Klippo gräsklippare

Vår gamla gräsklippare gick ju sönder. Det var ju tänkt att bror min skulel laga den. Men ist så vill han göra en deal o byta in den trasiga mot en "ny" klippare ist. Sagt o gjort. Det bestämdes att vi skulle få en som han hade ståendes. Men under tiden som vi väntade på att kunna hämta denna kom det in en annan klippare till brorsan som han tyckte vi skulle ha ist. För den hade både drivande framhjul o uppsamlare till skillnad från vår gamla. Så nu har vi en mycket mycket bättre gräsklippare här hemma som ser ut något i stil med den nedan.

Jag premiärkörde den i lördags. Men förutsättningarna var inte de bästa. Gräset har ju hunnit med o bli jätte högt och desssutom regnade det till o från under dagen så det var blött. Fick köra på högsta nivån så gräset blev inte så kort. Därför är det tänkt att jag idag tisdag ska klippa igen fast på en lägre höjd så gräset blir kortare. Men först ska jag vänta på att solen torkar upp gräsmattan en del.idag räcker inte tiden till...

Jag är ledig idag men vet inte hur jag ska få tiden att räcka till riktigt.  Dels ville jag ha sovmorgon men det sket sig när NS ringde o väckte mig kl 9. Kunde inte somna om sen. Sen har jag laddat ner 5 filmer under natten som ajg vill se men kan kanske hinna med max två av dem idag. Sen ska jag försöka köra över gräsmattan med klipparen en gång till (förklarar mer i ett annat inlägg). Sen är det tänkt att jag ska röja här hemma också. Men sakerna kommer ungefär i den prioriteringsordningen jag räknat upp. Allt detta bör va klart kl 16 för då ska jag börja med middagen så det är klart när NS kommer hem. För kl 18.30 är det dags för danskursen igen.


R.I.P

Smilla

 

Min bästaste bästa vän LL fick igår avliva sin trogna vän Smilla. Smilla blev 17 år. Hon fick plötsliga smärtor i buken som vätrinären inte kunde göra något åt. Inte ens smärtstillande hjälpte.

Efterlysning!!!

Jag snubblade över en bild på nätet med en klänning som jag tyckte var super söt. Perfekt sommarklänning. Tyvärr kunde jag inte kontakta ägaren för o ta reda på vart den är köpt. Så därför frågar jag nu er läsare om ni känner igen denna? Vet du var man kan köpa den eller en liknande? Jag är ute efter en sommarklänning med samma detalj som den här (se axlarna)

 

VET DU VART KLÄNNINGEN ÄR KÖPT?

Star jeweled (starcraft II)

Häromdagen så satt jag o hittade ett spel på nätet. Det var ett sånt där byt plats på en grej för o matcha den ihop med minst två andra likadana grejer. Jag tycker sånna pusselspel är rätt skoj. Jag satt o spela en bra stund där på kvällen o utmanade alla möjliga människor runt om i världen. Dagen efter tänkte jag spela igen. Men då visade det sig att man mellan varje spelomgång nu var tvungen till o kolal på en 15sek lång reklamsnutt. Något jag inte alls tyckte var särskillt roande. Så NS frågar om jag inte vill spela ett liknande på hans dator. Då visar det sig att starcraft II har ett underspel som är ett liknande. Skillnaden här är att för varje "par" med juveler du spränger bort fyller du en mätare. Den här mätaren innhåller energi. Energi som du sen använder för o skicka iväg gubbar för o slå ner din motståndares slott.

Det var mycket svårare o spela så här men även mycket roligare. Tog ett tag innan jag förstod hur man skulel göra o hur man bygge rupp en bra strategi. Men nu jäklar är det inte många matcher jag förlorar. Super kul tidsfördriv. Så nu medan jag väntade på att en film skulle bli färdig så satt jag o körde tre matcher. Det var bara den sista jag förlorade nu.

 

Det är dock lite störigt att starcraft är ett spel gjort av blizzard, för strukturen påminner så mycket om wow så jag får spelbegär efter det. Men nu är det ca 8 månader sedan jag spelade Wow senast så jag bör ju kunna hålla mig borta för alltid. Är ju bara o tänka på hur de förstörde miin lilla imba hunter med sista patchen inann jag slutade så känns behovet av o spela genast mycket mindre...


