Game of Thrones

Jag har hittat en ny favoritserie att följa. Game of Thrones. Hittills har jag sett de två avsnitt som finns att hitta på nätet men mer ska det bli. Gillar det jag sett hittills. Här nedan följer lite förklaring om serien och vad det är för något.

 

 

Citerat från Canal+ ""För alla som inte är bekanta med George R R Martin är ”Game of Thrones” första delen i en hittills fyra men planerat sju böcker lång berättelse som utspelas i ett fiktivt rike kallat Westeros. I denna tolkienskt medeltida värld förekommer jättar, profetior och förtrollade skogar, och bakom en mur av is som avgränsar riket hotar vålnader och andra faror. Men de övernaturliga inslagen är egentligen inte särskilt framträdande. Berättelsens stomme är den hänsynslösa kamp om tronmakten som involverar en rad kungaätter, riddare och lorder med namn som Baratheon, Stark och Lannister. Det är ingen upplyftande historia där det goda nödvändigtvis segrar över det onda, eller där det ens går att avgöra vad som är gott och ont. Men i fråga om fängslande, sammansatta karaktärer är Martin en mästare, vilket är en av förklaringarna till att hans miljonhövdade publik omfattar också människor som vanligtvis skyr allt vad magi och fantasivärldar heter.

Att HBO är rätt hemvist för denna brett upplagda historia råder det närmast rörande enighet om. Efter serier som ”Rome”, ”True Blood” och nu senast ”Boardwalk Empire” är den amerikanska kabeljätten synonym med hög ambitionsnivå, och serieskaparna David Benioff och D B Weiss har sagt att de inte är intresserade av att göra en serie som riktar sig till 13-åringar, utan så troget som möjligt vill återskapa Martins komplexa universum, med allt vad det innebär av incestuösa förhållanden, blod, sex och ond bråd död. Upphovsmännens egen inofficiella beskrivning av serien – ”Sopranos i Midgård ” – må låta skämtsam men är alltså av allt att döma högst allvarligt menad.""

 



Kommentarer
Postat av: Semonies

Hej! Fin blogg!

Hur mår du då? :)

2011-05-01 @ 17:41:41
URL: http://semonie.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...