sidan sjön och frågade honom: ''Rabbi, när kom du hit?'' 26 Jesus svarade: ''Sannerligen, jag säger er: ni söker inte efter mig därför att ni har fått se tecken utan därför att ni åt av bröden och blev mätta. ... '' 30 De sade: ''Vilket tecken vill du göra, så att vi kan se det och tro på dig? Vad kan du utföra?

Jesus anhöriga onormalt skeptiska?

Först uppenbarar sig en ängel för Josef och Maria och säger att dem skall födas en son som har "blivit till genom helig ande"  och som skall kallas den Högstes son:
Matt  1:20 Men när han hade beslutat sig för det, uppenbarade sig Herrens ängel för honom i en dröm och sade: ''Josef, Davids son, var inte rädd för att föra hem Maria som hustru, ty barnet i henne har blivit till genom helig ande.
Luk  1:31-33 Du skall bli havande och föda en son, och du skall ge honom namnet Jesus. 32 Han skall bli stor och kallas den Högstes son. Herren Gud skall ge honom hans fader Davids tron,  33 och han skall härska över Jakobs hus för evigt, och hans välde skall aldrig ta slut.''
Sedan när Jesus döptes skedde de märkligaste händelser:
Matt  3:13-17 Sedan kom Jesus från Galileen till Johannes vid Jordan för att döpas av honom.16 När Jesus hade blivit döpt, steg han genast upp ur vattnet. Himlen öppnade sig, och han såg Guds ande komma ner som en duva och sänka sig över honom. 17 Och en röst från himlen sade: ''Detta är min älskade son, han är min utvalde.''

Mark  1:9-11 Vid den tiden kom Jesus från Nasaret i Galileen och döptes i Jordan av Johannes. 10 När han steg upp ur vattnet, såg han himlen dela sig och Anden komma ner över honom som en duva. 11 Och en röst hördes från himlen: ''Du är min älskade son, du är min utvalde.''


Trots dessa övertygande tecken, försökte Jesus anhöriga hindra honom från att utföra sitt uppdrag. "Hans anhöriga fick höra det och gav sig i väg för att ta hand om honom; de menade att han var från sina sinnen." (Mark  3:21)

Jesus beskriver själv situationen så här. "Men Jesus sade till dem: ''En profet blir ringaktad bara i sin hemstad, bland sina släktingar och i sitt hem.''" (Mark  6:4)

Hur mycket mera har vi då inte anledning att tvivla på denne Jesus, då till och med hans närmaste omkrets ifrågasatte om han var vid sina sinnens fulla bruk.


Misslyckades Jesus?

Jesus ger lärjungarna makt att driva ut andar, bota sjuka osv.
Matt  10:1-8 Han kallade till sig sina tolv lärjungar och gav dem makt över orena andar, så att de kunde driva ut dem och bota alla slags sjukdomar och krämpor... 8 "Bota sjuka, väck upp döda, gör spetälska rena och driv ut demoner; ge som gåva vad ni har fått som gåva."
Senare när lärjungarna får tillfälle att bruka sina förmågor klarar de inte det.
Matt  17:14-16 När de var tillbaka bland folket, kom en man fram och föll  på knä för honom 15 och sade: ''Herre, förbarma dig över min son. Han är fallandesjuk och plågas svårt. Ibland ramlar han i elden och ibland i vattnet. 16 Jag tog honom till dina lärjungar, och de kunde inte bota honom.''

Dålig referens i Uppenbarelseboken

Uppenbarelseboken hänvisar här till Jesus som den strålande morgonstjärnan.
Upp  22:16 Jag, Jesus, har sänt min ängel till er för att vittna om detta i församlingarna. Jag är skottet från Davids rot och hans ättling, den strålande morgonstjärnan.''
Läser vi i Gamla Testametet om den strålande morgonstjärnan, finner vi att det var Lucifer (Satan) man avsåg.
Jes  14:12 Ack, fallit har du från himlen, lysande stjärna, gryningens son, du har krossats mot jorden, du som betvingade folken.
Fortsättningen av texten passar också bra in på Jesus.
Jes  14:13-14 Det var du som sade till dig själv: ''Upp till himlen skall jag stiga. Ovan Guds stjärnor skall jag resa min tron och ta säte på gudaberget längst uppe i norr. 14 Jag skall stiga upp ovan molnen, jag skall bli som den Högste.''
Notera: Jesus talade om sin uppståndelse och att han skulle komma att stiga upp till himlen.
Jes  14:15 Men ner till dödsriket störtas du, längst ner i avgrundens djup.
Notera: Jesus korsfästes och nedsteg till dödsriket.

Misstog sig Gud?

Är Gud inte allsmäktig och allvetande? Åtminstone verkar det inte så i följande verser där Gud lovar att Saul skall rädda israeliterna från filisteerna.
1 Sam 9:15-17 Dagen innan Saul kom, hade HERREN uppenbarat för Samuel och sagt:16 "I morgon vid den här tiden skall jag sända till dig en man från Benjamins land, och honom skall du smörja till furste för mitt folk Israel. Han skall rädda mitt folk från filisteernas hand. Ty jag har sett till mitt folk, eftersom deras rop har kommit till mig." 17 När Samuel fick se Saul, sade HERREN till honom: "Se, där är den man som jag talade till dig om: Han skall styra mitt folk."
Senare i texten ångrar t.o.m Gud att han gjort Saul till kung. Om någon borde ha vetat bättre var det väl Gud?
1 Sam 15:35 Samuel ville inte mer se Saul, så länge han levde, ty Samuel sörjde över Saul. Och HERREN ångrade att han hade gjort Saul till kung över Israel.
Saul lyckades inte rädda israeliterna från filisteernas krigsmakter trots att Gud lovat det. I själva verket slutade det hela i ett totalt fiasko i och med att Saul gjorde självmord och filisteerna välde in över landet.
1 Sam 31:4-7 Han sade till sin vapenbärare: "Drag ut ditt svärd och genomborra mig, så att inte dessa oomskurna kommer och genomborrar mig och skymfar mig." Men hans vapenbärare ville inte, för han var mycket rädd. Då tog Saul själv svärdet och störtade sig på det. 5 När vapenbäraren såg att Saul var död, störtade också han sig på sitt svärd och följde honom i döden. 6 Saul och hans tre söner, hans vapenbärare och alla hans män dog på samma dag. 7 När israeliterna på andra sidan dalen och på andra sidan Jordan såg att Israels män hade flytt och att Saul och hans söner var döda, övergav de städerna och flydde. Sedan kom filisteerna och bosatte sig i dem.

Död man vaknar

En död man vaknar till liv då han kommer i kontakt med Elishas benknotor och stiger upp ur graven.
2 Kun  13:21 och en gång under en begravning fick några israeliter syn på ett sådant rövarband. De kastade liket i Elishas grav och försvann därifrån. Men när den döde kom i beröring med Elishas benknotor fick han liv igen och reste sig upp.

Motstridigt?

Först ger Jesus Petrus himmelrikets nycklar och grundar sin kyrka på honom.
Matt  16:18-19 Och jag säger dig att du är Petrus, Klippan, och på den klippan skall jag bygga min kyrka, och dödsrikets portar skall aldrig få makt över den. 19 Jag skall ge dig nycklarna till himmelriket. Allt du binder på jorden skall vara bundet i himlen, och allt du löser på jorden skall vara löst i himlen.''
Litet senare skäller Jesus ut Petrus och kallar honom för Satan.
Matt  16:22 Petrus tog honom då avsides och började förebrå honom och sade: ''Må Gud bevara dig, Herre. Något sådant skall aldrig hända dig.'' 23 Men Jesus vände sig om och sade till Petrus: ''Håll dig på din plats, Satan. Du vill få mig på fall, för dina tankar är inte Guds utan människors.''

Överdrift?

Bibeln säger att evangeliet har predikats över hela världen redan under Paulus tid.
Rom  10:18 Men då frågar jag: kanske har de aldrig hört den? Visst har de! Över hela jorden nådde deras röst och till världens ändar deras ord.

Kol  1:23 om ni håller fast vid er tro, har en stadig grund och inte viker från det hopp ni har fått höra om i evangeliet, som har förkunnats för allt skapat under himlen och vars tjänare jag, Paulus, har blivit.


Den flytande yxan

2 Kun  6:5-7 Men när en av dem höll på att fälla sin trädstam tappade han yxbladet i vattnet. ''Vilken olycka, herre!'' ropade han. ''Och jag som hade lånat yxan!'' - 6 Var föll den i? frågade gudsmannen, och han pekade ut stället. Då skar Elisha till en pinne och kastade i den just där och fick så yxbladet att flyta upp. 7 Tag yxan! sade Elisha, och mannen sträckte ut handen och tog den.

Gideons hundtest

Dom  7:4 Herren sade till Gideon: ''Du har fortfarande för mycket folk. Låt dem gå ner till källan, där skall jag gallra dem åt dig. Den jag säger att du skall ta med, han skall följa med dig, och den jag säger att du inte skall ta med, han skall inte följa med.'' 5 Gideon lät sitt folk gå ner till källan, och Herren sade till honom: ''Den som lapar i sig vattnet som hundarna gör skall du ställa för sig, och den som lägger sig på knä för att dricka skall du ställa för sig!''  6 De som förde händerna till munnen och lapade var trehundra man, resten lade sig på knä och drack.

