Shopping i Jkpg

Nu ska jag snart dra iväg o möta upp min vän Mariana o så ska vi åka in till Jönköing o shoppa. Hoppas hon går med på o ta en tur in till centrum och NewYorker. Vill se om jag kan hitta nått snyggt o ha på mig till festen i helgen.
Annars måste jag spara på pengarna tills det är dags o införskaffa allt till festen.


Jag vill verkligen inte va kvar längre

Trodde i min enfalld att så fort den jobbiga DC:n slutade på jobbet så skulle allt så småning om bli frid o fröjd. Men det var rätt naivt tänkt.

Det har anställts en ny kille på jobbet. Vi kallar honom A. A är rätt nyinflyttad i sverige från tyskland. Han kan därför inte så jätte bra svenska. Men tillräckligt för o få jobba hos oss verkar det som. A har en konstig syn på jobbet och en konstig attityd mot kunderna. Jag har fått två klagomål på att han dels gör fel o dels att han är ovänlig, mina andra kollegor har också fått höra sånt från kunderna. Detta är långt ifrån bra så vi tog ju givetvis upp det med chefen. För en gångs skull var det inte bara jag som klagade på nått utan alltså även mina kollegor sa ifrån. Trots detta så har det inte gjorts något dirket åt saken. HAn får köra på som vanligt.

Igår fick jag veta anledningen. Han lärs upp till BC, han ska eventuellt ta över grannbutiken då det är tal om att BC:n som jobbar där nu ska bli DC ist. Detta har det gått ryckten om i över 1 år utan att något hänt så jag tror väl inte ås mycket på det. Problemet är att om A ska över till grannbutiken måste någon från grannbutiken komma till oss. i detta fallet blir det M, vi kallar honom det iaf. M är samma nisse som jag klagat på sen han började. Han är en besservisser o helt jäkla dum i huvudet i mina ögon. Jag klarar inte av o jobba med honom eftersom han beter sig så urbota korkat. Min enda tröst är ju att M alltså inte visat framfötterna tillräckligt för o bli nya BC:n i den butiken. De anställde alltså en helt ny kille hellre än lärde upp M.

Problemet nu blir inte att jag kommer får jobba ihop med M. Inte enbart iaf. Problemet blir att M har heltidstjänst i den andra butiken. Det lär han ju inte gå med på o minska ner för o byta butik. Det betyder att det kommer komma en till med heltid till vår butik. Då betyder det att sannolikheten att jag får heltid är lika med noll just nu. Eftersom vi då ha en heltidstjänst för mycket o det står en tjej i kön framför mig just nu som har större chans o få heltid.

Detta suger röv! Jag kommer alltså behöva ta order från puckot M o dessutom få en skit kass lön eftersom jag aldrig kommer får jobba med ansvar nu mer. Hatar det!

Stör mig så grymt på att min chef är en sån f***a att han inte klarar av o höra när han gör fel. För det är där det ligger. Eftersom han o jag jobbat ihop sen båda började i butiken så har jag vågat säga ifrån. När han blev BC så har han gett igen genom o ta ifrån mig ansvar, göra mitt schema cp m.m. Är hel trött på situationen. Vill verkligen ha ett nytt jobb.

Bloglovin

Fick för mig att kolla hur många följare jag har på bloglovin idag. Det är visst 3 st. Jag trodde inte det skulle vara en endaste. Men nån tycker iaf det jag skriver är snäppet intressant.

Om DU vill förlja min blogg kan du klicka dig in här bloglovin.


Saker som stör mig med andra bloggar:

* Folk som bytt blogg men fortfarande har bloggen inlagd i nån form av besöksprogram. Det ser helt puckat ut när man hamnar på bloggen o får en utskällning av bloggläsaren för att man inte fattat att man ska besöka den nya bloggen. Säger som så, stäng ner hela bloggen om du nu ändå inte använder den, ELLER byt blogg på "jaga-besökare" sidan.

* Samma folk som ovan kan också ibland sätta lösenord på bloggen?!?! Varför har man då med den på en sån sida där du vill att vilken random människa som helst kan snubbla in på bloggen?

* Alla dessa konstiga bilder folk tar på sig själva eller andra. Anknäbbar, dålig skärpa, konstig kontrast, mysko poser m.m. Det finns en anledning till att jag har ytterst få om en någon bild på mig själv i min blogg.

* Alla dessa rosa bloggar eller hästbloggar! Varför svämmar internet över av dem? Har inget emot bloggarna som så de är bara överrepresenterade enligt mig. Vart o vartannan blogg tycker jag det är rosa på eller så innhåller de hästar. Har sett en uppgående trend med hundar också.


Värsta kärringen

Känner mig gamal som gatan när jag ska gå o lägga mig redan. Men är kopiöst trött. O i o med att Nikla sgår o lägger sig nu så ka jag lika gärna göra det med när jag ändå knappt orkar hålal ögonen öppna. Kan behöve lite bättre sömn inatt än jag fick igår. Är ju bara imorgon också sen har SEMESTER!!! Wiho! känns smart nu o ta lite semester så här på hösten. Har 36 dagar insparade. Men med dessa dagar som jag tar nu blir det bara 31 kvar.