How Lord of The Rings Should Have Ended


monkey see monkey do...


The Big Bang Theory

Jag har konstaterat att jag blivit lite av en tv serienörd till viss del. Jag följer fler o fler serier. Det intressanta är ju att jag inte ser en enda av dem på tv. Alla följer jag via datorn. Den senaste är precis som rubriken lyder TBBT. En serie jag började titta på då den dels låg högt på nedladdningslistorna o det faktum att min syster ser på den o jag då blev intresserad. Så jag plockade hem seson 1 o fastnade på direkten. Att följa Lenard Cheldon och Penny är en ny favorit aktivitet på kvällarna efter jobbet. Har tagit mig en bra bit in i seson 2 o lär avsluta den här dagen någonstans på seson 3.


Blivit med katt

I helgen var jag och NS uppe o hälsade på i hans hemtrakter. Vi var bland annat hos NS farsa. De hade na katt som ska ha kattungar. Då fick vi förfrågan om vi var intresserade av en kattunge sen när de väl kommit. Jag sa genast ja vilket NS gick med på. Så som det ser ut nu så komemr vi innom en 14 veckorsperiod ha skaffat katt. Det kommer ju dröja ett tag eftersom vi inte vet när kattungarna föds. Sen är det ju ytterligare x antal veckors leveranstid på dem också.


Den här tåls att fundera över...


Filmjölkskärringen

Hade en ytterst intressant incident på jobbet idag. Jag jobbar ju som sagt i en medelstor livsmedelsbutik. Vi har mindre 1000 kunder per dag och ett rätt begränsat sortiment. Idag kom det in en dam i 55 års åldern med en vän i ungefär samma ålder. Jag var ute på golvet o packade upp varor och var även den som i reserv öppnade en extra kassa om det behövdes. Undertiden som jag lastade upp varor ser jag damen och hennes vän gå förbi mig mot kassorna. Jag registrerar att de i sin vagn lastat i 4 hela kollin med filmjölk. Det blir alltså 24 liter filmjölk. Jag går till kylen och kan konstatera att damerna i fråga tagit mer än hälften av det vi hade i butiken till försäljning för dagen. Jag går då iväg till butikschefen som är i närheten o frågar om han godkänt detta jätte köp. Han visste inget o vi kom fram till att vi skulle låta vår kollega i kassan få ta tag i problemet. JAg är påväg tillbaka till min varupall när jag hör signalen som betyder att det behövs öppnas en kassa till. Så ist får jag alltså gå mot kassan o öppna kassa två. Jag passar på o meddela min kollega om det kommande storköpet och att han måste agera efter det faktum att vi har för lite fil kvar i försäljning om de köper allt de lastat i sin vagn.

Köerna matas på o snart är det de två damernas tur i min kollegas kassa. Han förklarar på ett trevligt sätt att vi tyvärr itne kan sälja så många filmjölk till en och samma kund då det inte kommer finnas nog filmjölk kvar till andra kunder under dagen. Han säger att de gärna får köpa hälften av den mängd de tagit. Det vill säga 12 liter. Då frågar damen lite surt varför då. Min kollega förklarar igen och säger att man jätte gärna får köpa mycket men då ska man ha sagt till en dag i förväg så vi i butiken är förberedda på detta o kan beställa hem mer. Då blir damen jätte sur o säger högt o irriterat " Så jag får inte handla hur mycket jag vill?" Ännu en gång försöker min kollega förklara o jag märker att han inte vet riktigt hur han ska gå tillväga. Jag som sitter i kassan mitt emot hjälper då till genom att även jag försöka förklara för damen. Jag säger att vi dagligen beställen en viss mängd filmjölk beräknat efter hur efterfrågan är och vad det genomsnittliga hushållet gör av med. Att ETT hushåll beräknas göra av med 1-2 fil och inte 24 st. Jag försöker även förklara att om vi godkänner ett sånt köp kommer andra kunder senare under dagen bli utan fil, något som vi genom att inte tillåta sånna storköp kan undvika. Jag hann inte ens berätta att de mer än gärna fin komma nästa dag o köpa mer fil i vilken mängd de ville bara de sa hur mycket innan damen är fly förbannad. Hon skriker om att hon ska aldrig handla på får butik igen, att det var det mest idiotiska hon hört m.m. Hon vänder sig även till mig o säger argt "Jag hoppas du förlorar jobbet pga av det här!" jag som bara försökt vara tillmötesgående säger lite rapt tillbaka "Jag önskar dig en trevlig dag du också!" och ler efter bästa förmåga. Damen börjar skrika än det ena och än det andra. HOn ska ringa högsta instans m.m. så hrä får det inte gå till och annat. Jag har signalerat på Butikschefen som kommer o ber damen lämna butiken. Under helatiden har hennes vännina stått tyst och obemärklt. Andra kunder har även blivit illa tillmods. En dam kom till o med fram till mig när den sura damen gått o sa "Det där gjorde du bra, så där beter man sig inte. Du försökte ju bara vara trevlig!?!?" Det kändes bra eftersom jag blev lite upprör över o få alla möjligt ord haglade över en när man bara försöker förklara att det inte är någon grossist vi är utan en vanlig livsmedelsbutik.