Olydig präst

Bibeln förbjuder överstepräster att riva sina kläder. Detta till trots rev översteprästen sina kläder under Jesus rättegång.
3 Mos  21:10 Den präst som är främst bland sina ämbetsbröder och har fått smörjelseolja på sitt huvud, som är prästvigd och får iföra sig de heliga kläderna, får inte ha håret hängande och inte riva sönder sina kläder.

Matt  26:65 Då slet översteprästen sönder sina kläder och sade: ''Han har hädat. Vad skall vi nu med vittnen till? Ni har själva hört hädelsen.


Uppmaning till hor

Hos  1:1-3 Detta är Herrens ord som kom till Hosea, Beeris son, när Ussia, Jotam, Achas och Hiskia regerade i Juda och Jerobeam, Joashs son, regerade i Israel. 2Här börjar Herrens ord genom Hosea. Herren sade till Hosea: Gå och skaffa dig en horkvinna och horungar, ty landet horar sig bort från Herren. 3 Då tog han Gomer, Divlajims dotter. Hon blev havande och födde honom en son.

Otrevlig diet

2 Kun  18:27 Stabschefen svarade dem: ''Tror du det är till din herre och till dig som min herre har skickat mig med detta budskap? Nej, det är till dem som sitter här på muren och som kan bli tvungna att äta sin avföring och dricka sin urin - de lika väl som ni.''

Ut och samla förhudar

Vill man visa att man har Gud på sin sida enligt bibeln, gäller det att döda människor och skära av deras förhudar.
1 Sam 18:23-28  När Sauls män anförtrodde David detta svarade han: ”Tror ni det är så lätt att bli kungens måg? Jag är ju en fattig och obetydlig man.” 24  De berättade för Saul vad David hade sagt, 25 och Saul sade: ”Hälsa David att den enda brudgåva kungen begär är förhudarna från 100 filisteer som en hämnd på sina fiender.” Saul räknade med att filisteerna skulle döda David. 26 Sauls män framförde hälsningen till David. Han tyckte att det var bra att få bli kungens måg på sådana villkor. Innan tiden var gången 27 drog han ut med sina män. Han slog ihjäl 200 filisteer och tog med sig deras förhudar och lämnade dem allesammans åt kungen för att få bli hans måg. Då gav Saul honom sin dotter Mikal till hustru. 28 Nu insåg Saul att David hade Herren på sin sida och att hela Israel älskade honom.
Kung David fick alltså sin hurstu mot hundra förhudar, men varför döda 200 filisteer för att få 100 förhudar? I vilket fall som helst ligger mina sympatier på filisteernas sida. Min förhud byter ingen mot en kvinna!

Lurad av en orm

I följande stycke står det att en talande orm lurade Eva att äta av visdomens träd:
1 Mos 3:1, 13 Ormen var listigast av alla vilda djur som Herren Gud hade gjort. Den frågade kvinnan: ''Har Gud verkligen sagt att ni inte får äta av något träd i trädgården?'' ....13 Då sade Herren Gud till kvinnan: ''Vad är det du har gjort?'' Hon svarade: ''Ormen lurade mig, och jag åt.''
Detta trots att Gud sagt att det är människan som härskar över djuren och inte tvärtom.
1 Mos 1:26 Gud sade: ''Vi skall göra människor som är vår avbild, lika oss. De skall härska över havets fiskar, himlens fåglar, boskapen, alla vilda djur och alla kräldjur som finns på jorden.''
Någon har sagt att ormen i själva verket var Satan, men enligt Bibeln var det en helt valig orm "listigast av alla vilda djur som Herren Gud hade gjort". Dessutom kom Satan med i bilden senare. Satan var ju en ängel som störtades ner från himlen:
Jes 14:12 Ack, fallit har du från himlen, lysande stjärna, gryningens son, du har krossats mot jorden, du som betvingade folken. 13 Det var du som sade till dig själv: ''Upp till himlen skall jag stiga. Ovan Guds stjärnor skall jag resa min tron och ta säte på gudaberget längst uppe i norr. 14 Jag skall stiga upp ovan molnen, jag skall bli som den Högste.'' 15 Men ner till dödsriket störtas du, längst ner i avgrundens djup.

Varför inte dessa lagar?

Kristna är ofta snara att påpeka att alla borde följa tio Guds bud och andra regler i Bibeln, men varför följer de inte själva följande lagar?
3 Mos 3:17 Detta skall vara en oföränderlig stadga genom alla släktled, var ni än bor: ni får inte äta fett eller blod.

3 Mos 7:26 Ni får inte äta blod, varken av fåglar eller boskap, var ni än bor.

5 Mos 15:1-2. Vart sjunde år skall du avskriva skulder. Så skall avskrivningen gå till: Var och en som har en fordran skall efterskänka vad han har att fordra, det som han har lånat en annan. Han får inte kräva sin broder och landsman när skuldavskrivning har kungjorts till Herrens ära.

5 Mos 22:11 Du skall inte klä dig i tyg av blandat garn, ull och lin tillsammans.
5 Mos 22:12 Du skall sätta tofsar i alla fyra hörnen på manteln du sveper om dig.
5 Mos 22:5 En kvinna får inte bära mansdräkt, och en man får inte ta på sig kvinnokläder, ty Herren, din Gud, avskyr alla som gör sådant.
Jesus påpekade ju själv att han inte kommit för att upphäva lagen. Inte en mista prick i lagen skall förgå sade han:
Matt 5:17 Tro inte att jag har kommit för att upphäva lagen eller profeterna. Jag har inte kommit för att upphäva utan för att uppfylla. 18 'Sannerligen, innan himlen och jorden förgår, skall inte en enda bokstav, inte minsta prick i lagen förgå; inte förrän allt har skett.'  19 Den som upphäver ett enda av buden, om så det allra minsta, och undervisar människorna så, han skall räknas som den minste i himmelriket. Men den som handlar och undervisar efter dem skall räknas som stor i himmelriket.

...


Fredagsmys

Pratade med NS i tele för en stund sedan. Han tyckte vi skulel ha fredagsmys idag. Jag håller fullständigt med honom. Så när han slutar jobab sen så sticker han iväg till hemmakväll o hyr film som vi ska se ikväll. Han skulle ta flera så vi kunde välja nån vi ville se båda två. Men vi brukar ha rätt lika smak så han gör nog ett bra val även om det bara blir en film.


snöskottning

Nu har jag varit ute o skottat snö. Har skottat bort allt som låg från porten till ingången. Nere vid brevlådan och på parkeringen. Flyttade bilen så OM plogbilen komme rpå gatan så står inte min bl ivägen o blir instäng mellan vallarna.
Var rikigt jobbigt o skotta snö nu nä rman inte gjort det på ett tag. Men skönt o ha det gjort nu. Hoppas att det int ekomme rmer snö o att dne som föll under natten o morgonen försvinne rlika snabbt som den kom.


FB

När jag gick in på facebook idag väntade det en överraskning i meddelande inkorgen. En mycket nära vän till mig har precis blivit på tjocken! Super roligt. Så nu ska man bara hoppas att allt går bra. Det är alldeles alldeles nytt så den första tiden är ju alltid osäker. Men jag håller tummarna o hoppas stenhårt!


besviken...

Kände för o dö lite i morse när NS kommer in o berättar om all jäkla snö. Gömde mig verkligen under kuddarna o täcket o hoppades på att jag sen skulle vakna upp ur en dröm o upptäcka att det var sol o vår ute. Men nej när jag kliver upp är det fortfarande typ 3 dm snö ute. VA FAN! Nog för att ajg ville ha ännu mer ljust ute men jag menade inte ljust som i vitt o snö. Jag menade ljust som i sol hela dagarna! Är mycket irriterad över det faktum att det blivit vinter igen...


Polis

Idag hade vi en kampanj på en Hd videokamera. Den första kund som köpte detta var en polis i full polismundering som hade sin polare ute i en civilbil på parkeringen. Jag trodde först det gällde butiken så jag gick o fråga chefen om jag skulel släppa in honom o fråga vad det gällde. Men vi konstatera att det kunde vänta till öppning med tanke på de andra tio personerna som hängde på dörren för o få tag i denna kamera.


lång dag

Hemma efter en lång dag på jobbet. Igår var jag helt inställd på att jag skulel jobab kväll idag. Så fick en liten överraskning när jag tittade på mobilen vid 21 tiden o såg att jag jobbade morgon. Vart till o ställa om o hoppa direkt i sängen ist för o va uppe som jag brukar.

Omställningen gick kanon ändå. Klav upp lite innan NS stack iväg till jobbet det vill säga vid 5. Tänkte passa på o duscha när han ändå hööll på o stökade runt så jag inte kunde sova vidare o sen sova en timme till efter duschen. Väl färdig duschad var jag så pigg att de tkändes dumt o sova. Satte mig ist vid datorn o tog det lugnt. O för en gång sskull hann jag bli hungrig inann det var dags o åka till jobebt så tidigt på morgonen så jag gjorde lite frukost. Tur var väl det fö rpå jobbet var det fullt ös medvetslös så jag hann inte med frukostrasten.

Har sen jobabt på som en tok fram till kl 15 då jag fick gå hem. O skönt var det fö rnu började det bli bra segt på jobbet. HAr lyckats med kosnten o vricka till ankeln på höger fot så har jätte ont o kan knappt gå. Det blir värre om jag sitter still så här o den får vila. När jag sen då ska upp o röra mig igen är det hemskt. Men om jag går så hålle rdet sig på en lägre smärta.


klar med alla frågor

Nu är alla frågor i både listan om mig ooch listan om min träning besvarade. Så dags o hitta en ny lista man kan svara på för att fylla ut lite intressant fakta om mig.

