Träning vecka 34


love's happiness is just an illusion, filled with sadness and confusion...

Det bads om ett farväl. Jag gav det. Så förstå min tystnad. Det är för din skull, det var så du ville ha det. Jag är varken arg eller ledsen. Jag gör bara det jag blivit ombedd att göra.Robson & Jerome - What becomes of the brokenhearted

 
as i walk this land of broken dreams
i have visions of many things
love's happiness is just an illusion
filled with sadness and confusion

(chrous)

what becomes of the broken-hearted
who had love that's now departed?
i know i've got to find some
kind of peace of mind maybe,

the fruits of love grow all around
but for me they come a tumblin' down.
every day heartaches grow a little stronger;
i can't stand this pain much longer.

i walk the shadows, searching for light,
cold and alone, no comfort in sight.
hoping and prayin' for someone to care,
always movin' and goin' nowhere.

(chrous)

I'm searching though i don't succeed,
but someone look, there's a growing need.
oh, he is lost, there's no place for beginning;
all that's left is an unhappy ending.

now what's become of the broken-hearted,
who had love that's now departed?
i know i've got to find
some kind of peace of mind.
i'll be searching everywhere
just to find someone to care.
i'll be looing everyday;
i know i'm gonna find a way.
nothing's gonnna stop me now
i'll find a way some how.
i'll be searching everywhere

now what's become of the broken-hearted,
who had love that's now departed?
who had love that's now departed?
yeahhhhh

Snattare = kriminel sen innan.

Intressant händelse på jobbet idag.

En man är inne o handlar lite varor si så där 4-6 st. Där ibland en sidfläsk som är larmad.
Han har lite suspekt utseende och bär på en väska. Men pga av mycket folk orkar jag inte bry mig om o fråga om o få titta i väskan då jag faktiskt kände på mig att nått var galet.
När mannen betalar och går ut tjuter larmbågarna. Jag säge rpå direkten till att han ska stanna och det gör han. Min kollega kommer precis o jag ber henne ta incidenten då jag har fullt upp i kassan. Hon hålle rpå med växel så jag får signalera på chefen.
Han kommer ögonblickligen o tar tag i saken.

Det visar sig att manen snattat en sidfläsk till som legat i väskan. Polis kontaktas men efter en stund så släpps mannen ändå från butiken.

Jag får senare veta att det beror på att Chefen blivit rädd när han fått veta vem mannen var.
Det visar sig nämligen vara den herre som skjutit på folk vid Norra Allen i nässjö några år tidigare.

Citat från Flashback:
""två bröder från sävsjö hade tidigare under dagen varit där o en boende i huset hade då tjuvkopplat deras bil för att flytta den.. de kom tillbaka på kvällen för att "plocka `" honom för att han kopplat deras bil. han sköt dom då med fågelhagel.. ""

Mannen hade nu kommit ut ur fängelset o flyttat tillbaka till Nässjö och råkade hamna i kläm hos oss.

Det intressanta är att han helt lugnt berättar om händelsen för chefen inne på kontoret. Han berättar även att mopeden han tagit sig tll butiken på är stulen och att han "helst vill lämna ifrån sig den innan polisen kommer" Så chefen tycker det är ett underförstått hos o skickar hem snubben efter o ha tagit hans uppgifter.
När polisen sen kommer stämmer uppgifterna o de kan ringa till mannen som lungt kommer promenderande tillbaka till butiken och till Polisen.

Mycket medgörlig med andra ord.

Träning vecka 33

 
 
 
 
 
 
 
 

Mer ner...

Ännu mer neråt går det just nu.
 
Min startvikt den 4 augusti 2011 låg på 72.1 kg. Nu är jag nere på 60.9 kg. -11.2kg
.
Snittvikt/månad
 
4 Augusti 2011 72.1kg
 
2011
Augusti: 70,8 kg
September: 68,9 kg
Oktober: 68,9 kg
November: 67,9 kg
December: 66,6 kg
 
2012
Januari: 66,9 kg
Februari: 66,3 kg
Mars: 66,6 kg
April: 65,3 kg
Maj: 64,1 kg
Juni: 62,7 kg
Juli: 63,5 kg
Augusti: 62,4 kg
 
19 Augusti 2012 60.9kg
 
 

Det går bra nu!

Idag har det skett två intressanta saker i mitt liv. En stor grej o en mindre men ändå kul sak.

Den stora är att jag kommer skriva kontrakt på en lägenhet i veckan. En liten 1:a. Kanske inte världens finaste, men den ligger i det område jag vill bo i o den har en låg hyra där elen ingår. Så till 1 nov blir det flytt om inte tidigare.

Den lilla grejen som ändå är rätt cool är att jag nu äntligen fått byta ut de två silverkulorna i öronen från håltagningen till nått annat. Så när jag var inne på JC för o köpa ett armband så passade jag på att matcha med örhängen. Super nice blev det.
Så nyss satte jag i mina nya örhängen i öronen. vänster öra gjorde lite ont för jag missade utgången på baksidan av örat först. Men höger örat gick lätt som en plätt. Får se hur lång tid det tar innan man har snitsen inne så man slipper stå i en spegel o lirka.