Fievel

Niklas sitter o tittar på Fievel. Lite nostalgi att se det. Men måste säga att jag glömt mer än jag kommer ihåg. Sitte ro små sneglar över på hans skärm då och då.


Bromsskivor

Besiktningen gick väl inte riktigt som jag trodde. Hade ju fått veta på verkstaden i sommras att bussningarna behövdes bytas på bilen. Så var säker på att detta skulle det anmärkas på. Ist blev det bromsskivorna bak. Båda två som inte gick igenom. Dessutom fick jag höra att jag borde kolla upp det konstiga slitaget på alal däck. Både fram och bak. Antagligen är det nått med hjulinställningen. Så detta måste åtgärdas.

Niklas har lovat o fixa bromsskivorna så nu ska dessa bara inhandlas så kommer han fixa det.

Riktigt så här illa är det inte för mig.


Svårt att vakna idag

Det var inte lätt o kliva upp idag. Riktigt segt faktiskt. Blev som så att jag skippade o duscha på morgonen o låg o snooza i en timme ist. Vet inte om det var det smartaste jag kunde göra men just då kändes det som rätt beslut. Är så trött att jag mår illa. Ändå så borde jag ha sovit mist 7 timmar i natt. Antagligen mer. Men har sovit oroligt o vaknat några gånger.

Blir ett segt långpass på jobbet idag. 7.00-16.00. Ett vanligt pass för alla andra men jag brukar inte köra såna eftersom jag även jobbar helg ibland. Direkt efter jobbet ska jag sen iväg o besiktiga bilen. Har haft bil i många år. Men det är först idag som jag ska göra besiktning själv. Alltid annars har någon annan fått köra in bilen eftersom jag har jobbat. Så det ska bli spännande o se hur det går till.Den Svenska Björnstammen - Vart Jag Mig I Världen Vänder
Har alltid kunnat lita på min omdömeslöshet
Har alltid kunnat tappa min skalle till marken
Har alltid varit säker på att jag kan göra fel
Det ger mig trygghet i stanken, bedragen av tanken

Tror du vi kan ropa efter nån av förstånd
Som kan se vad vi gör och förstå vad vi menar
Jag tror du söker efter mer än du ser
Men jag ser att du ler och jag tror att du tvivlar

Vart jag mig i världen vänder står jag här med tomma händer
Längtar efter något som kan rädda mig
Vart jag mig i världen vänder står jag här med tomma händer
Längtar efter något som kan rädda mig

När vi låtsas på riktigt från hjärtat och drömmen
Kan vi vakna med tiden och sansas i sömnen
För vi lever alla med känslan att falla
Och vid tomhetens botten står vi på toppen

Vart jag mig i världen vänder står jag här med tomma händer
Längtar efter något som kan rädda mig
Vart jag mig i världen vänder står jag här med tomma händer
Längtar efter något som kan rädda mig

Vart jag mig i världen vänder står jag här med tomma händer
Längtar efter något som kan rädda mig
Vart jag mig i världen vänder står jag här med tomma händer
Längtar efter något som kan rädda mig

Vart jag mig i världen vänder står jag här med tomma händer
Längtar efter något som kan rädda mig
Vart jag mig i världen vänder står jag här med tomma händer
Längtar efter något som kan rädda mig

Mer besökare till din blogg?

Klicka på bilderna för o komma vidare till sidan o börja jaga besökare:


Inför festen

Nu är det en vecka kvar tills det är dags för min 25 års fest. ÄR lite mer än 20 pers som kommer hit då för o fira mig. Inför detta har jag o Niklas börjat röja här hemma. Men det mesta är hittills trädgårdsfix inför vintern. Jag använde större delen igår åt att fixa till häckarna o sen ge mig på mega högen med kvistar o grenar. Vi har nämligen köpt en kompostkvarn där jag stått o malt ner allt till flis. Gick över förväntan o nu ska högen bara förflyttas. Den tar upp lite stor del emot vad den behöver göra nu när den blivit förminskad via kompostkvarnen. Så idag är det grep o spade som gäller o en jäkla massa skyfflande.

Niklas rev hela uteplatsen igår. Så nu är det bara taket kvar. Ser rätt annorlunda ut eftersom det öppnats upp så mycket. Idag ska han gå runt med röjsågen. Jag ska försöka ge mig på gräsmattan men det blir inte förrens senare när det för hoppningsvis inte är lika blött i gräset.
...

-...jag läste de på flashback...
-Vänta vänta vänta...hänger du på flashback? Vadå är du typ...dödsknarkarnazist?
Evigt liv?

 

Från Aftonbladet:

LONDON. Är Nicolas Cage en odödlig vampyr? Det hävdar antikhandlaren Jack Mörd som hittat ett 140 år gammalt fotografi av en man slående lik Hollywood-stjärnan.

Mörd har nu lagt upp porträttet för försäljning på Ebay och kräver minst en miljon dollar, motsvarande sju miljoner kronor, skriver Sun.

– Min teori är att han tillåter sig att åldras tills han blir kanske 70, 80 eller så. Sen kommer Nicolas Cage att dö. Men i själva verket kommer den odöda vampyren föryngra sig själv och snart dyka upp ung igen någon annanstans i världen, säger Mörd.