Någon som har nått tips på en lista?30. Glöm inte att…

... man mår bra av träning!

30 – Om jag blev tvungen att byta utseende med någon, skulle jag byta med..

Då skulle jag byta med Kate Beckinsale. För jag tycker hon är så snygg. Avgudar hennes vackra hår!


29. Detta tränar jag allra helst i

Jag brukar träna i en stor t-shirt och mjukisbyxor. Oftast i svart men det kan skifta. Har även svart sport bh och ett par svart rosa träningsskor.

29 – Mina ambitioner.

Min högsta ambition just nu är väl att få en lyckad återflytt till NS o hans hus.

28. Där tränar jag helst

Jag tränar helst på mitt gym. För där trivs jag o jag kan komam o gå som jag vill o jag kan hålla vilket tempo jag vill. Jag trivs både med personalen som jobbar där o de personer jag träffar som också är där o gymmar.

28 – Mina favoritskor.

Mina favoritskor är et tpar låga platta tygskor. De är svarta o har en vit siluet av en pirat framtill. Skorna är ca 3 år gamla o har börjat bli lite slitna. De går o ha så länge det inte är blött ute. Köpte dem i en liten håla som ligger mellan min stad o en annan stad i ungefär samma storlek. Skorna var ner reade från 250 kr o jag fick dem för 75. Super!


Skorna ser ut ungefär så här. Fast de är inte lika höga vid vristen, svartare o med en pirat som sagt.


Rökande gravid

USch va jag stör mig på en kund som är inne o handlar på mitt jobb. Hon är gravid. Detta vet jag helt säkert då hon dels berättat det för mig då hon sökte nån extra fet kräm att ha på magen när den växte o dels för att hon igår stod o pratade högt om sitt ultraljud i kön fram till min kassa.

Det jag stör mig på är att hon är så otroligt WT, och att hon röker under graviditet. Nu kan jag inte hundraprocentigt garantera att ciggen är till henne. MEN eftersom hon stinker röklukt jämt o alltid (alltså även innan graviditeten) köpt cigg så antar jag att de är till henne o inte någon annan. För vem köper så pass ofta sig om det ska va till någon annan än en själv? Visst nån gång ibland kankse men varje dag???

Hon är iaf ett störningsmoment.


Ledig onsdag

Eftersom jag jobbade helgen som var och kommer jobab helgen som kommer nu, så har det blivit som så att jag är ledig även denna onsdag precis som förra veckan. Vaknade lite innan kl 8 o var rätt pigg så ist för o somna om bestämde jag mig för o kliva upp. Skönt o veta att man inte sover bort halva dagen.

Hade hoppasts på lite bättre väder men får väl nöja mig med det som är. Hade velat vara ute o njuta av solen men den verkar hålal sig borta idag. Har lite olika saker jag tänkte greja med idag så komemr nog finnas att göra trots utebliven sol.


Sol ute, sol inne, sol i hjärta, sol i sinne!

Vaknade tidigt idag pga av solen som gör det alldeles ljust i rummet. Jag bara älskar när det blir så. För då vaknar jag mycket piggare fast än att jag kliver upp tidigare än jag brukar. Ska sitta o njuta av solen medans jag uppdaterar mig på det nya avsnittet av En unge i minuten. För jag glömde helt enkelt bort att det var igårkväll. Så ska se det idag ist. Frågan är hur smart det är o försöka äta frukost till ett sånt program. Men jag brukar inte va så känslig av mig. Äter ju ofta när jag sitter o tittat på bones o det kan ju vara riktigt vidrigt ibalnd.


...Livet är som en golfboll - en jävla massa slag på en och sen ligger man där i ett hål i marken

...Livet är för kort för att ångra sig, men livet är också för jävla långt för att göra saker som man får ångra..

Pirates x III

Igår tittade jag o NS på  Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl och idag tittade vi på Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest. Du kan ju gissa vad vi kommer titta på imorgon. Det är iaf en liten förberedelse inför Pirates of the Caribbean: On stranger tides

27 – Min favoritplats.

jag kan inte komma på att jag har någon favorit plats. det skulle väl vara sängen i så fall. För det är ju dit jag söker mig när jag vill  ta det lugnt, eller inte mår bra och liknande.


26 – Mina rädslor.

Min största rädsla här i livet det är att bli ensam. Ensam kvar utan någon som finns där för mig.

jag är även rädd för sjöar och hav. Kan tycka att det är riktigt riktigt obehagligt o tex ro ut med en båt på en mörk sjö. Jag verkligen hatar att simma där jag inte vet va jag har botten o vad som finns på botten. Då får jag panik så jag inte vet vart jag ska ta vägen. Tror det beror på att jag lärde mig somma så sent o fö ratt badplatsen där jag ofta var som liten ofta hade konstig botten.

Jag tycker även det är extremt obehagligt när andra människor ska bära på mig elelr lyfta upp mig. Detta kommer sig av att att min första kille brukade "skoj" hota med o kasta mig utför en trappa. Eller envisas med att bära mig ner för en trappa o låssas trilla.
Det är så illa att jag började stört lipa när NS skulel lyfta upp mig för o ta ner en lampa en gång. Vi nådde inte o ist började han busa. Jag fick sån panik att jag bara grät o grät o inte kunde lugna ner mig på en bra stun. Stackars NS visste ju inte vad som var fle o såg rätt förstörd ut när han fick mig så ledsen innan jag kunde förklara.


27. Detta klara jag mig inte utan

* NS
* Datorn
* Mobilen25 – Min skoltid.

Om jag ville skulle jag nog kunna skriva en hel bok om min skoltid, men det tänker jag inte göra.

Grundskolan:
Jag gick i en liten skola på landet. Som max var det runt 60 elever på skolan i de olika klasserna. Det var en skola med klass 0-6, (0 = förskolan). Klasserna var olika sammanfogade varje år. Minns att jag gick i 0 sen  1-2-3 an o sen i 3-4 o sen 4-5-6 för o sluta med 5-6. De blandade klasserna jätte mycket. första året var det året vi var som mest elever i min klass. då var vi 4 flickor o en pojke. En flicka bytte skola redan till klass 1. Sen i bytet 3-4 så bytte pojken skola. så från klass 4 har jag haft två klasskamrater. Då räknar jag alltså inte med dem som gick i några andra årskurser än min egna. I tex 5 så var vi allts 3 flickor i årskurs 5 medans de var 4 pojkar i årskurs 6.
Jag hade ingen bästa kompis utan lekte lite med alla. Brukade ha mina perioder då jag ofta följde med elelr tog hem kompisar o sen mina perioder då jag inte gjorde det över huvudtaget. Jag minns grundskolan som en bra tid även om jag var osäker en hel del.

Högstadiet:
Sommaren innan jag skulle börja 7 klass hände en familjetragedi som jag inte vidare tänker gå in på. Men det gjorde att hela min högstadie period blev påverkad. Från att ha gått i en klass med 3 elever hamnade jag nu i en klass med 31 elever. Alla eleverna kom från skolor som min tidigare. Så det var kanske 5 olika skolor som föstes ihop till en klass. De två andra tjejerna från min förra klass häll ihop o jag lärde känna två nya tjejer i klassen ist.
Jag gillade inte alls den här klassen. Jag kände mig utanför o passade inte in. Jag ville klara mig bra i skolan o de i min klass verkade inte alls ha samma målsättningar utan var bråkiga o stökiga under lektionen. Visst hade vi roligt men jag tror så här i efterhand att vi var väldigt olika allihop. I min klass fanns de då två killar som jag kom att rikigt hata. De var alltid på o pikade mig elelr kom med anspelningar. De kunde stå i korridoren o börja skratta högt o peka när man gick förbi. Jag kände mig rikigt mobbad men vågade aldrig berätta för någon. Ist gick jag hem o grät över hur illa behandlad jag kunde vara ibland. På den tiden såg jag ut som ett troll dessutom. Jag hade akne, räls tandställning och fula glasögon. Dessutom hade jag en hopplös frisyr. Men det blev det ändring på. i 8-9 när familjeproblemen började lösa sig ändrade även jag på mig. tandställningen försvann, glasögonen byttes till linser och håret klipptes kort, pojkigt o tufft. Jag vågade även stå på mig mer. För jag var så innerligt trött på de två mobbande pojkarna att jag sket blanka fasen i hur de betede sig mot mig. Jag gick ut 9 klass med bra betyg o rätt nöjd ändå.

Gymnasiet:
I gymnasiet splittrades väl de flesta vind för våg. Jag hamnade i en ny skola med en ny klass. Minns inte alls hur många vi var o orkar inte heller räkna efter. Två tjejer från min gamla klass hamnade i min klass. Men vi umgicks varken på högstadiet elelr i gymnasiet. Jag lärde ist känna en ny kamrat. (märk hur jag aldrig håller fats vid samma kompisar utan byter) gymnasiet var en fantastisk tid. Jag trivdes jätte mycket. Jag hade roligt o tyckte ofta att det man läste var intressant o på en behaglig svårighetsgrad. Jag hade dessutom lämnat mitt blyga jag bakom mig o var mycket sprallig, utåtriktad o glad. Hade dessutom fått en helt annan syn på pojkar o var väl mer elelr mindra kär i nån hela tiden. Blev ihop med min första kille under gymnasietiden. Jag slutade gymnasiet med hyffsade betyg o bestämde mig för o jobba ist för o plugga vidare.