Det ska bli intressant o se om damen går vidare med det här precis som hon hotade. För hon kom ju fram till mig i min kassa, för hon ville ju veta vem det var som var så otillmötesgående. Jag var hjälpsam o gav henne både för o efternam. För jag är inte alls rädd. Hon får så gärna försöka ringa någon hög chef o klaga. Jag har både min kollega, butikschefen o x antal kunder på min sida som styrker mitt agerande och inte hennes.

I butiken har vi ofta begränsningar när det gäller hur många varor du får köpa av en viss sort så det står på skylten. Vi har ju även en gräns för hur mycket varor vi kan ta hem. Men vi försöker i den mån det går även tillmötesgå kunden. Vi kunde ju i det här fallet beslutat att kunde enbart fått köpa två filmjölk ist för de 12 hon nu faktiskt fick. Vi försöker ju även i den mån det går informera kunderna om hur de ska gå tillväga om de vill köpa mer av en vara så vi kan beställa hem det om möjligt. Oftast så räcker det att man bara säger till en dag i förväg så kan man få den beställda varan dagen därpå. Tex Sålde jag idag en hel pall socker till ett kräftkokeri som beställt det i förväg. Det var 840kg socker det. Vi har en kund som flera gånger i veckan kommer in o beställer olika sorters sallad i större mängd som han använder till sin cateringfirma. Vi hjälper även en tjej som håller i nån sportaktivitet. Hon handlar flera gånger i månaden stora mängder fika. Detta ser vi till att beställa hem o lägag åt sidan till henne. Något som uppskattas jätte mycket och där det är frågan om kunder som förstått innebörden av mängderna varor vi har i butiken o hur det fungerar för oss.

Vad tycker du om händelsen? Gjorde jag fel? Eller gjorde vi i butiken fel? Borde vi ha låtit henne köpa 24st filmjölk? Eller var det kanske för en gångs skull kunden som hade fel. För det är en sak som är säker. Kunden har fan inte alltid rätt...


Sleten...

Det känns att det är torsdag. Jag är hur trött som helst. Började jobba kl 7 i morse o slutade 17. Skulle egentligen slutat 15. Men jobbade över lite. Dagen i sig har väl inte varit jätte jobbig men det känns i kroppen att jag hela veckan har kört vart annan dag kväll o vart annan dag morgon. Får ingen rutin. Så igår när jag skulle sova tidigt fö ro orka upp idag gick det åt skogen. Låg o tänkt o tänkt i evigheter o kunde inte slappna av. Mest var det jobbet som cirkulerade i skallen men även en del annat som jag inte tänker dela med mig av här.

Jag hoppas iaf att kvällen inte blir allt för ansträngande även om jag hoppas på att jag o NS har tid och ork för en cykeltur.


Cows

Cow

the legend of awesome


Cute"Du är bara avis på han ..."

Justin Bieber hysterin blir bara värre och värre här är ett klipp från stockholm där några äldre killar bestämmer sig för o jäklas med småtjejerna som blir helt hysteriska. Det hade varit rikigt skoj o sett hur det kunnat eskalera. Tänk om hela bunten gick till attack och slog ner nissen.