Torbjörn Ek

 

 


Det fick mig att tänka på detta som jag snubblade över häromdagen. Är Keanu Reeves också odödlig?


Den här bilden sägs vara beviset för att han inte åldras. Även om jag personligen tycker att det är rätt stor skillnad mellan bilderna. Han har fått andra drag på bild nr 2 även om han fortfarande ser väldigt ung ut.

Charlemangne som levde år 748-814. Sägs vara det äldsta beviset för att Keanu är odödlig. Själv finner jag ytterst få likheter. Historien om Charlemangnes död sägs vara det som styrker teorin. För det första så krönte kungen själv sin son några dagar innan sin död. Man tror därför han visste att han skulle "dö". När han väl var död så begravdes han under hastiga omständigheter i kallt väder. Något som visst ska ha varit märkligt på tiden det begav sig. Man tror därför att det inte fanns någon kropp utan begravningen hölls enbart för syns skull.

 


Här nedan är en bild på Paul Mounet. En Fransk skådespelare som sägs ha dött under konstiga omständigheter där ingen kropp gick att återfinna. Han sägs vara samma person som Keanu Reeves. Alltså påstås det att Keanu är odödlig och har poträtteras i sitt liv som Paul.


Sjuk igen!

Inte ens en vecka hann det gå innan jag blev förkyld igen. Kom som en skräll under natten. Känd einget igår o var riktigt pigg. Idag när jag vaknade kunde jag knappt andas. Näsan är snorig och jag känenr mig helt luddigi hela kroppen. Tror jag har feber till o från också. Har bara slöat hela dagen. Har ingen ork till något. Hoppas det blir bättre tills imorgon så jag orkar gå till jobbet. Vill ogärna behöva sjukanmäla mig imorgonbitti.

Illuminati the game of conspiracy

Ikväll har Jag, Niklas o Jörgen suttit o spelat andra omgången av Illuminati. En mycket långdraget och komplicerat spel. Eftersom vi nu börjat lära oss hur det funkar tog dagens omgång lite över fyra timmar. Riktigt skoj är det när man väl komem rin i det. Tyvärr skulle vi varit en spelare till då det blir lite för mycket två mot en när man bara är tre. Lätt att den förste som hamnar i underläge fortsätter vara i underläga då de som ligger bättre till utnyttjar detta.

Idag hade dock Jörgen en sån storslagen ledning att vi bestämde oss för o ge upp. niklas o jag skulel aldrig lyckas krossa honom så vi beslutade till sist att han vann. Även om jag tog första bonus vinsten i spelet så vann han slut kampen.

 

Här är en text om hur spelet går till:

Illuminati är ett kortspel som går ut på att ens hemliga organisation ska försöka ta över världen! Varje organisation har ett mål, t.ex. så har The Servants of Cthulhu som mål att förgöra åtta grupper och dessutom finns det några allmänna mål som alla har.

Under spelets gång tar man kontrollen över neutrala grupper/organisationer och knyter dem till sin konspiration. Dessa grupper har ofta specialförmågor som underlättar/hindrar när man gör olika saker. Dessutom placerar man kortet i en maktstruktur kring sin hemliga organisation och det är väldigt viktigt hur man organiserar det hela. Kort närmare kärnan är t.ex. svårare för motståndaren att ta över eller förstöra.Städar dag

Eftersom Niklas o jag klivit upp mega tidigt varje dag hela veckan blev det automatiskt sovmorgon även om vi vaknade innan 8 idag. Vi kom alltså upp i skaplig tid o har hittills under dagen hunnit med en hel del. Det har städats, plockats o grejats för fullt. Jag kör tvättmaskinen med tvätt som samlats under veckan. Har blivit en hel del efterosm jag samlat sängkläder och gardiner på hög som nu ska tvättas. Sen har jag en dålig ovana o samla den rena tvätten på sängen i gästrummet. Där brukar den bli liggandes ist för o plockas in i garderoberna. Så idag ska det tas tag i det också. Har stått där inne en bra stund nu o vikt o häng in grejer men det är för jäkla tråkigt så jag slutade när jag hittade med av Niklas kläder än mina. Så nu får han ta tag i det en stund så mina kommer fram igen. Är verkligen en mega hög.


Lloyd & Andre 3000 & Lil' Wayne - Dedication To My Ex (Miss That)

Ne låt med skönt gung i o sen är ju texten helt underbar, eller iaf underhållande!Little Marbles - Make it Rain

Har du inte hört dessa två tjejer innan så ge dem en chans nu. Detta är en cover, men den är SÅ mycket bättre än orginalet så det är inte sant. Helt underbar! Lyssna o njut.

 

 


Äpplepaj

Just nu står det en paj o väntar som precis blivit klar. Nikla skulle ner till garaget men efter en stund får jag ett samtal. Då har han åkt en sväng. Hamnat hos Emil o sen behövde denne skjuts till Jkpg. Vilket Niklas ordnade. Så nu sitte rjag här o väntar på Niklas o att han ska komma hem igen efter o ha skjutsat. Den lille smitaren. Vi som skulel ha mys i soffan nu.