Det var min skoltid det.

26. Så sover jag

Jag brukar försöka gå o lägga mig runt 22 tiden varje kväll. Det brukar passa lagom till när man ska upp dagen efter. JAg vill för det mesta sova 8 timmar. Ibland mer o ibland mindre. Kan klara mig på bara 4 timmar om det skulle vara så. Jag brukar oftast sova på mage eller på sidan, vänd åt  höger ett från sängens fotsida, på höger sidan av sängen. Jag brukar gossa med NS innan vi somnar, men för att somna måste jag komma ifrån hans kroppsvärme som annars håller mig vaken. Nrä jag sover vill jag ha det svalt. Sängen ska helst va lite mjuk, inte så hård som den madrass som jag sover på i NS säng nu.  Det måste vara helt mörkt i rummet. Annars har jag jätte svårt för att somna. Jag kan inte ha tv, dator eller liknande i sovrummet. Då kan jag inte heller sova. 


24 – Det här får mig att gråta.

Det som fått mig att gråta senaste året är följande saker.

* Alldeles för sorgliga filmer.

* Folk som beter sig som svin mot en.

* Besvikelse o ilska i mycket hög dos.


Jag gråter inte särskillt ofta.


Ny vecka igen

Så var det måndag igen. Helgen kändes förbaskat kort i o med att jag jobbade lördag. Jobbar dock inte alls mycket idag. Knappt 4 timmar. Jätte mysko pass. Men det är väl ett sånt där "ut i fall att det kommer mycket kunder så finns du på plats" pass.

Börjar inte förrens kl 13.30 så fram tills dess ska jag fixa lite här hemma. NS o jag var o hämtade lite grejer i lägenheten i går. Funderar på om det är dags o ringa o säga upp den idag. Men har inte prata ordentligt med NS om det ännu så vet inte om jag vågar än.

Drömde en konstig dröm inatt, NS o jag skulle på festival i grannstaden. Vi tog båt dit (?????) o väl framme så hade jag helt plötsligt en nyfödd bebis. Som av någon anledning hade fått det super fula namnet St Nicko (????) Min morfar o mina syskon var barnvakt medans NS o jag gick på festivalen. O mycket mer innhåll hade inte drömmen.


Nytt nytt nytt

Nu har jag ny header, ny bild vid sidan o dessutom lagt in en ny signatur efter varje inlägg.

I get along - Pet shop boys

 

Feeling like I'm stuck in a hole body and soul while you're out of control
Now I know why you had to go well I think we both know why ft had to be so
I've been trying not to cry when
I'm in the public eye stuck hare with the
Same and taking

My share of the blame while making sudden plans that don't include you
I get along, get along
without you very well
I get along very well
Now I know you'd much refer be with rock royalty instead of someone like me the big boys are back and we needed
Them, you said

Think ft was something you'd read and it stuck in your head
Even though I don't suppose that's as far as it goes
You've got quite an appetite for being wronged and in the right well from now on ft won't affect me

I get along, get along
without you very well
I get along very well
The morning after the night before I'd been alerted
To your lies I phoned you up
Your calls were all diverted
Took a long time to track you down even then you were defiant ft's not what you think it is, you said and proceeded to deny ft
So I lost my patience at last and it hampered so fast you belong in the past I've been trying not to cry when I'm in the public eye stuck here with the share and taking
My share of the blame while making sudden plans that don't include you
I get along, get along
without you very well
I get along very well


Hypotension

Sitter o läser vad som händer med människan när den utsätts för olika grader avbestrålning. Då stötte jag på ett ord jag inte kände till innan.


Hypotension
som medicinsk term betyder onormalt lågt blodtryck.


Ny dag, nya möjligheter.

Vaknade egentligen redan runt 7. Men ville inte kliva upp nä rNS antagligen skulel sova minst två timmar till. Så la mig o somnade om. Vid 9 vaknade Ns o då klev jag upp en stund senare mycket mycket tröttare än ajg avr kl 7. Varför blir det alltid så? att om man lägger sig o somnar om så blir man tröttare än om man klive rupp första gången man vaknar?

Idag är det inget planerat på schemat så vi ska bara ta det lugnt. NS sitte ro spelar starcraft o jag bloggar så än händer det inget.

Ska försöka läsa mig fram till hur stort problem det kan vara med den eventuella härdsmältan på kärnkraftverket i japan. Om det är en ny chernobyl katastrof på G elle rhur det ligger till.Men hallå? Han har ju snott låten!

Erik Saade


har visst "lånat" lite från deras låt...

Lili & Susie - Oh mama

Nicke Borg

Sitter o halvtittar på melodifestivalfinalen. Vill ha lite koll på de som var med i finalen. Kan konstatera att min personliga favorit är Nicke Borg. Men tror det finns fler som skulle funka i Dusseldorf.


Lördag

Fick lite sovmorgon idag. Jag o Ns låg iaf kvar i sängen en bra stund innan vi klev upp. Har fixat mig i ordning o nu ska det göras lite o äta innan det är dags o börja tänka på o dr amot jobbet. Börjar jobba kl 13.15. Tjing


Fredags fräckis

Ett äldre par satt och firade sitt guldbröllop på samma restaurang som de åt sin bröllopsmiddag för 50 år sedan.

Mannen lutar sig över bordet och viskar till sin fru: ”Kommer du ihåg när vi hade sex för fösta gången för 50 år sedan? Precis bakom denna restaurang och älskade mot staktet?”

Frun svarar: ”Det kommer jag mycket väl ihåg!”

Mannen fortsätter: ”Ok, vad bra! Vad säger du om att köra en omgång nu, för ett långt äktenskaps skull?”

Frun svarar: ”Åhh Henry, din fuling, det låter som en bra idé!”

En polis sitter vid bordet bredvid det gamla paret och har hört allt de sagt. Han tänker: ”Det här måste jag se, ett äldre par ha sex mot ett staket. Bäst jag håller ett öga på dem så inget händer.”

Han följer efter dem när de går ut från restaurangen.

Paret haltar fram och stöder sig på varandra när de går runt knuten till´baksidan. Efter mycket om och men kommer de fram till staktet. Frun lyfter upp sin kjol och tar av sig sina underkläder och lutar sig mot staketet. Mannen närmar sig frun och plötsligt börjar jucka frenetiskt mot varandra, den iaktagande polisen har aldrig sett något liknande.

Dom hoppar och studsar som ett par i 18-års åldern skulle göra, och de håller på i över 40 minuter! Frun skriker ”Åhhh,guud” och mannen håller i sig för glatta livet i hennes höfter. Det är den mest atletiska sexakt polismannen sett, ”Otroligt tänker han för sig själv”

Till slut faller både frun och mannen till marken, helt utmattade.

Polisen är överväldigad, han har fått en helt annan syn på hur bra sex ser ut!

Efter att ha legat på marken i en halvtimme reser paret vacklande upp och börjar klä på sig igen.

Polismannen tänker för sig själv: ”Det där var helt otroligt, han höll på som ett tåg! Jag måste fråga vad hemligheten är!”

När paret går förbi polismannen säger denne: ”Det där var något jag aldrig sett förut! Ni hade sex i minst 40 minuter! Hur lyckas ni med det? Ni måste ha ett underbart liv tillsammans, vad är hemligheten?”

Mannen svarar:”Nej du, det är ingen hemlighet! För 50 år sedan var det satans staketet inte elektriskt!”

 

 


Så jävla bra - Lillasyster

 

Ahhhh!

Jag ligger i sängen som tusengånger förut,
ända skillnaden nu, är att det verkligen är slut.
Tankarna tar fart, likt ett kaos i en storm.
Onda tankar och fina minnen blandas i en tromb

En bomb har smält av och på utsidan ses svettningar
för nu står jag i ledet av föredettingar
känslostyrda kedjor håller fast mig i sängen
jag vill bara ut, men någon spänner läderrämmen

Är fängslad i en värld,
fångvaktaren är jag.
Finns ingenting kvar.

Du det är över nu
och all våran tid är slut.
För det finns inget kvar,
finns inget kvar.

Du det är över nu
och det känns galet sjuk.
Jag mår så jävla bra, mår så jävla bra.
Bra, bra, bra,
Mår så jävla bra,
bra, bra, bra...

Jag har slutat att känna, fast än det fortfarande känns.
Du är ändå min stora kärlek fast det fucking bränns.
Tårarna kan komma trots att veckor blivit år,
kan fortfarande känna din hand på mitt lår.
Jag skakar vid tanken av att du tillhör någon annan.
Kommer alltid funderat på hur det blivit om du stannat.
Timmar blir veckor tills tiden försvinner,
tårar blir tankar tills krimeringsugnen brinner.

Är fängslad i en värld,
fångvaktaren är jag.
Finns ingenting kvar.

Du det är över nu
och all våran tid är slut.
För det finns inget kvar,
finns inget kvar.

Du det är över nu
och det känns galet sjuk.
Jag mår så jävla bra, mår så jävla bra
Bra, bra, bra.
Mår så jävla bra.
Bra, bra, bra...

Men nu är det bara så många minen kvar.
Du var så underbar, så jävla fin
Nu är det slut och det finns inget kvar.
Nu finns bara jag.
Var det dig eller mig det var fel på?

Du det är över nu
och all våran tid är slut.
För det finns inget kvar,
finns inget kvar.