Nybörjarkurs i Bugg

NS o jag har ägnat kvällen åt en nybörjarkurs i bugg. Vi har pratat om o gå på en o nu idag så började det. Vi har dessutom sån tur så det håller till här i den lilla hålan där vi bor o inte inne i stan. Det finns nämligen en park här som det hålls olika aktiviteter i. På dennes dansbana hålls det nu buggkurs på tisdagkvällar kl 18.30-22.00 Det är olika kurser med olika svårighetsgrad o lite pauser med fridans emellan.

Det visade sig vara en hit o super kul. Både jag o NS stortrivdes. Jag har dansat innan o kan redan en hel del. Ns var helt nybörjare. Det blev som ett helt träningspass i värmen. Dessutom var det skoj o träffa en massa folk. Det kommer dessutom bli ännu roligare sen när man kan gå ut o dansa tillsammans också. Folk har sån negativ bild av dansparker o hur det är o tycker att det är bara "bönder och raggare" som håller på med sånt. Men då får jag väl klassas in som det. För fy farao va skoj det är.


Vilken dag!

Dagen började med att jag fick tillbaka min akuta uvi. Så ringde dirket till vårdcentralen o boka tid. Var på jobbet men bestämde mig för o härda ut tills min tid kl 11 var nära. Ville slippa åka hem från stan emellan. Fick iaf ett recept o har nu fått ut piller som ska slå ut bakterierna så jag blir av med skiten för gått den här gången. Nästa gång jag får uvi tänker jag inte kämpa lika länge med tranbärsjucie o hoppas att det går över av sig självt.

Så det blev lite av en slappar dag när jag sen kom hem. Hade inte så mycket energi eftersom jag kämpat med uvi:n på jobbet o försökt o se, och bete mig helt normalt inför kollegor och kunder. Är ju inte så skoj o sitta i en kassa o se helt väck ut pga sjukdom.

La mig i solen o läste lite på min bok innan det blev dags o dra iväg till apoteket o hämta ut medicinen som jag inte skulel få tillgång till förrens under eftermiddagen. Var mega kö på apoteket så fick vänta i närmare en halvtimme innan det vart min tur.

Hur kvällen sett ut komemr i ett eget inlägg.


återställde hela designen

i ett försök o se om det kanske mot förmodan ändå var jag själv som råkat ändra någon kod återställde jag idag hela designen till orginal. Vilket inte hjälpte. ALltså måste det vara blogg.se som har problem. Så fort det är igång igen ska designen upp. Frågan är om jag ska ta tillfället i akt o göra en ny design eller inte.

Cykeltur

Jag vaknade tidigt i morse avv att en fluga kröp omkring på huden. Eftersom det är en obehaglig känsla startade operation flugdöd kl var några minuter i 6 o solen hade redan kommit en bra bit över horisonten. Väckte Ns lite lätt o frågade om jag fick öppna fönstret. Det fick jag. fick tag i flugan rätt fort o kunde krypa ner under täcket som nu var svalt o skönt av morgonluften o sova en stund till. Kl 8 ungefär klev NS upp. Jag låg kvar o halvsov mest njöt av tillvaron i solen o bara slöade. Brosrasn ringde lite innan 9 o sa att han var på väg så då klev jag upp.

Bror kunde konstatera att vår gräsklippare är av den krångliga sorten att byta snöre på så han erbjöd oss en anna ist. Så i veckan ska NS in med gräsklipparen till bror o byta till en helt annan ist. Sen räckte det i princip med att han blängde lite på röjsågen så fungerade den genast mycket bättre.

Vi ägnade någon timme åt trädgården för o sen ta det lite lungt ett tag. Jag la mig på gräsmattan med en bok o NS tog en timeout vid datorn.

Kl 13 ungefär bestämde vi oss för o ta en cykeltur. Den fick bli runt sjön som ligger en bit ifrån samhället där vi bor. Sträckan blev på ungefär 1.5 mil när vi väl cyklart klart. Det var ehlt underbart o strampa runt i det vackra vädret. Vägen var precis lagom ansträngande för att det skulle ge en hygglig motion. Vi stannade till två gånger för o del besöka ett gravfält från bronsåldern o dels en runsten från samma tid. Det var nog det bästa med hela helgen o vara ute o cykla. Hade jätte trevligt o det var så skönt o få komma ut o röra på sig.