Wish I had a portal gun

För alla som spelat Portal, eller iaf vet vad det handlar om ser humorn i den här videon. Jag tycker iaf den är riktigt skoj.


Konstig känsla

Då är man hemkommen från både jobb o gym.

Var lite konstigt på gymmet idag. Det är två killar på gymmet som är i min ålder. De är vänner till mitt ex. En av dem räknades till o med som bästa vännen när det begav sig. Känns alltid lika märkligt o träna när dem är där. Det är bara en av dem som hälsar. Den andre ignorerar mig som om jag inte finns. Trots att han till o med fick bo hos mig o exet ett tag när han hade lite livskris. Känns ju rätt märkligt. ännu märkligare känns det att det ibland verkar som om de pratar om mig. Får den känslan när de tittar åt mitt håll/på mig o sen pratar eller skrattar. Känns som småskole mobbing nästa. Men jag bryr mig inte så mycket. Har enbart konstaterat fakta så att säga.


Äntligen Fredag.

Har längtat efter helgen hela veckan. Har varit segt o kört en vecka med enbart morgonpass. Dessutom var det väldigt påfrestande dag igår när det blev så lång dag i jämförelse med var jag var van vid. Ska bli extremt skönt med sovmorgon imorgon. Niklas längtar nog han också som kliver upp så väldigt tidigt i veckorna nu.

Jobbar enbart till kl 13 nånting idag. Sen blir det gymmet innan jag sticker hem. Niklas o jag slutar ungefär samtdigt så han bör vara hemma innan mig idag.

Igår började dem riva uteplatsen. Niklas stannade till hos grannen Emil på hemvägen för o få lite hjälp med o byta däcket med punkteringen från helgen. När de tvar klart undrade Emil varför det inte hänt nått med uteplatsen ännu. Så då triggade det igång Niklas. Så tillsammans började de två riva som galningar medans jag lagade en sen middag.


Oj oj oj!

Har gjort ett jätte fynd på tradera. Nu hoppas jag bara att jag står som vinnare på auktionen. Tyvärr är det många dagar kvar. Tänker inte knysta ett ord om vad det gäller för jag vill inte att någon annan ska hitat det. Men Hjälp va glad jag blev när jag såg dem. Trodde knappt mina ögon. Till det priset dessutom. Kommer vara med i budgivingen läge med tanke på utgångspriset. Om nu inte nån slänger in ett mega bud vill säga. Men hjälp va glad jag blev säger jag bara.


Linnea Henriksson - Väldigt Kär/Obegripligt Ensam

 

Såg du hur jag kände
Såg du att jag vände
Märkte du paniken i min blick
När jag snurrade runt
Och gick min väg ifrån er
Fort, så jag slapp se mer
Räckte mer att ana hennes läppar mot din kind

Men jag stannar
Där jag väntar
Och jag läntar

Baby jag har fel
Du kommer aldrig hem
Jag har gått från väldigt kär till obegripligt ensam
Baby gör mig hel
Jag kommer alltid vara den
Som gått från väldigt kär till obegripligt ensam

Tänk så fort allt vänder
Hon i dina händer
Minns att vi var lyckliga igår
Nu vet ingen hur jag mår
Och så genererad
Fullständigt förnedrad
Hoppas du ska resa dig och springa efter mig

Men du stannar
Fast jag väntar
Och jag längar

Baby jag har fel
Du kommer aldrig hem
Jag har gått från väldigt kär till obegripligt ensam
Baby gör mig hel
Jag kommer alltid vara den
Som gått från väldigt kär till obegripligt ensam

Jag kommer alltid vara den
Jag kommer alltid vara den
Lala
Jag kommer alltid vara den
Jag kommer alltid vara den
Lalalalala

Baby jag har fel
Du kommer aldrig hem
Jag har gått från väldigt kär till obegripligt ensam
Baby gör mig hel
Jag kommer alltid vara den
Som gått från väldigt kär till obegripligt ensam


Tidiga mornar

Niklas har börjat jobba på ett annat jobb nu. Eftersom hans normala jobb är ett "sommarjobb" blir det att han på vintern jobbar med andra saker. Just nu är han på uniflex o utlånad till nått företag i forserum. Detta gör att han jobbar morgonskiftet. Han börjar si så där kl 05.30. Han kliver alltså upp nån gång runt 0400 varje dag. SÅ även sånna här dagar närjag tycker jag går upp tidigt (kl 05.00) så har han redan åkt till jobbet. Usch säger jag bara!Foo fighters - Arlandria

Ain't that the way it always starts.
A simple round of conversation.
Became a shameful equation.
I flipped you station to station.

Hey. Don't go and turn the other way.
Don't say there's nothin more to say.
Come on, hear me out.
Hush, hush, settle down.
Button up, don't make a sound.
Shame, shame, go away.
Come again some other day.

You used to say I couldn't save you enough,
so I've been saving it up, I started saving it up.
And when you said I couldn't give you enough,
I started giving you up, I started giving you up.

You are not me, Arlandria, Arlandria.
You and what army, Arlandria, Arlandria?
Oh, God you gotta make it stop.