Du det är över nu
och det känns galet sjuk.
Jag mår så jävla bra, mår så jävla bra.
Bra, bra, bra,
Mår så jävla bra.
bra, bra, bra...

Mår så jävla bra
bra, bra, bra,
mår så jävla bra,
bra, bra, bra...


Jobba kväll, fredag.

Då har man kommit hem från jobbet, hunnit få i sig lite mat ovarit social med NS med polare. Smet rätt snabbt från tv rummet och upp till datorn. Kan nämligen inte påstå att det är särskillt roande o vara åskådare till två nötter som sitter o skjuter ihjäl aliens med halvtaskig inlevelse.

Var rätt segt på jobbet. Körde ett kortpass men ända till stägning. Satt i kassan det mesta av tiden o när jag inte gjorde det sprang jag benen av mig för o hjälpa till o komam ikapp med allt det som vi låg efter med. Ingen av morgon personalen hade brytt sig om det meddelande jag hade lämnat kvällen innan om hur ont om tid kvälls personalens skulel ha idag om de inte hjälpte till. Jag hade bett dem göra EN av sex uppgifter o de hade bara skiti totalt i det. Sånt är inte särskillt schysst. Speciellt inte när det dessutom har krashat en kassa under dagen så vi måste slösa tid på o hjälpa reperatören genom o göra testköp m.m. o vara tillgängliga.  i o med att kassan krasha redan på förmiddagen är det ännu större anledning till att de borde försökt göra nån av de uppgifterna eftersom de då visste att vi fick ännu mer problem. Är lite irriterad på det. Märks kanske.

Nu sitte rjag iaf o funderar över va jag ska roa mig med. Ska kolal med grabbarna om de tänkt spela "mörda ailens i tusentals" hela kvällen eller om de tänker byta till nått som jag kan va med o spela.

Sk iaf uppdatera mig om av som skett här på nätet medans jag jobbat. TjingFlamboyant - Pet Shop Boys

 

You live in a world of excess
where more is more and less is much less
A day without fame is a waste
and a question of need is a question of taste


You're so flamboyant
the way you look
It gets you so much attention
Your sole employment
is getting more
You want police intervention
You're so flamboyant
the way you live
You really care that they stare
And the press deployment
is always there
It's what you do for enjoyment


You live in a time of decay
when the worth of a man
is how much he can play
Every day
all the public must know
where you are, what you do
'cause your life is a show and


You're so flamboyant
the way you live
and it's not even demeaning
You're so flamboyant
It's like a drug
you use to give your life meaning
You're so flamboyant
The way you look
It gets you so much attention
Your sole employment
Is getting more
You want police intervention


Every actor needs an audience
Every action is a performance
It all takes courage
You know it
Just crossing the street
well, it's almost heroic
You're so flamboyant...


There you are at another preview
In a pose the artist and you
To look so loud
may be considered tacky
Collectors wear black clothes by Issey Miyake


You're so flamboyant
the way you look
It gets you so much attention
Your sole employment
is getting more
You want police intervention
You're so flamboyant
The way you live
You really care that they stare
And the press deployment
is always there
It's what you do for enjoyment

You're so flamboyant
You're so flamboyant


24. Favoritidrottare

Har ingen favorit idrottare eftersom jag inte tittar på sport på tv eller så. Är inget som intresserar mig på det sättet o därför har jag ingen favorit.

23 – Något jag önskar att jag gjorde mer.

Jag önskar att jag oftare tog mig tid att rita, att jag överhuvudtaget tar mig tid o rita kanske är bättre skrivet. Det var nämligen jätte längesedan jag gjorde det nu. Jag som alltid ritade förr gör det aldrig nu.

den här blomman gjorde jag för många, många år sedan...


the Notebook

Har precis suttit o tittat på the Notebook. Vill man se en fantastiks romantisk berättelse i stil med gröna stekta tomater så har du det där. Vilken film. Satt o bölade som en idiot i slutet. Helt klart se värd.


Två hetingar olika årtionden.

Att två män kan vara så lika.


St Elmo's Fire

Ska sätta mig o kolal på en film nu som jag velat se i över tre år och nu äntligen äntligen får chansen att titta på. St Elmo's Fire.

Får rysningar över hela kroppen när jag hör låten som spelas i klippet här nedan. Jag ahde velat vara ung på 80-talet inte nyfödd!


Red riding hood

Den här filmen vill jag se.


Om rädda kelly


Kommenterat

jag tycker det är endast sjukt att okunniga människor tar sig så mycket tid att lägga sig i en annan människas liv.. jag följer hennes blogg lite men jag har ingen uppfattning om att hon vanvårdar sitt barn.. jag tror inte kelly är det barn i Sverige som borde räddas mest...

2011-03-10 @ 10:02:18
URL: http://corneliathulin.blogg.se/

Tili svarar:
Nu säger jag inte att jag är en av dem kunniga, men vem påstår att det är okunniga människor som lägger sig i? En av dem på det forum jag nämner är utbildad socionom, hon om någon börj ju vara kunnig. Det är nog minst lika många okunniga som försvarar michas agerande i så fall. Det är rätt lätt att se att dem som försvarar michas agerande oftast är i hennes ålder eller yngre. Medans dem som tycker att det bör göras något åt situationen och att micha måste skärpa till sig för kellys skull oftast är äldre. Nu säger jag inte att det alltid är så. Men baserat på va jag sett så oftast är det så.

Du borde nog läsa mer om du inte ser hur lite micha bryr sig om kelly. Hon ägnar ju mer tid åt att blogga o umgås med dina bloggkompisar än åt att ta hand om sin bebis. Vilken mamma gör så? Hon lämnar ju bort ungen hela tiden åt andra att ta hand om. I ett inlägg skrev micha så här Blogga- 1 timme umgås med kelly - 30 minuter. Där ser du hur hon prioriterar.
Det finns något som heter anknytningsteorin, läs lite om den. Det är inte bra för kelly att forslas runt mellan micha, kevin och eventull far/morförälder i den grad det nu görs.
Jag tror dessutom att kelly allt för ofta får vara i en miljö där hennes föräldrar bråkar. Det baserar jag på det enomra av och på förhållande som micha o kevin uppvisat i michas blogg. När det då går så långt så att micah dessutom går ut o bränner sig själv i handen med en ciggaret (hon la upp bilder på detta i sin blogg) kan man ju undra hur mycket gap o skrik det var som barnet får höra.

Ingen har påstått att kelly är den unge i sverige som behöver räddas mest. Hon är bara en av dem som bör räddas.


Bilförsäkring

Nu har jag fixat lite här hemma. Har plockat med disken och tvätten o pillat med lite i badrummet.

Ringde precis till länsförsäkringar och kollade hur det fungerar med mitt autogiro. De tre första månaderna på bilens försäkring fick jag nämligen gratis. Så nu när det ska dras pengar fårn mitt konto kan det vara bra om försäkringsbolaget har mitt nr. Hon som jag pratade med i telefonen skulle skicka ut papper till mig. Hade ett papper ifyllt o färdigt hemma i lägenheten men det är sporlöst försvunnet o jag kan inte hitta det. Det låg i kuvert o allt. Så nu får jag fixa ett nytt vilket jag gjort.
Tjejen i kundtjänst var jätte trevlig o hjälpsam o det gick superfort. Han inte ens höra klart meddelandet om att jag stod i telefonkö inann jag kopplades fram.


23. Detta skulle jag vilja utöva

Jag skulle vilja gå på gruppträningar. Där man alltså är en större grupp som utför saker. Det finns tillgängligt i min stad. Men tyvärr är det på fel gym o vid helt fel tillfällen. Så jag kan inte gå. Kanske går det betala bara för o gå på dessa pass men har inte kollat upp det så noga då det visar sig att jag nästan alltid jobbar när passen är. Jobbar ju oftast kväll. När jag slutar är det för sent.

Det jag menar med att det är på fel gym är att det inte finns sånt på mitt gym. Mitt gym är litet o har inte plats för sånna gruppträningar. På det andra gymmet hänger det mest "anabolastinna spännbögar" så jag gillar inte o gå dit. Känner mig lite otrygg med o träna sent om det bara är en massa killar där som ser ut som övergödda gorillor o låter likadant. Så är det inte gymmet där jag håller till nu. Jag är ju ofta o tränar på konstiga sena tider då gymmet är obevakat o man tar sig in med kodbricka.

Med den ekonomin jag har finns det inte utrymme för att ha årskort på ett gym o betala för pass på ett annat som man sen kanske ändå bara kan gå på nått enstaka då och då.
22 – Det här upprör mig.

Personliga erfarenheter och saker som upprör/upprört mig mest i livet är:

Lögner
Orättvisa
Avsaknad av tillit
Otrohet
Dålig ekonomi
(När saker inte fungerar som det ska)

Sen finns det ju tusentals saker till här i världen som gör en upprörd men som inte drabbat mig personligen.

Krig
Katastrofer
Svält
Mord
Våldtäkt
Misshandel

Sover konstigt.

Senast dagarna har jag sovit konstigt. Dels har jag svårt o somna. Oavsätt vilken tid jag går o lägegr mig om jag lägger mig tidigt eller sent. Sen på morgonen har jag några dagar vaknat av att solen och ljuset väckt mig, tidigt. Eller så har jag helt enkelt vaknat av mig själv, utan att känna mig utvilad.