Träning vecka 20-32

Kan inte dela upp kalkylen mer än så här. Men här är iaf lite statistik över vecka 20-32.
 
 

Träning vecka 32

Har inte visat någon kalkyl sen vecka 19 men nu ska jag försöka komma igång igen!


Vikten

Idag kunde jag uppdatera min lilyslim räknare här till vänster.

 
LilySlim Weight loss tickers

Bryr du dig?!?

Hur skulle du agera om du inte längre kan köpa svensk mjölk? Om alla mejeriprodukter och matvaror som innehåller mjölk eller kött från svenska gårdar slutade existera?

Som det är just nu behöver det uppmärksammas att svenska bönder knappt klarar av o överleva på den lön de får. 1 liter mjölk du köper i affären kostar mellan 6-15kr. En bonde får 2,80kr. Detta ska då räcka till o driva hela lantbruket. Det ska räcka till skötseln av djuren, drivandet av gården och framställandet av skörden. Sen ska det även skötas som ett vanligt företag med allt vad det innebär o ha anställd/anställda som ska ha lön, semester m.m.

Just nu pågår det en het debatt bönderna emellan där de vill uppmärksamma alla konsumenter av mjölk (i alla dess former) vad det är som pågår. Jag tänker hjälpa till då jag växt upp på en gård med inriktning mjölkproduktion som än idag drivs av min familj.
Jag kommer därför lägga upp en hel del länkar med viktig information som jag tycker att du kan läsa och titta på för att få en bild av vad som sker. Sen kan DU ta ställning till om du vill bry dig.


Facebookgruppen där debatten går het och där du kan läsa böndernas egna åsikter. Här finns många länkar för att få mer information om vad som sker. Gruppen är öppen för alla så välkommen in och diskutera.
 
https://www.facebook.com/groups/314677285294759/
 
SvD:s artikel om ämnet
 
http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/svensk-mjolk-snart-ett-minne-blott_6617032.svd?fb_action_ids=341318802620010&fb_action_types=og.recommends&fb_source=other_multiline&action_object_map={%22341318802620010%22%3A10150351214681059}&action_type_map={%22341318802620010%22%3A%22og.recommends%22}&action_ref_map
 
En artikel där man jämför Arlas svindleri gentemot de svenska bönderna med Trustor-härvan.
 
http://www.newsmill.se/artikel/2009/10/18/arla-svindleriet-v-rre-n-trustor

Tv4:s nyhetsmorgon pratar om ämnet.
 
http://www.tv4.se/nyhetsmorgon/klipp/det-ar-karvt-for-svenska-mjolkbonder-2208729
 
En insändare i ämnet från en upprörd bonde som förklarar läget.
 
http://www.vf.se/asikter/insandare/svenska-mjolkbonder-ar-utrotningshotade
 
 
 
 
 

Tillbaka på jobbet

Har fått en fin slöstart på jobbet efter semestern. Har min första lediga dag idag redan. Iaf så trodde jag att det var så det skulle bli. Men för ca 2 timmar sedan ringde en kollega o undrade om jag kunde hoppa in o jobba ist för en annan kollega som blivit sjuk. Extra pengar tackar man ju inte nej till så jag hoppade på det passet. Så nu ska jag bara skriva lite saker här inann jag beger mig iväg o jobbar ett kvällspass.

Pga av ovannämnda blir det inte något gym idag. Annars har jag varit riktigt duktig o kört tre dagar i rad. Innan dess har det varit ungefär vart annan dag om man bortser från sista veckan då jag var iväg och fjällvandrade. Men det var en gigantisk träning i sig självt så behövdes verkligen inget gym då. Så till min stora glädje har vågen börjat ticka neråt igen.

Ska se om jag kan komma igång o logga träningen i diagram här på bloggen igen precis som jag gjorde förr. Kan till o med bli så att jag lyckas gå tillbaka i statistiken o framställa lite äldre resultat. Men det återstår att se.


Blåbär

Idag drog jag med en vän ut i skogen kring Nässjö o plockade lite blåbär. Det blev inga stora mängder eftersom jag inte känner till skogarna häromkring och därför inte vet vart man ska ta sig för att hitta de bästa platserna. Helst hade jag åkt hem till päronen o plockat. Men eftersom min tvättid började nu kl 15 fanns det ingen tid till det.


Mjölkbönderna är utrotningshotade.

Här kommer ett viktigt inlägg när det gäller mina föräldrar och min syster. Det gäller mjölkböndernas fortsatta existens i sverige. Eftersom jag själv inte är 100% insatt kopierar jag ett mycket välskrivet inlägg från. http://www.hultet.com/#post73


""Idag kom beskedet för 3 865 Arla bönder att deras mjölkpris sänks, igen! Denna gång med 5 öre /kg mjölk. I dina öron kanske det låter som en spottstyver men för en bonde vars bankkonto redan är hårt ansatt av ökande priser på ALLT annat, kan det betyda konkurs....detta är djupt tragiskt!