Hudfärg

Idag har jag ägnat större delen av dagen utomhus. Eftersom NS jobbade en stund på förmiddagen pysslade jag med lite saker så som jag kände för det. Då det var ett fantastikst solväder som dessutom höll sig på en riktigt fin temperatur så blev det att jag var ute. Började med o fixa lite i trädgården. Tänkte klippa gräset men gav upp när jag inte fick igång gräsklipparen på några försök. Så ist planterade jag lite saker som jag skulle gjort för en vecka sedan. Men eftersom det varit så kallt på senaste kanske det var lika bra att det blivit försenat. Mellan 12 tills en kort stund innan NS kom hem vid ca 14 tiden satt jag i solstolen o lästen en bok. Har därför fått en riktigt fin röd nyans på min hud nu. Men det brukar gå över i brunt rätt snabbt så jag är inte så orolig över det.

Ikväll blev det grillning. O sen lite film. Först såg vi filmen Dead Space bara för att NS o JM ville det. filmen är baserad på spelet med samma namn o handlingen i filmen utspelar sig innan första spelet. (spoiler varning) Det handlar om en grup människor på ett rymdskepp som råkar ta ombord aliens som utplånar dem allesammans. Den är extremt urkass i mitt tycke. Vi gick över till o titta på filmen Shoot em up som var lika kass den. En kille dras in i en historia där han får ta hand om ett främande nyfött barn, samtsigt som alla skjuter på alla helatiden.


Årets sommarplåga

Här nedan har jag länkat en låt med Eric Amarillo som heter  "Om sanningen ska fram" det tror jag är en av de stora sommarplågorna som kommer gå konstant på radio. En intressant låttext som det nästan är "farligt" att sjunga med i med tanke på vad texten egentligen säger.Eric Amarillo - Om sanningen ska fram

 

Om jag lyssnar när du pratar, 
inte talar om mig själv.
Om jag säger du är vacker,
men att det spelar ingen roll.
För skönhet finns inom oss,
om jag ljuger om sånt där.
Om jag säger det går bra nu,
men inte talar om mitt jobb.

Om jag ger dig mina tårar,
men är stark när du är svag.
Spelar sweet home Alabama,
på en läger elds gitarr.
Om jag är säker på mig själv,
men aldrig är för självgod.
Om jag är en alfahanne i sängen,
men aldrig bråkar.

Vill du ligga med mig då om sanningen ska fram.
Vill du ligga med mig då, vill du ligga med mig.
Vill du ligga med mig då, om sanningen ska fram.

Om jag inte är så svartsjuk,
inte håller dig så hårt.
Om jag inte är så matcho,
men försvarar dig ändå.
Om jag ljuger om min barndom,
säger att den varit svår.
Väcker molnen i ditt hjärta,
leker mamma pappa.

Vill du ligga med mig då om sanningen ska fram.
Vill du ligga med mig då, vill du ligga med mig.
Vill du ligga med mig då om sanningen ska fram.
Vill du ligga med mig då, vill du ligga med mig.
Vill du ligga med mig då.
Vill du ligga med mig då om sanningen ska fram.

Om jag alltid håller med dig,
fast jag tycker du har fel.
Om jag låtsas att jag bryr mig,
när du köper nya skor.
Om jag skrattar på rätt ställe,
fast du inte är så kul.
Om du tror att jag är farlig,
kanske tänder du på det.

Vill du ligga med mig då om sanningen ska fram.
Vill du ligga med mig då, vill du ligga med mig.
Vill du ligga med mig då om sanningen ska fram.
Vill du ligga med mig då, vill du ligga med mig.

Vill du ligga med mig då om sanningen ska fram.
Vill du ligga med mig då.

what has been seen cannot be unseen...

Tabby, kan detta vara årets kioskmongo numero 1?

 

 


Äckliga jäkla kryp!!!

Detta är nog bland det vidrigaste kryp jag hört talas om. Det klassar lätt in före fästingen med tanke på hur den beter sig. Hoppas verkligen inte dessa små flugor letar sig  ner till småland och mina hemtrakter för då lär jag få panik så fort jag ser en insekt.