Natten som var vart konstig. Fört o främst gick NS o la sig redan kl 20.00 eftersom han kliver upp kl 04.00. Jag ville gå o lägga mig då också men det tyckte han var idiotiskt eftersom ja hade sovmorgon idag o ska jobba kväll. Dumt o bli trött tidigt idag, tyckte han. Så jag satt uppe till runt 22 tiden inan jag gick o la mig. Men när jag väl skulle sova så gick det inte. Jag tyckte hela tiden at tjag hörde olika ljud. Flög till o med upp när jag fick för mig att dörren öppnades ut. Till sist måste jag iaf ha somnat. Men nån gång mitt i natten vaknade jag till o flög upp som ett skott. Ytterligare en gång lät det som om ytterdörren öppnades. Men lika fel den här gången. Måst eha drömt eftersom jag hade sånt fnatt vid insomningen. Sen har jag legat knasigt på min vänstra axel. Så jag vaknade ytterligare en gång av att jag hade cp ont i den o knappt kunde röra mig. La mig på rygg o somnade om. Men på nått sätt har jag hamnat på den axeln igen under natten för sov så när jag vaknade på morgonen nu också. Så har en stel o smärtande vänster axel.

Nu ska jag gå o fixa lite frukost.


22. Min favoritfrukost

Det är en smoothie jag gör med Mango och passionsfrukt. Den är uppfriskande o samtidigt mättande.

Ingridienser:
Mango, färsk elelr frusen i bitar, är den frusen låt den tina upp lite så inte drycken blir för kall.
Banan, beroende på mängd smootihe o hur rinnande du vill ha den tar du olika mycket.
Solhavre, samma som med banan i mängden där.
Honung, vill man ha det lite sötare kan man ha i honung. Inget måste o går att utesluta.
Passionsfrukt, 1-2 frukter beroende på storlek.

Mosa ihop mango o banan och solhavre med en mixer. Häll i honungen o rör om.
Häll upp "röran" i ett glas gröp ut passionsfrukten ovanpå. Drick och njut.


21 – Min önskelista.

Är det meningen attman ska skriva vad man vill ha? Är inte det lite samma som o svara på vad man saknade?

Men jag skulle önska mig lite mer pengar. Då skulle jag kunna gör alite mer av saker jag vill här i livet. Tex ta en idiotisk shoppingdag o bara spendera pengar på precis vad jag vill. För det senast halvåret har jag alltid fått tänka till innan vart enda inköp. Det är inget skoj.

Hade jag haft mer pengar hade jag haft råd att ta längre semester o kanske resa någonstans.

Hade jag haft mer pengar kanske jag kunnat drömma lite längre när det gälle ro nån gång i framtiden få bygga/köpa ett drömhus.


c¨,)

Det blev över 5000 besökare igår. Det är vad som besökt bloggen på 4 månader (november räknas inte då det bara finns ett inlägg o bloggen inte var igång på riktigt då). Dessutom skrev jag mitt 200 inlägg på bloggen. 19 olika nationer hade besökt bloggen. Så lite händer det här.


Ledig mitt i veckan

Onsdag o jag är ledig. Det är nämlligen så att jag jobbar i helgen så då får jag lite ledigt idag. Har inget planerat. NS jobbar fram till kl 14 sen ska han iväg en liten sväng o träffa chefen på hans andra jobb så han ränkade med o va hemma tidigast kl 15. Jag ska nog bara små plcoka här hemma tills dess.


Rädda Kelly

föler en diskussion i en tråd om micah (15åringen som har barn o är rätt "känd" bloggerska) på nätet. Härom dagen fick en snubbe för sig att starta en FB grupp som heter Rädda kelly. (Kelly är alltså barnet) Nu är det ett jäkla liv i den gruppen när alla små fjortisar som försvarar micahs beteende utan att fatta va gruppen går ut på egentligen skriver en massa inlägg. Riktigt roande att hänga med i faktiskt.


En unge i minuten

Har precis tittat på tv4paly och En unge i minuten. Kan konstatera att jag aldrig vill bli barnmorska elel rjobab på BB iaf. fy för o ha hand om nervösa blivande föräldrar. Oftast en mamma med värkar som gnäller o är arg för att hon ahr så ont. Kan inte själv sätta mig in i situationen eftersom jag aldrig fött barn men det såg inte ut o va skönt på nått sätt.

Tyckte det var smått jobbigt också o se hur nervösa det ena paret blev när det blev akut kejsarsnitt pga av barnet som började få problem.

Men att sen se hur de gullade med sina bebisar o hur glada de var vart en lättnad.

ska nog se några till avsnitt för o se om det följer samma stuk eller inte. bebisar är ju alltid intressant o titta på.Ravioli

Igår när jag kom hem från jobbet berättad NS om en liten upplevelse han haft under dagen. Han tar med sig lunch till jobbet. just den här dagen blev det ravioli. Det är något han haft med sig innan. Han köper en burk o slänger över i en plastburk som går o värma i micro. Han berättade nu om sin besvikelse när han skulle äta raviolin. Han hade nämligen köpt vegetarisk. Han hade bara trott det var skillnad på såsen o inte läst så noga på förpakningen. Så det var ingen hit enligt honom.


5000

Idag hoppas jag att min blogg paserar gränsen 5000 besökare. Det ligger på 4913st nu. Jag brukar ha mellan 80-100 besökare om dagen så det kan gå!

Vill du ha mer besökare till din blogg? Bli medlem på dessa sidor som länkas här under. Det är jätte lätt o smidigt, samtidigt får du själv chansen o hitat nya favoritbloggar när du samlar in läsare till din egen blogg.

Klilcka på bilderna för o gå vidare till sidan:


Solmorgon.

Vaknade av mig själv redan kl 7 idag. låg o mös en liten stund o trodde jag skulle somna om. Men icke då. solen smet in lite bakom persiennerna o hela rummet var ljust så jag blev klar vaken. Gick upp o ställde mig i duschen o nu sitter jag här. Jobbar kväll idag så börjar inte för ens sen så hade kunnat sova rikigt länge.

När jag stod i duschen så började jag tänka en del. Igår ville jag nämligen se på tv hemma hos NS. Detta är rätt komplicerat då han inte har någon tv. Så ska man se på tv där måste han koppla om sin dataskärm o krångla. vilket han inte alls hade lust med igår. Så därför missade jag det program jag ville se. Detta fick mig att ångra att jag inte ville ta hit min egen tv i helgen när det var tänkt vi skulle ha lite filmkväll med en vän. Så idag när jag stod i duschen funderade jag över varför jag inte ville ta hit tv:n.

Det beror helt enkelt på att det är nog det enda som finns i min lägenhet som gör att det är värt o vistas där. Annars är det bara krångel. Tar jag hit tv:n så känns det nämligen som om jag lika gärna kan flytta med allt annat o flytta in hos NS. MEd tanke på att vi bott ihop nu i flera månader fast turats om att bo hemma hos honom eller mig så kanske det skulle gå. Men jag vet inte. Med våren på intåg o allt så känner jag att jag skulle vilja bo i hus igen. Ha en trädgård o pyssla i. Plus att ett hus är mycket trevligare än en lägenhet.

NS o jag har bott ihop innan. När vi träffades så tog det inte lång stund innan jag flyttade in till honom. Men det blev för intensivt. Vi kände inte varann tillräckligt o började tro att vi gjorde det ändå. Så vi tog saker för givet o inbillade oss att grejer skulel va på ett visst sätt för den andre när det inte alls var så. Detta ledde till massa små bråk som gjorde att jag blev jätte osäker på hela tillvaron. Så till sist flytttade jag ut. För jag tyckte inte att det funkade längre.

Vi hade inte kontakt på ett tag. För så fort vi hördes blev det bara bråk o rikigt sura miner. Men vi bestämde oss till sist för o iaf försöka va vänner. För vi gillade ju o umgås med varann. När vi kunde umgås mer avslppnat igen o börja lära känan varann på rikigt den här gången så blev allt mycket bättre. Vi pratade, pratade och åter pratade. Allt för att verkligen förstå varann. Detta tillsammans med allt skoj vi gjorde ihop ledde till att vi i början av december, ca 4 månader efter att jag flyttat ut bestämde oss för att försöka igen. Nu ytterligare några månader senare känner jag att det kanske är dags o ta steget o flytta ihop på rikigt igen.


GAH!

hade skrivit värst inlägegt om min dag med praktikantern apå jobebt o grejer. Skulel lägag in en bild o då förvinner hela inlägget! Blev så sur att jag inte orkar skriva om det.

Tjing


21. Därför tränar jag

HAr jag inte redan svarat på det här en gång?

Jag tränar fö ratt jag vill må bra och känna att min kropp håller sig stark och frisk. Jag tränar för att jag tycker att jag får mer energi att orka andra saker av det. Jag tränar även fö ratt jag tycke ratt det är kul.

20 – Den här dagen för precis ett år sedan.

7 mars för precis ett år sen var en söndag. Jag minns inte att det var något särskillt. Jag vet att en månad senare den 7 april har jag precis träffat NS. Men en månad före det lunkade nog livet på precis som vanligt. Jag kanske jobbade. Vet att jag jobbade mer helger då är nu. De helger jag inet jobbade var jag oftast hemma hos mina föräldrar o hälsade på.

Ny arbetsvecka

Idag vaknade jag inte upp till ett så fint väder som i helgen. Vilket var synd då det hade varit mycket lättare o kliva upp om vädret varit lite roligare.