Chase all of those memories away,
save them all for another day.
Don't you remember it was rain that drowned you.

Wait!
I wanna see if you can say.
I wan to keep all that i can take,
I feel much better now.
Use me up, spit me out,
let me be your hand-me-down.
Fame, fame, go away, come again some other day.

You used to say I couldn't save you enough,
So I've been saving it up, I started saving it up.
And when you said I couldn't give you enough,
I started giving you up, I started giving you up.

You are not me, Arlandria, Arlandria.
You and what army, Arlandria, Arlandria?
Oh, God you gotta make it stop.

My sweet Virginia, I'm the same as I was in your arm.
My sweet Virginia, I'm the same as I was in your heart.

Shame, shame go away,
come again some other day.
Memories keep haunting me.
Help me chase them all away.
Hush, now settle down,
button up, don't make a sound.
Close your eyes, turn around.
Help me burn this to the ground.
Come now, take the blame, that's okay, I'll play the game.
I don't care, it's all the same, watch you all go up in flames.
Use me up, spit me out,
let me be your hand-me-down.
Fame, fame, go away, come again some other day.

You used to say I couldn't save you enough,
so I've been saving it up, I started saving it up.
And when you said I couldn't give you enough,
I started giving you up, I started giving you up.

You are not me, Arlandria, Arlandria.
You and what army, Arlandria, Arlandria?
Oh, God you gotta make it stop.

My sweet Virginia, oh, God you gotta make it stop.
My sweet Virginia, oh, God you gotta make it stop.


Inspiration

Här är lite bilder på vackra kvinnor. Det ger mig inspiration att själv bli mer välsvarvad. 

 

 

 


Det där med BMI

Vet att BMI är ett jäkla skitmått egentligen o inget man ska gå efter. Men tänkte det kudne va kul o ange mitt BMI när jag inte vill gå ut med vad jag väger utan enbart vad jag förlorar i kg så kanske det kan anges i BMI ist.


När jag började med o kämpa mig neråt med min vikt låg jag på BMI 26.2. Det räknas precis på fel sida gränsen till övervikt ist för normalvikt. Nu när jag gått ner 3.5 kg ligger jag på BMI 24.4 Vilket är normalvikt. MEN jag kan gå ner 15kg till, först då ligeg rjag på gränsen till undervikt. Min önskevikt ligger på BMI 19.7. Men där har jag inte varit på över tio år. Brukar nöja mig när jag komemr ner till BMI runt 20.4.


Jag är 167cm lång. Så den som känner sig extrem stalkeraktig kan med alla siffror i detta inlägg räkna ut min vikt.
Nero - Promises

Bästa låten att träna till just nu!Minnesgåva

Granntanten gick bort i cancer i början av september. Imorgon är begravningen. Så idag fixade jag en liten minnesgåva från mig och Niklas. Det blev att jag skänkte pengar dels till cancerfonden o dels till cancerhjälpen. Känns bättre o skänka något sånt än en blomma när man inte känner varann så väl. Gåvan kan ju även komma till hjälp både för andra o för anhöriga. En blomma står ju enbart där o vissnar.


Kräftskiva, 25 åring och punktering!

Helgen som var vart inte riktigt som jag trodde.

Min vän från högstadiet skulel ha kombinerad kräftskiva och födeledagsfest. Vi har inte träffats på något år nu så det var vekligen på tiden. Tyvärr blev min arbetsdag helknasig men vi kom iväg så småning om ändå. Något försenade.

Vi hittade knappt dit eftersom Niklas följde gps:en som visade oss mitt ut i ingenstanns. Men ringde o fick guidening. Festen i sig var skoj. Lite för mycket alkohol hos en del kanske. Men jätte kul o träffa både Lena o Kristin.

När vi skulle hem valde Nikal so följa Gps:en igen. Jag sa att det var helt fel väg vi tog men han lyssna inte. Detta ledde till att vi hamna mitt ute i skogen, på en väg med vägbom. Vägen var så trasig att vi på tillbaka vägen fick punktering. Som tur var va vi då så nära festligheten att vi kunde gå dit o be om hjälp. Men usch va krångligt o byta däck kl 2 på natten.


Sjukling

Gick o blev förkyld. Antagligen för at vi hade öppet fönster under nätterna i sovrummet o jag flera gånger vaknade av att jag frös utan att göra så mycket åt det.

fick ont i halsen o hade svårt att prata, blev även lite hosta då och då. Som tur var satte det sig inte i näsan o jag slapp springa runt o snora ner allt o alla. Försökte ändå med o gå till gymmet en dag. Klarade 30min sen var jag helt död. Man ska inte träna när man är sjuk lärde jag mig då. Så sen blev det stilla stående på träningsfronten fram tills idag. Det är en hel vecka bort från träning det. Jag kände att jag ville orka med jobbet så då fick träningen vänta. Är nämligen en sån person som så länge jag inte riskerar o smitta ner andra så in i h-vete eller klarar mig undan feber då går jag till jobbet även om jag är sjuk. Vi jobbar ju inte så tätt inpå varann så man smittar inte ner varann så lätt med en förkylning. Värre för kunderna då men de får faktiskt härda ut med mig.