 

 

 

 

Citerat från svt.se "Om en humleliknande insekt stannar upp framför dig - då ska du se upp. Den kan vara på väg att spruta massor av små larver rätt in i ditt öga. Insekten tror att ditt öga är en näsborre på en älg!

Det låter som en scen ur en skräckfilm men det händer faktiskt i verkligheten, om än inte så ofta. Flugan det handlar om är en så kallade nässtyngsfluga. Den är en parasit som ser ut som en liten humla och den använder älgen som värddjur för att utvecklas och spridas.

Målet är en näsborre
Målet för den här flugan är alltså inte människan utan en älg, men det händer att den misstar sig och tror att ett människoöga egentligen är näsborren hos skogens konung. Just i älgens näsborrar vill flugan nämligen lägga sina larver.

När flugan gör sig beredd för en attack stannar den upp i luften - hovrar - framför sitt offer och sprutar sen in larverna rakt i älgens näsborre, eller av misstag i ett människoöga. Att människor råkar ut för såna här attacker är så pass ovanligt att det kan vara svårt att få rätt hjälp.

Kvinna drabbad i Dalarna
Ett fall inträffade för ett år sen i Dalarna. En kvinna drabbades av svåra ögonsmärtor men när hon sökte hjälp hos sjukvården kunde ingen förstå vad som hänt. Inte förrän kvinnan själv kontaktade anstalt fick hon hjälp och ett 30-tal larver kunde sen plockas ut ur hennes ena öga.

- Larverna skulle kunna utvecklas orsaka allvarliga skador även hos människor. Därför måste kunskapen inom vården bli större när det gäller den här typen av infektioner. Det skriver Thomas Jaenson, professor i entomologi vid Uppsala universitet i Läkartidningen.

Flugan vill egentligen spruta in sina larver i näsborren hos en älg. Larverna vandrar sen ner i svalget på älgen där de växer till sig. När larverna blivit några centimeter stora nyser älgen ut larverna som sen kan förpuppas och till sist utvecklas till nya flugor.

Även för älgen kan påhälsningar av nässtyngsflugan bli en tråkig historia. Parasiten suger musten ur älgen och försvagar den vilket i värsta fall kan leda till älgens död."


schema ändring

Idag lyckades jag med två saker som bara jag kan lyckas med.

Det första var det faktum att jag missat att chefen gjort en schema ändring. Jag är alltså på jobbet prick kl 7 eftersom jag trodde mitt pass började då och att jag glatt skulel få gå hem kl 12. Men fick snart den "trevliga" nyheten av en skadeglad chef att jag började först kl 10. Vi skrattade rätt bra åt mitt tokeri o så fick jag åka hem igen.

Nästa tokeri var ett rätt allvarligt. Jag höll på med en återsändning ute i butiken framme vid kassorna. Där har vi en glasmonter med högvärdiga saker. Jag höll på att plcoka ur grejer ur denna då en kollega behövde akut hjälp. Jag lyckades då glömma nykeln i låset o gå där ifrån. Det var vår DC som sen hittade nykeln. Snacka om att jag skämdes när jag förstod vilken dundertabbe jag lyckats med. Pinsamt värre.


Nytt rekord

kl är bara 20.00 och på bloggen har det blivit besöksrekord. Kan inte riktigt förstått vad som hänt för bloggen har ju varit rätt död på senaste o inte alls upplivad. Har klått det förra rekordet med 40 besökare redan o det är rätt imponerande. Mer lär det kanske hinna bli innan dagen är slut.


Bin Laden

So Bin Laden is dead. Amazing what the US can do when the Sony Playstation network is down for a week.


Skänk pengar till Cancerfonden

Min kusin och hans vän har dragit igång en insamling till cancerfonden i form av en mustaschkamp. För att skänka pengar så gör du som följer här nedan.