Vet inte riktigt hur jag tänkte när jag ställde klockan igårkväll men jag har klivit upp en timme för tidigt emot va jag egentligen behövde. Är väl van vid o va mega trött när jag vaknar så allt tar längre tid men nu är jag nästan färdig för o dra iväg till jobbet. Ska försöka göra lite frukost idag när det är så gott om tid.

Jobbar till kl 16 idag. Nästan en normal dag om man bortser från att jag faktiskt nästan har sovmorgon.


slö söndag

Vädret fortsätter o vara underbart. Tog en promenad idag också. Nu sitte rjag inne o njuter. VI har fönstrena öppna så det kommer in frick luft i hela huset nu när det går o vädra utan att det blir superkallt. Fåglarna kvittrar än så man kan ju undra om de inte får ont i halsen av det.

Har tvättat en del o bara tagit det lugnt. Suttit här vid datorn o pratat i tele. Ringde mamma o berättade om boken som jag skrev om innan. Sen ringde LL o ville ha hjälp. Hon ska lägga ut lite annonser på blocket nu när hon blivit sambo. De har för mycket möbler över hon o SE.


...Alla besökare skänker glädje. Vissa när de kommer - andra när de går.

De målade grottornas land

"Ayla försöker finna en balans mellan sina uppgifter som nybliven mamma till Jonayla och sin utbildning till andlig ledare och helare. Tillsammans med Jondalar och Zelandoni ger sig Ayla ut på en lång resa för att besöka andra grottor inom Zelandonii. Längs vägen möter de många faror som de övervinner tack vare Jondalars spjutslunga och Aylas speciella förmåga att kommunicera med sina hästar och sin tama varg. När Ayla till sist blir kallad för att bli en riktig Zelandoni kräver Stora Modern ett omänskligt stort offer av Ayla, ett pris hon måste betala för att få Kunskapens Gåva.

Jean M. Auels romaner om Ayla och hennes levnadsöde för 35 000 år sedan är en av vår tids största boksuccéer med mer än 45 miljoner sålda böcker runt om i världen.
Böckerna om stenåldersmänniskorna är omtalade för sitt erotiska innehåll, men en av anledningarna till de otroliga framgångarna är Auels grundliga research och trovärdiga miljöbeskrivningar som lockat läsare i alla kategorier. Auel är otroligt älskad av sina läsare, hon har miljontals fans över hela världen och lockar ständigt ny publik."http://www.bokia.se/bok/9789170028755/de-malade-grottornas-land-jean-m-auel/
http://www.aftonbladet.se/wendela/article8653389.abmelofjasko!

Såg på expressen att det varit ytterligare en tabbe på melodifestivalen i år. Är så glad att jag inte följer det där. Känns som om jag fattade ett bra beslut efter o ha sett första deltävlingen. Känns som om inget går som det ska för dem i år o att det bara klantas till med allting.20. Det här åt jag idag

Hittills idag har jag bara ätit tre chips som låg jämte datorn sen gårkvällen film. Och ska börja äta lite ostmackor med oboy. Till middag idag verkar det bli pasta med ost och skink sås. Men det är inte bestämt ännu.


19 – Något jag saknar.

Det finns mycket saker jag saknar här i livet.

Jag saknar o ha lite bättre ekonomi. De senaste månaderna med allt var det innbär har tärt på min ekonomi nått enormt. Jag saknar o ha en ekonomi dä rjag inte helatiden måste tänka efter så fort jag spenderar lite pengar.

Jag saknar sommaren. Jag vill kunna vara ute utan o se denna förbaskade snön helatiden.

Jag saknar LL. Jag vill kunan umgås oftare med henne. Jag vill inte att det ska vara ca 30 mil mellan oss. Jag vill kunna hitta på saker spontant o inte bhöva planera i ett halvår innan.

Jag saknar att spela WoW. För det kunde få mig att slippa tänka så mycket på stressen på jobbet. Det fick mig verkligen att koppla av.

Jag saknar personer som jag tappat kontakten med.


Vår?

Idag är det ytterligare en sån där underbart solig dag. Jag börjar faktiskt tro att våren är på väg på riktigt nu. Men imorgon kanske det snöar vem vet. Hör fåglarna kvittra utanför så jag njuter i fulla drag.

Igår blev det en riktig slapapr dag. Jag o NS spelade lite spel ihop. Sen tog vi en promenad i det fina vädret. Jag slöade till det riktigt ordentligt på kvällen. NS skulle nämligen iväg till en polare. Pga personliga grejer som hänt denna vän följde jag inte med utan lät dem ha sin grabb stund för sig själva. Jag satt hemma o avverkade lite film ist. Det blev The Turist med min favorit Johnny Depp. Tyvärr va filmen inte mycket o samla på i mina ögon. Den var extremt förutsägbar så slutet som hade en twist hade man fattat att det skulle va så redan på tåget. (ni som ser filmen eller sett den kommer förstå va jag svamlar om) Jag blev iaf besviken o hade hoppats på något bättre. Den gick o se det var allt men det var ingen höjdare.

Sen satt jag o tittade på nätet. Upptäckte att en ny säsong av en serie jag följde släppts. Så ladde ner de sex avsnitt som fanns ute o tittade på dem. Serien heter Spartacus "Gods of The Arena" en uppföljare på Spartacus Blood and Sand. Det intressanta är att denna uppföljare utspelar sig innan handlingen i den första delen. Jag har ärligt talat inet förstått om de hör ihop eller är två serier vart för sig med samma figurer som spelar i dem.

Sen nä rNS väl kom hem på kvällen så tittade vi på två animerade filmer. Megamind och Despicabel Me (stavning?) Höll iaf på o garva ihjäl mig. Så underbara filmer. Skrattade massor. Helt klart sevärda båda två även om det är så kallade barnfilmer.
Om din pojkvän:

Vad heter han? NDRS är hans initialer, om man ska ta alla. Jag brukar använda NS som förkortning här i bloggen det får räcka tills vidare.
Vart bor han? I en förort till den stad jag bor i.
Hur gammal? 27 om jag inte är helt förvirrad.
Har han humor? Han är ibland världens roligaste, och så himla lätt att skratta ihop med. Han gör mig lycklig.
Kan du prata med honom om allt? Ja vi kan prata om det mesta, jag har aldrig tidigare kunnat prata så bra ihop med någon kille som med honom.
Skulle han åka till dig om något allvarligt hänt? JA det skulle han det tvivlar jaginte en sekund på.
Har han syskon? ja flera stycken.
Vet du om han har varit i kontakt med polisen någon gång? Ja det har han, säg den idag som inte någongång pratat med polisen. Att vara i kontakt med polisen behöver inte vara något negativt. Det räcker ju med en alko kontroll på vägen så är du i kontakt med polisen.
Är han fin? Världens finaste.
Har han någon gång slått dig? Bara på lek o bus. Annars skulle han aldrig lyfta ne hand mot mig. Det är jag också säker på.

Om er:

Hur länge har ni varit tillsammans? Till o från under snart 1 år då vi hade en liten paus ett tag.
När insåg du att du hade känslor för honom? Det märktes rätt snabbt då han var så underbar.
Träffas ni ofta? Vi bor i princip hos varann. Det sk ava något särskillt för att vi inte ska ses dagligen.
Har ni kollat på film tillsammans? Massor. Det sker minst en gång i veckan.
Har ni varit på bio ihop? Japp men bara en gång hittills.
Har du fått något fint av honom? Ja, flera skaer faktiskt.
Är han bra på att trösta dig när du är ledsen? Ja det är han. Han bryr sig verkligen om mig o visar det på rätt sätt.
Har ni träffat varandras föräldrar? Ja det har vi.
Har era föräldrar träffats? Nej
Bor ni ihop? Som sagt så bor jag hos honom ibland o han hos mig ibland. Men vi har bot tihop på riktigt inann pausen.
Mår ni bra tillsammans? Självklart!
Tycker dina föräldrar om din pojkvän? Ja, de har iaf inte visat tecken på motsattsen.


Skinka

Igår på jobbet fick jag den här förfrågan av en man i ca 30+ åldern:

- Vad är det för skillnad på kokt och rökt skinka? (håller upp två skinka av samma märke den ena kokt den andra rökt.)
- Ehhh... Den ena är kokt och den andra är rökt!?!?! Svarade jag.

Jag tyckte frågan var rätt knasig eftersom namnet säger en hel del om skillnaden. Som NS sa det är som o fråga va det är för skinnald på en blå och röd eller på rund o fyrkant.Dagens kund

Detta är en ny kategori dä rjag ska skriva lite små roliiga händelser som sker på jobebt när det är nån kund inblandad. För det händer verkligen mängder med grejer jämt där kunder gör nått roligt, tokigt eller knasigt.

Här är en länk till en sida där man lägger upp olika roliga händelser med just kunder.

http://www.intealltid.se/Vår?

Idag vaknade jag och NS upp till ett underbart vårväder utanför fönstret. Solen verkligen steker på snön idag. 10 grader är det i solen och 3 i skuggan så idag om det fortsätter kommer snön förvinna en hel del vilket jag verkligen hoppas starkt på. För nu är det inte så skoj längre med snön som funnits sen november.

Tycker också snön börjar se så äkllig ut när det bara töat upp lite. Det är smutsigt o allt möjligt skit som legat i snön kommer fram. Ska det vara snö ska det vara gnistrande o vitt. Inte gråbrunt o stenhår/slaskigt.Installerar våren!
██████████████████████░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░
47% klart..


...


"Den vise söker visheten, dumbommen har funnit den"

...

"Egentligen vet man något först när man nästan ingenting vet. Tvivlet växer med kunskaperna."