Idag var det dags o ställa sig på vågen igen då. Eftersom jag tänkt palla mig iväg till gymmet idag. Ville se hur mycket jag gått back på o bli sjuk. Dessutom har jag under förkylnnge fallti för chokladfrästelsen o ätit lite fö mycket utav det. Döm av min förvåning nrä vågen visade -0.5 kg. Jag ahr alltså fortsatt o gå ner i vikt trots att jag inte tränat. Jag blev jätte glad.

Nu har jag allt som allt gått ner 3.5 kg vilket är ungfär vad en nyfödd bebis brukar väga.


Tack, men...

Måste tacka för att ni hjälper mig i tävlingen. Jag ligger nu på andra plats men kommer därför fortsätta be er bli medlemmar så jag hinner upp till första plats innan morgondagen då tävlingen avslutas.


Klicka på bilden, bli medlem via min länk. Jag vinner poäng på att du blir medlem o du vinner nya besökare till din blogg. Det är del sen sida där du klickar på andras bloggar för o själv få besökare, dels lägger du upp banners som folk klickar på så hamnar dem hos dig från andras bloggar o dels räcker det med enkla textrader som folk klickar på för o hamna hos dig. Du kan alltså bara lägga en liten stund på o skriva en rad för o få besökare o sen slippa göra nått mer.

Jag ligger så nära 1:a plats att jag enbart behöver 2 st nya medlemmar för o gå om. Men det är ju basserat på att personen på förstaplats inte fixar några fler medlemmar.


Skolstartsförkylning!

Har dragit på mig en lätt förkylning som sitter i halsen. Har ont o antagligen lite lite feber till o från ibland. Som tur var så har det itne satt sig i näsan så det blir inte en massa snorande o så. Men det drabbar dessvärre sambon. Eftersom halsen är helt igentjockad får jag svårt o andas när jag sover. Detta gör att jag snarkar nått förskräckligt o han kan inte sova. Har blivit väckt x antal gånger inatt pga av att jag snarkat.


Tävling

Jag är med o tävlar om mer besökare. Just nu ligger jag på tredje plats. För att hjälpa mig vinna eller iaf placera mig högre klickar du på länken och blir medlem. Genom o bli medlem så kan du själv tjäna mer besökare till din blogg eller hemsida.

Det är en sida där du bland annat klickar på andras sidor för att själv få besökare. Men du kan även lägga upp banners som folk klickar på för att själv få besökare eller enbart texter som gör reklam för din blogg/hemsida.
Medborgarskolan välkomnar kvinnor!

Medborgarskolan välkomnar kvinnor!

Här kommer nu vårens studiecirklar för kvinnor. Senaste anmälningsdag 25 november. Märk kuvertet med kursnummer.

 1. Lära sig gå
  Konsten att passera ett shoppingcenter utan att "bara" titta in. Övningar med ledarhund

 2. Tydlighetsövning
  Hur förklarar jag vad jag vill ha sagt istället för att säga vad jag egentligen inte vill med förhoppningen att han ska gissa sig till vad jag egentligen vill men inte säger? Träning med talpedagog

 3. Fyspass
  Träning i att lyfta upp och lägga av saker ur handväskan. Handledare från Ölhävarna lär dig rätta greppet

 4. Förståelseträning
  Han menar vad han säger, inte vad han inte säger men som du tolkar det. Eftersom detta kräver en fullständig omvandling av den kvinnliga hjärnan är detta den längsta kursen. Leds av fyra professorer och en docent ( per deltagare )

 5. Insiktsövningar
  Du är inte 19 år längre. Din figur ser inte ut som Victoria Beckhams. Dessa kriterier kommer inte heller att uppfyllas om han ljuger och säger att du ser ut som en ung Victoria Beckham. Fråga inte så slipper han ljuga. Dessutom vill han inte ha en skinnbit som mrs Beckham, han vill ha en kvinna som ser ut som en kvinna. Studiecirkel under ledning av psykolog i spegelsalen Frälsningssoldater deltar i sorgearbetet

 6. Tidsplanering
  Om vi ska gå hemifrån 18.50 för att hinna till festen, hur ska jag då planera för att vara klar 18.50? Känd fysiker förklarar tidens gång med studiematerial inlånat från förskolan

 7. Rutiner-hur får vi in dessa i medvetandet?
  T.ex: Söndagar 20.30-21.15 är det Sportspegeln. Varje söndag. Hela året. Det har det varit i minst 20 år. Minnesträning under ledning av Dr Hackenbush

 8. Skrivkurs
  För att vara säker på att han ska komma ihåg bemärkelsedagar; skriv "Eva 47 år" "bröllpsdag" o.dyl. på väggalmanackan som hänger på kylskåpsdörren. Du får dina blommor och presenter och alla är nöjda och glada. Praktiska övningar med whiteboard

 9. Logik-vad är det?
  Är "det bara är så" en logisk motivering eller finns det andra, bättre? Diskussionsgrupp ledd av Kristina Lugn

 10. Sexliv efter vigseln-finns det?
  Filmvisning Filmen baseras på verkliga berättelser där äktenskap inte lett till förlamning nedanför midjan

 11. Flexibilitetsreflektion
  Kan han någon gång ha rätt? Eller kan han någon gång inte ha fullständigt fel? Föredrag med frågestund

Ny säng

Niklas o jag har varit på jakt efter en säng. Vi har bara inte hittat någon ännu. Men häromdagen inne på Ikea så hittade vi den perfekta sängen för oss. En Brimnes.


