Illuminati the game of conspiracy

Ikväll har Jag, Niklas o Jörgen suttit o spelat andra omgången av Illuminati. En mycket långdraget och komplicerat spel. Eftersom vi nu börjat lära oss hur det funkar tog dagens omgång lite över fyra timmar. Riktigt skoj är det när man väl komem rin i det. Tyvärr skulle vi varit en spelare till då det blir lite för mycket två mot en när man bara är tre. Lätt att den förste som hamnar i underläge fortsätter vara i underläga då de som ligger bättre till utnyttjar detta.

Idag hade dock Jörgen en sån storslagen ledning att vi bestämde oss för o ge upp. niklas o jag skulel aldrig lyckas krossa honom så vi beslutade till sist att han vann. Även om jag tog första bonus vinsten i spelet så vann han slut kampen.

 

Här är en text om hur spelet går till:

Illuminati är ett kortspel som går ut på att ens hemliga organisation ska försöka ta över världen! Varje organisation har ett mål, t.ex. så har The Servants of Cthulhu som mål att förgöra åtta grupper och dessutom finns det några allmänna mål som alla har.

Under spelets gång tar man kontrollen över neutrala grupper/organisationer och knyter dem till sin konspiration. Dessa grupper har ofta specialförmågor som underlättar/hindrar när man gör olika saker. Dessutom placerar man kortet i en maktstruktur kring sin hemliga organisation och det är väldigt viktigt hur man organiserar det hela. Kort närmare kärnan är t.ex. svårare för motståndaren att ta över eller förstöra.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...