- J.W. Goethe

Förklädnad

Hade du valt att en hel vecka behöva gå kläd som GB glassgubben

eller

att en hel vecka gå klädd som Ronald MC donalds gubben?

18 – Min bästa födelsedag.

Min bästa födelsedag var antagligen någon när jag var så pass liten att jag knappt kommer ihåg det nu. Men utav en av dem jag minns måste det vara när jag fyllde 21. Då fick jag nämligen den här tårtan av min bästa vän LL.


19. Hälsa för mig

Hälsa för mig är när det syns på en att man mår bra både psykist o fysiskt. Hälsa är viktigt så man orkar med allt. Mår inte kroppen bra orkar du inte med allt du vill göra, o mår inte psyket bra brukar det gå ut över kroppen.


äntligen helg

Så då har man jobbat färdigt fö rden här veckan o kan se fram emot en go helg igen. Fick jobab över idag. Men gjorde det med vilja. Sen råkade jag glömma bort tiden lite o blev kvar ytterligare lite längre fast jag inte skulle det.

Nu sitte jag här hemma o bara tar det lugnt o väntar på att det är dags o bege sig in mot staden för o handla lite till tacokvällen.

Va brukar du ha för ingridienser när du gör tacos?


bah...

är trött som faen så ska faktiskt gå o lägga mig nu. Känner mig som en gammal kärring som går o snarkar så tidigt. Men har inte orken o sitta uppe längre. Hade kunnat gå o snarka mycket tidigare men kände att det var o utmana ödet lite väl mycket i o med att jag vill orka vara uppe till sent imorgon.

imorgon kommer en vän till NS hit o vi ska käka tacos glo på film o antagligen spela lite. Verkade som om det blir lite warcraft III på mitt önskemål o sen lite diablo II på deras önskemål. Jag lär ju stå ut i nån timme eller två innan jag slänger lapptoppen i väggen.

För o välja ut just de här två spelen satt NS o tvingade mig spela minst tio min på tusen olika spel som han lagt över på min externa hårddisk. Kan lova att  jag gillade bara 1 av dem. O jag är glad att typ majoriteten inte ens gick att starta upp utan key. Min energi nivå var nämligen redan då för låg för att orka bry mig.Mad World - Gary Jules

 

All around me are familiar faces
worn out places, worn out faces
Bright and early for the daily races
Going nowhere, going nowhere
Their tears are filling up their glasses
No expression, no expression
Hide my head I wanna drown my sorrow
No tomorrow, no tomorrow

And I find it kind of funny
I find it kind of sad
The dreams in which I'm dying
Are the best I've ever had
I find it hard to tell you
I find it hard to take
When people run in circles
It's a very very, mad world, mad world

Children waiting for the day they feel good
Happy Birthday, Happy Birthday
And I feel the way that every child should
Sit and listen, sit and listen
Went to school and I was very nervous
No one knew me, no one knew me
Hello teacher tell me what's my lesson
Look right through me, look right through me

And I find it kind of funny
I find it kind of sad
The dreams in which I'm dying
Are the best I've ever had
I find it hard to tell you
I find it hard to take
When people run in circles
It's a very very, mad world, mad world
Enlarge your world, mad world


Hurt - CHRISTINA AGUILERASeems like it was yesterday when I saw your face
You told me how proud you were but I walked away
If only I knew what I know today

I would hold you in my arms
I would take the pain away
Thank you for all you've done
Forgive all your mistakes
There's nothing I wouldn't do
To hear your voice again
Sometimes I want to call you but I know you won't be there

I'm sorry for blaming you for everything I just couldn't do
And I've hurt myself by hurting you
Some days I feel broke inside but I won't admit
Sometimes I just want to hide 'cause it's you I miss
You know it's so hard to say goodbye when it comes to this

Would you tell me I was wrong?
Would you help me understand?
Are you looking down upon me?
Are you proud of who I am?
There's nothing I wouldn't do
To have just one more chance
To look into your eyes and see you looking back

I'm sorry for blaming you for everything I just couldn't do
And I've hurt myself
If I had just one more day, I would tell you how much that
I've missed you since you've been away

Oh, it's dangerous
It's so out of line to try to turn back time

I'm sorry for blaming you for everything I just couldn't do
And I've hurt myself

By hurting you

17 – Min favoritresa

Min favoritresa blir ytterligare en sån där intressant historia som är väldigt kort. Till o börja med så har jag knappt varit utanför sveriges gränser. För en tre dagasr tripp genom danmark ner till tyskland i gymnasiet kan väl knappas räknas. Kan inte påstå att jag saknar o åka utomlands för hade jag velat hade jag kunnat dra iväg flera gånger. HAr blivit erbjuden resesällskap till thailand två gånger av olika personer men tackat nej för att jag inte känt för o dra utomlands just då. Kan också ha berott på att jag kansk einte ville resa just med dem.

NS tycker att vi ska resa till färöarna eller Fårskalleön som vi kallar den efter o ha läst att det är typ fårskalle som serveras på menyn där. Jag kan inte rikigt se vitsen med o åka till ett land som inte är nån vidare semesterort o som verkar ha väldigt suspekt matkultur. Dessutom verkar värdet va regningt o det enda som finns o göra där är o vandra runt o kolla på miljön.

Mitt drömresemål däremot är island. Men eftersom jag inte vet om det kommer nån fråga om det så tänker jag inte bre på mer om detta....
Far åt helvete o mor åt gröt...

18. En fredagskväll unnar jag mig gärna..

Detta är en lista över olika saker som jag varierar mellan o unna mig. Alltså inte allt på en gång!

En stor godispåse med lösviktsblandning
Tiramisu glass
Pizza tills man nästan spricker
Chips och dip


...

LORD, grant me the strength to accept fucktards I cannot change.

minecraft
Sweet!


Party låt nr 1 för tillfället.


...

Jag jobbar så förbannat dumt i veckan så jag har inte energin över till att lägag på bloggen utan prioriterar hellre annat. Därför komme ruppdateringen vara si så där.

Har spenderat nån timme eller två i NS famn gloendes på Tomorrow, When the War Began. Jag tyckte filmen var helt klart se värd. NS tyckte det var en förbaskat dållig chick flick film maskerad bakom lite kass action. Han kommenterade typ sönder hela slutet med kommentarer som "men så där kan man inte göra" "men fy va dåligt de skulle varit döda för längsen" "Men va kasst!" o.s.v.

Personligen tyckte jag faktiskt filmen var helt klart sevärd.
17. Mitt måtto (motto)

Innan jag skriver nått om mitt mOtto så måste jag säga att den som orginal gjorde listan har stavat fel. det heter motto och inte måtto.

Mitt motto är i mångt o mycket. Jag är en ängel med dolda horn. Anledningen till detta är att det passar så bra in på mig. Jag har många sidor hos mig som folk till en början inet tror. Jag ahr sidor hos mig som inet alls stämmer överens med den bidl som folk beskriver attd e har av mig.

Men sen brukar jag försöka använda mig av det här också. Ars amandi modus vivendi vad det betyder får du googla fram själv.
16 – Fula ovanor.

Jag har nog en del fula ovanor för att inte rent ut sagt säga äkliga. Den vanligaste och mest långtgående är min ovana att bita på naglarna. Så fort jag är stressad, nervös eller mår allmänt dåligt så biter jag av mina naglar. Jag har gjort det så länge jag kan minnas men det var värre förr.

Ns tycker dessutom jag har en ful ovana att inte gå ut med sopporna eller diska. Men jag kallar det hellre lathet.


16. Favoritlivsmedel

Mjölk, defenitivt mjölk! Jag dricker det i mängder o använder det i all möjlig matlagning. Dessutom är jag uppvuxen på en bondgård som producerat mjölk så för mig har det betytt pengar genom uppväxten.


15 – Mina drömmar

Frågan är hur man ska tolka denna delen av listan. Mina drömmar som i, drömmar jag drömmer på nätterna eller det mest troliga mina drömmar som i, mål jag vill uppnå här i livet?

Mina drömmar här i livet ska jag försöka göra rätt kortfattat, men troligtvis blir det jäkligt lång ändå.
Just nu är de iaf inställda på ett liv ihop med NS, till o börja med den här ihopflyttningen. Sen så funderar båda två på att hitta ett nytt ställe o bo på. Så då o då sitter vi o tittar på hemnet för o se vad det finns för utbud. Jag triv nämligen inte med o bo där NS har sitt hem just nu. Jag kan överväga o bo där tills vidare men jag vill definitivt därifrån nångång i framtiden.

Utöver det så är väl mina drömmar rätt lutande åt det där med svenssonliv. Villa, volvo och vovve. Villan får jag ju om jag flyttar ihop med NS, om vi modiferar lite så kanske min saab kan få bli en volvo ist. Det är ju iaf en kombi. Och vovven får nog bli en katt eller kanske en bebis beroende på vad ödet ger en först.

I mina drömmar ingår även ett nytt jobb, eller förhoppningsvis bara bättre förhållande på det man har nu. Skulle bara vissa skaer förändras skulle jag åter igen trivas superbra på mitt jobb.


Om vi går över till de natliga drömmarna ist. Ja jag tänker inte ens försöka. Jag drömmer allt möjligt. Men alltid svårt o komma ihåg. Jag o NS brukar prata om vad vi drömt om. Eller iaf jag brukar berätta om knasigheter jag drömt. Särskillt om det är på morgonen när man precis minns allt också.RSS 2.0