 

Det är en av Ikeas nyheter o vi hoppas på att undertiden vi sparar ihop pengarna till stommen, gaveln och madrasserna så kanske den går ner i pris.


Nyklippt

var o klippte mig igår. Blev riktigt kort den här gången. Blev tyvärr inte alls som jag tänkt o det är alldeles för pojkigt för min smak. Tänker därför inte lägga upp en bild på resultatet. Hoppas ist på att det är en frisyr som jag kommer bli nöjd med vart eftersom den växer ut.
Till o med niklas tyckte jag såg ut som en pojke. Har tänkt spara håret nu så det får bli långt igen. I November har jag haft håret kort i ett år så nu kan det få bli långt igen.Är inte helt olik snubben till vänster....
Det var inte meningen...

... att jag skulle jobba igår. Men så blev det endå när min ena kollega var sjuk o jag kände att jag kunde offra en av mina lediga dagar o ställa upp.

... att jag skulel städa hela huset med allt vad det innebär, till o med byte av gardiner, dukar m.m.

... att jag skulle dra på mig en förkylning och nu sitta här med värsta ont i halsen så jag inte kan träna.

... att jag skulle buda på två gardiner på tradera så det går o få det riktigt fint här hemma.
Bruno?

I helgen när jag jobbade hände det en sak som fick mig att fundera lite. Det kom in en mamma med sitt lilla barn. En pojke på nått år eller två. Han kunde iaf inte prata o gick väl så där halvbra. Båda två var mörkhyade. Nu till det som fick mig att reagera o fundera. Mamman gick helatiden o ropade barnets namn. Antagligen för att barnet skulle följa med henne o inte "springa" iväg. Men barnets namn var Bruno. Är det bara jag som tycker det känns lite märkligt o ge det namnet till ett barn som man faktikst skulle kunna säga är brun? Det känns iaf märkligt enligt mig. Eller är det jag som är konstig? Familjen verkade dessutom ytterst svensk. Svenska kläder, flytande svenska. Så det måste varit klart för mamman att Bruno är ett namn som mycket väl skulle kunna användas för o förtydliga att något är just Brunt.


En Bruno som inte har något med texten att göra.


En bit in i september.

Jobbade i helgen o i lördags när jag var ledig blev det mest spring ute i skogen. Niklas o jag var o plockade svamp o spatserade runt o kollade läget i skogen kring sjön där vi brukar bada. På kvällen mötte vi upp jörgen inne i Nässjö. gick o käkade thaimat o sen hyrde vi en film som vi tittade på hemma hos oss.

Söndagen jobbade jag som sagt. Är super segt o jobba söndag utan ansvar. Man sitter mest rakt upp o ner i kassan. Eftersom jag inte får något extra tillägg på lönen så vägrar jag göra annat även om jag kan. Känns dumt o göra saker som är den ansvariges område när denne får extra pengar för det o jag inte får det. Då sitter jag hellre i kassan o små segar hela dagen.

Jobbar morgon idag o sen är jag ledig tisdag o onsdag som kompersation för att jag jobbar även nästa helg. jobbar bara några få timmar men dirket efte rjobbet är det dags o dra till gymmet. Har inte varit där sen i torsdags. I fredags tog jag vilodag i lördags hann jag inte o o söndags gick det inte i o med jobbet o att jag jobbade ungefär samma tid som gymmet var öppet. Kändes lite meningslöst o gå dit för o hinna tränna i max en halvtimme innan de stängde.Vilodag från gymmet

Idag börjar jag sent vilket innbär att efter jobbet hinner jag inte med gymmet. Jag börjar dock så pass sent så om jag velat hade jag hunnit med gymmet innan jobbet. Men jag väljer ist att ta en vilodag. Finns risk för att det blir vilodag imorgon också men kommer snart till varför.

Har idag tänkt o ge mig ut o gå en sväng i solen ist. Vet bara inte vart jag ska gå. Är trött på o gå samma runda. Funderar på o ge mig på o gå rundan bakkofram. Men samtdigt vet jag att det tar nästan tre timmar o gå o det vet jag inte om jag vill. Hade behövt en kortare runda idag. Kommer antagligen få sitat en hel del i kassan på jobebt så om jag inte rör på mig nu innan jobbet kommer jag inte få mycket steg idag.

Imorgon hoppas jag på mer steg. Niklas jag o Jörgen ska ut i skogen o plcoka svamp. Niklas vill passa på o vandra så det ska han få göra. Eftersom jag itne har koll på hur elelr när de tänkt genomföra detta vet jag inte heller om jag hinner med o sticka till gymmet imorgon.

Kan även informera om att jag samanlagt gått ner 2.6 kg nu.