SMS:a BESEGRA 5078 till 72988 för att skänka 50 kr till insamlingen. Om du skriver in ditt namn efter insamlingens idnummer kommer det att synas på gåvan. Annars blir din gåva presenterad som anonym.
Exempel: BESEGRA 5078 Johan Ek


Hallgren & Svärds goda gärning


Hushållsfix

Är ledig idag o passar på o röja här hemma. Började lite igår o tänkte fortsätta idag. Har bland annat rensat i hyllorna på kontoret o försökt göra lite mer ordning där. Men eftersom det är en stor blandning av mina o NS räkningar o viktiga papper så behöver vi vara två. Vore ju dumt om jag slängde eller ställde undan nått om NS behöver. Har fyllt två korgar med sladdar o bröte till datorer. TVÅ HELA korgar! (tänk korgstorlek som på sånna man handlar i när du är i affären) Hur tusan har vi två lyckas samla på oss dessa sladdar o grejer? Det är allt man kan tänka sig, laddare till olika grejer, överföringssladdar mellan allt möjligt, ett externt gamingtangentbord, x antal datamös, adaptrar m.m.

Håller även på med min evighetshög  med tvätt inne i gärstrummet. Det är en stor hög med sängkläder, gardiner, täcken, kuddar, handdukar m.m. Mycket av detta ska stryckas o vikas ihop. Sen ska det placeras på sina rätta platser här i huset. Har en skänk i vardagsrummet där dukar o gardiner sk placeras o sen ska resten in i garderoben i gästrummet. Dessvärre har jag alldeles för mycket kuddar o täcken som inte får plats. Så ska bädda gästsängen med dessa för o förvara dem någonstans. Tvättar dessutom så högen lär fyllas på under dagen. Äevn om det är mest kläder som tvättas.

Tog en paus nu för att äta lite o eftersom jag hunnit med detta nu är det dags o ge sig på allt igen.


Game of Thrones

Jag har hittat en ny favoritserie att följa. Game of Thrones. Hittills har jag sett de två avsnitt som finns att hitta på nätet men mer ska det bli. Gillar det jag sett hittills. Här nedan följer lite förklaring om serien och vad det är för något.

 

 

Citerat från Canal+ ""För alla som inte är bekanta med George R R Martin är ”Game of Thrones” första delen i en hittills fyra men planerat sju böcker lång berättelse som utspelas i ett fiktivt rike kallat Westeros. I denna tolkienskt medeltida värld förekommer jättar, profetior och förtrollade skogar, och bakom en mur av is som avgränsar riket hotar vålnader och andra faror. Men de övernaturliga inslagen är egentligen inte särskilt framträdande. Berättelsens stomme är den hänsynslösa kamp om tronmakten som involverar en rad kungaätter, riddare och lorder med namn som Baratheon, Stark och Lannister. Det är ingen upplyftande historia där det goda nödvändigtvis segrar över det onda, eller där det ens går att avgöra vad som är gott och ont. Men i fråga om fängslande, sammansatta karaktärer är Martin en mästare, vilket är en av förklaringarna till att hans miljonhövdade publik omfattar också människor som vanligtvis skyr allt vad magi och fantasivärldar heter.

Att HBO är rätt hemvist för denna brett upplagda historia råder det närmast rörande enighet om. Efter serier som ”Rome”, ”True Blood” och nu senast ”Boardwalk Empire” är den amerikanska kabeljätten synonym med hög ambitionsnivå, och serieskaparna David Benioff och D B Weiss har sagt att de inte är intresserade av att göra en serie som riktar sig till 13-åringar, utan så troget som möjligt vill återskapa Martins komplexa universum, med allt vad det innebär av incestuösa förhållanden, blod, sex och ond bråd död. Upphovsmännens egen inofficiella beskrivning av serien – ”Sopranos i Midgård ” – må låta skämtsam men är alltså av allt att döma högst allvarligt menad.""

 Egentligen...

Så hade vi storslagna planer för den här dagen. Men vädret satt käppar i hjulet för oss. Först tänkte vi ta en lugn start på dagen för att sen efter frukost gå ut o fixa i trädgården. Vi har nämligen gett oss på o klippa gräsmattan. NS började igår o idag var det tänkt att vi skulel fortsätta. Eftersom det är första klippningen för i åt måste vi kratta ihop allt gräs o häva på komposten annars blir hela gräsmattan konstig när det blir liggandes högar överallt med gamalt gräs. Ns körde även en sväng med mossrivaren. O eftersom mossa är en stor del av vår gräsmatta (mossmatta) så måste det också krattas ihop och läggas på komposten. Idag ville dessvärre inte gräsklipapren starta. Så det blev inget med det. Ns orkade inte stå o krångla med den i evigehter utan vi bestämde för o skjuta på det till i veckan ist.