Det finns omkring 5 000 bönder i Sverige totalt...antalet minskar för varje månad. Innan årets slut kan minskningen vara dramatiskt. Påverkar det dej?

Mej påverkar det inte vid första tanken...jag tillhör Norrmejerier...som ännu inte tappat besinningen som Arla uppenbarligen har gjort.

Men om jag tänker efter lite till...det påverkar även mej, trots att jag inte tillhör samma mejeri...OCH, det påverkar dej också!

Ju färre bönder som finns i Sverige, desto mindre Svenskt Kött kommer det att finnas i kyldiskarna. Kanske känner du någon som arbetar i livsmedelsbranschen, veterinärkåren, ett åkeri som distribuerar livsmedel? Du kanske rent av känner någon som arbetar inom lantbruket? Du kanske till och med bor på landet...inom något årtionde kan du bo i urskogen! Det är främst Sveriges kor som håller markerna öppna...om antalet kor minskar eller koncentreras till "industri-jordbruken", kommer inte Sveriges öppna marker att vara öppna av sej själva!

När du går och handlar kommer du kanske inte att hitta så mycket svenska produkter i mejerihyllan...fast det kanske inte gör något, utbudet är ju stort i alla fall...och "salmonella" kan man ju få av all mat...eller?

Att vi bönder minskar i antal påverkar mej rent känslomässigt...jag vill inte vara någon särart med keps, som kan beskådas på "kosläppsdagarna", då "vanligt folk" åker ut med picnic-korgen och barnen i släptåg, där de ska få se vart "mjölken kommer ifrån"... Jag vill vara en av Sveriges livsmedelsproducenter som får credit för att vi tillhandahåller Sverige med mat, inte någon som måste leva på bidrag från EU, kredit från banken och hålla andan för varje brev man öppnar...med andra ord, jag vill ha betalt för det jag producerar, betalt så jag kan leva mitt 24/7 jour-liv, som jag själv valt att leva.

Kraven på oss bönder blir högre och högre, det heter att "konsumenten vill ha kvalitét och veta vart maten kommer ifrån"..."konsumenten vill att korna ska få beta gräs"...det vill jag också, inget snack om saken, men vi vill ha betalt för det arbete vi lägger ned på att konsumenten ska få det den efterfrågar. Som det ser ut idag, och har gjort de senaste årtionderna, så får vi inte det, utan de extraslantar konsumenten betalar, de hamnar i någon annans hand. Därför håller vi bönder nu på att dö ut, och Arla-bönderna är längst ut på ättestupan.

Arla är inte rädda om sina bönder i Sverige, över huvudtaget, som det ser ut i dagsläget. Jag vet inte om de håller på att "självsanera" bondekåren...

Vad jag däremot vet är att det pyr ute bland Sveriges bönder...förr har vi alltid muttrat hemma på gården...nu finns Facebook...DÄR pyr det med en intensiv glöd, hos majoriteten av oss. Vi är på gång att starta Bondeupproret...det måste komma, medan det fortfarande finns några bönder kvar!

A Richard Horsfield Photography

Så kära konsument, vi bönder behöver DIN hjälp...hjälp oss att överleva genom att ifrågasätta varför inte bönderna får betalt, för den djuromsorg och kvalitét ni dyrt betalar för!

Vill du gå med i någon FB-grupp och stödja oss är du varmt välkommen till: http://www.facebook.com/groups/314677285294759/""
 
Det är min syster Elin som startat facebook gruppen som nämns i slutet.
Min yngsta syster skriver även hon om problemet i sin blogg HÄR.
 
 

...


Tro't om du vill...

A 50- something year old white woman arrived at her seat on a crowded flight and immediately didn’t want the seat. The seat was next to a black man. Disgusted, the woman immediately summoned the flight attendant and demanded a new seat. The woman said “I cannot sit here next to this black man.” The fight attendant said “Let me see if I can find another seat.”

After checking, the flight attendant returned and stated “Ma’am, there are no more seats in economy, but I will check with the captain and see if there is something in first class.” About 10 minutes went by and the flight attendant returned and stated “The captain has confirmed that there are no more seats in economy, but there is one in first class. It is our company policy to never move a person from economy to first class, but being that it would be some sort of scandal to force a person to sit next to an UNPLEASANT person, the captain agreed to make the switch to first class.

” Before the woman could say anything, the attendant gestured to the black man and said, “Therefore sir, if you would so kindly retrieve your personal items, we would like to move you to the comfort of first class as the captain doesn’t want you to sit next to an unpleasant person.”

Passengers in the seats nearby began to applause while some gave a standing ovation.

RSS 2.0