Zombie apokalyps

För er som inte lyssnade på morgoonpasset i P3 idag kan jag säga att det är kört. Ni har nämligen inte hört hur man överlever en Zombie apokalyps. Dagens program var ett av de bästa på riktigt länge. Garvade så jag knappt kunde jobba o att de sen pratar Zombies o har en expert på ämnet i studion.

Jag gillar ämnet eftersom det är något som ofta ommer upp som samtalsämne när man umgås med Niklas o Jörget. De kan utan förvarning vart som helst ta upp fråga: "Vad gör vi om det blir en Zombie invasion nu?" Något som kan bli rätt kul o disskutera till o från.


Verkliga zombier (Från Wikipedia)

Den moderna voodoo-zombien undersöktes första gången av europeiska forskare 1930 av den franske antropologen Dr George de Rouquct på Haiti. De zombier han träffade var män som hade livlös blick och insjunkna kinder, arbetade hårt utan att svettas, och hade en stel gång. de Rouquct drog inga slutsatser om hur zombierna hade kommit till. Hans anteckningar har inte fått någon större spridning utanför antropologiska tidskrifter. Folklivsforskaren Zora Neale Hurston upptäckte 1937 på Haiti vittnesmål om en kvinna som sades ha dött och blivit begravd 1907, men som fortfarande påträffades då och då. Det ryktet visade sig vara falskt. Ett av de mest berömda fallen rör Clairvius Narcisse som dog och begravdes på Haiti 1962, men som 18 år senare upptäcktes vid liv av sin syster. Han var då förvirrad och hade bara svaga minnen. Läkarna fick inte fram några entydiga svar om de medicinska orsakerna. Narcisse har dock berättat att han under de två första åren hölls som slav, tills en medfånge vaknade ur sin dvala och dödade sin ägare.

Under 1980-talet reste etnobotanikern Wade Davis till Haiti och undersökte religionen voodoo och dess ceremonier. Han fann många vetenskapliga förklaringar till flera av religionens ritualer. Han fann bland annat ett tvåkomponentspulver som tillsammans orsakade ett zombielikt tillstånd. Bland Davis upptäckter fanns dessutom hela processen att skapa en zombie, som han beskriver så här:

Den person som valdes ut var ofta någon som betett sig illa, och som därför blivit utstött av gruppen, så att den inte skulle ha något socialt nätverk att falla tillbaka på. Offret förgiftades med en blandning av dödliga och lugnande mediciner och örter (tetrodotoxin - samma gift som i japansk blåsfisk/fugu - och en hallucinogen ingredient, bufotenin), ofta genom att giftet lades i offrets skor eller hälldes på dess rygg. Blandningen kräver mycket exakta förberedelser, eftersom för mycket av vissa ingredienser skulle döda offret istället för att försätta det i dvala. När offret har fått alla symptom på att ha dött (en hjärtmonitor skulle inte bli lurad) och sedan begravts, går den medicinman (bokor eller houngan) som har utfört förgiftningen till graven och gräver upp "liket". Offret väcks upp med andra droger och misshandlas och förnedras för att "döda dess vilja". En av de drogerna försätter offret i ett psykotiskt delirium, i en permanent LSD-tripp som gör att personen inte kan tala eller koncentrera sig, och bara anar verkligheten.

Vissa zombier har väckts ur denna situation på grund av slarv med vidare medicinering eller att de har givits förbjuden mat såsom salt. De flesta offer som väcks på det sättet tenderar att bli så arga att de dödar sina mästare. De som inte vaknar dör ofta inom någon månad, på grund av det hårda arbetet och de starka drogerna som skadar hjärnan. Ingen vet hur många som blivit förvandlade till zombier, men det är möjligen över 1000 personer, baserat på rapporter om saknade personer och vittnesmål från anhöriga.


Botemedel mot träningsvärk

Igår när jag kom hem från gymmet fick jag den smarta idéen att fortsätta träna hemma. Så framför filmen jag tittade på satte jag igång med lite övingar som jag kunde göra under tiden. Detta innebar en hel del träning av rumpa.

ungfär dessa gjorde jag:Det resulterade i att jag idag har en träningsvärk från helvetet eftersom jag körde på alldeles för mycket när jag stod framför filmen. Jag har så ont att jag knappt kan gå. Vilket gör att jag vaggar fram som om jag skitit på mig eller nått liknande.

Men jag ville inte ge upp för det. Det blev en tur till gymemt idag ändå. För enligt mig är det bästa botemedlet mot träningsvärk mer träning så länge du inte kör samma pass som du gjort för o få ont. Så inga sånna övingar här ovan mer förens tidigast imorgon.


Tidig morgon

Usch va jag hatar o jobba morgon dagen efter att man varit ledig eller kanske jobbat kväll. Kan inte ställa om mig på det sättet när jag vet att jag dagen efter har sovmorgon igen. Detta gör att jag har svårt o somna. Låg o vred på mig i timmar igår innan jag slocknade. Har därför sovit skit såligt inatt. Hade mega svårt o gå upp o råkade snooza lite för länge. Men har ju alltid extra tid på mig på morgonen så sånt finns med i beräkningen ifa det skulle hända. Känner ju mig själv. Nu är det iaf dags o dra till jobbet.RSS 2.0