Vi hade ju även bestämt oss för o ta en cykeltur in till stan. Men eftersom vädret är kallt o regningt så blev inte det av heller. Ist blev det bilen. Vi mötte upp JM o tog en fika o tjöta en stund innan jag o NS drog vidare till ICA för o handla lite. Vi har en ovana att veckohanlda på söndagar. De tär ju inte så smart då butikerna oftast har sämst utbud på grejer just söndagar. Men så brukar det bli för oss.

Nu är vi hemma igen o jag sitte här vi datorn o slösurfar o små fixar o NS spelar Starcraft II jämte mig. Båda siter o njuter av jordgubbar som Ns köpte med sig hem från mit tjobb igår. Vi sålde jätte goda jordgubbar faktiskt. De var inte så där vattninga o smaklösa som jordgubbar brukar vara när de inte är svenska. Dessa var riktigt goda o smakade nästan som jordgubbar ska göra.


The vaccines - Post break-up sex lyricI can barely look at you,
Don't tell me who you lost it to.
Didn't we say we had a deal?
Didn't I say how bad I feel?

Everyone needs a helping hand;
Who said I would not understand?
Someone up the social scale
for when you're going off the rails, have

Chorus:
Post break-up sex
that helps you forget your ex.
What did you expect from post break up sex?

Leave it 'til the guilt consumes
I found you in the nearest room
All our friends were unaware
Most had just passed out downstairs.

To think I'd hoped you'd be okay,
Now I can't think of what to say,
Maybe I misunderstood,
But I can't believe you're feeling good, from

Chorus x2:
Post break-up sex
that helps you forget your ex,
What did you expect from post break up sex?

Oh when you love somebody but you find someone,
uh huh huh,
And it all unravels and it comes undone
uh-huh-huh, uh-huh-huh,
uh-huh-huh

Chorus x2:
From post break-up sex
that helps you forget your ex.
What did you expect from post break up sex?

Cyklar

NS o jag har ett tag pratat om o köpa oss var sin cykel. Nu blev det slag i saken o vi spenderade lönen som kom på varsin Kalkhoff cykel. De har samma färg o matchar varann. Vi tog dem på en premiärtur i fredagskväll när jag kom hem från jobbet. Igår efter att det slutat regna o vi sett klart en film cyklade vi ner o tittade en kort stund på resterna av majbrasan o idag tog vi en tur bort till dansbaneparken för o svänga förbi kiosken på vägen hem.

Vi gillar cyklarna båda två o tycker det var värt varje krona. De är 7 växlade båda två o fullutrustaden. Vi valde även cyklar med lampor som klara sig utan batteri både fram och bak. Här näst på inköpslistan står nu hjälmar och ett cykelställ till bilen så vi kan ta med hojjarna om vi tex åker till kusten i sommar m.m.

ungefär så här ser min cykel ut. Inte samam färg o lita annorlunda utformning men det var det närmsta jag kunde komma när jag googlade.

Nej jag dog inte av förkylningen...

Jag har bara tröttnat på att uppdatera bloggen som det är just nu. Känne ratt det finns en hel del annat som tar upp min tid ist för o sitta o skriva.

Jag har fått jobba en hel del det sista. Trots min förkylning som sen dessutom gick över till en akut uvi (som håller i sig ännu) Det har ju varit påsk vilket i sin tur lett till mycket hög omsättning i vår butik. Detta ha rlätt till mycket arbete. Det har dessutom inte bara varit jag som varit sjuk utan även 3 till på jobbet. Var av de tre var hemma medans jag jobbade trots min sjukdom. Detta gjorde att min energi o ork låg på rätt låg nivå.

Trots detta blev påsken riktigt bra ur jobbsynpunkt. Fick en hel del information som gör att jag ser ljusare på jobbet än innan.

Pga av min UVI har jag på sista tiden bälgat i min tranbärsdryck. Har ännu int evarit hos någon läkare då jag hoppas det ska gå över av sig självt. O nu ungefär en vecka efter att jag fick det börjar jag känna att det är på bortgång. Men är det inte borta imorgon så blir det ett besök på vårdcentralen.


RSS 2.0