Stegrekord!

Igår satte jag nytt personligt stegrekord. 28641 steg på en dag. Det blir 19.8 km med min steglängd. Då har jag även förbränt 699kalorier. Jag är nöjd. :)


Jag borde inte klaga

Men usch va trött jag är! Känns som om jag knappt sovit nått. Blir alltid så när jag vet att jag ska upp tidigt o inte får sova så mycket. Då ligge rjag o tänker o grubblar över att jag inte kna somna o så blir det åt helvete med allt.
Ska strax dra mot jobbet. Ska bara väcka niklas först. Han ska iväg in till nässjö till kl 9 så han får inte försova sig. Måste kolla om han ska ha nått larm eller hur det ligger till med det. För hur kul den än hade varit för min del tror jag inte han uppskattar om jag kör upp honom ur sängen redan när han kan sova ca 2 timmar till.


Ljudvolym

Det är intressanta dagar på jobbet just nu. Vi byggde ju om i butiken för ca en år sedan. Nu flyttades det om lite igen i förr förra veckan. Så nu har de kommit fram till att de trasiga golvplattorna lite här o där i butiken behövde bytas ut. Så en stackars hantverkare ägnar större delen av veckan åt att liga krökt på golvet med antingen en borrmaskin eller en hammare och ett vinkeljärn. Oavsett vilket så för han ett helvetes massa oväsen. För ska det inte bankas i otakt så ska det borras så man inte hör sina egna tankar. Idag fick han dock sällskap av ytterligare en hantverkare. Då det visar sig att det är vår butiks tur att få lamrbågar installerade. Denne hantverkar håller till i kassaområdet ist för nere i butiken. Först var han snäll, tyst och beskedlig men snart förvandlades även han till ett enda stort oväsen. Människan ska dra kabel i kassorna o då behövdes det borras... i metall dessutom. Om du inte vet hur det låter när man borrar i metall kan jag informera dig om att det låter mycket och högt och ungefär som ljudet hos tandläkarborren. Jag fick till o med avbryta mitt scannande av varor o hålla för öronen. Detta varade som tur var inte särkilt länge. Men tro inte att plågan var över. På nått sätt får han fram en vinkelslip o börjar slipa spår för grejer i golvet. Detta höll han på med i nån timme eller så. Jag gick hem så sannolikheten finns att han håller på än...elelr kanske inte. Men till berättelsen hör att det var jobbigt det också. Om än inte fullt så jobbigt som borrandet i metall.
Jag hoppas de båda nissarna är klara med sitt jobb snart så jag slipper höra mer på dem. För det är rätt jobbigt som det är just nu o jobba på en jäkla byggarbetsplats!


Månadens steg.

Tänkte även försöka komma igång med att sumera mina steg varje månadsslut. Det kan ju ge en kick i rätt riktning det också.

Sedan jag började har det sett ut så här.

2011
Augusti: 325967
September: 210209
Oktober: 236120
November: 422135
December: 229470

November ligger i topp, sen har vi Augusti och tre ligger än så länge oktober. Men kan ge en hint om att Januari kommer storma in på en topp 3.


Träning vecka 4

Så här ser resultatet ut för förra veckans träning. Jag är nöjd. :)
Veckan som kommer borde jag fokusera på lite mer styrketräning. Men har så svårt för o tycka det är kul att stå o slita med vikterna. Dessutom vill jag inte att dte är knökat med folk på gymmet när jag kör styrka för då kan jag inte få rätta flödet på stationerna om jag måste vänta eller gå huller om buller mellan dem. Är lite kräsen med det på ett negativt sätt.


The Rum Diary

Jag som är ett sånt Johnny Depp fan har totalt missat den här filmen. Snubblade dock över en bild på ett omslag till filmen o kollade upp den. Här är iaf en trailer så kan du avgöra om det är en film som faller dig i smaken. Jag ska iaf försöka se den.


Stegklubben

Klarar du av att slå mig?

10.000-STEGS KLUBBEN


“We are defined by opportunities, even the ones we miss”

Det blev en tur till gymmet ändå. Var dock rätt kämpigt att samla ihop sig o komma iväg. väl där var det med ömmande bakdel jag tog tag i tränandet. Men efter tio minuters rask promenad som uppvärmning så hade jag leat till träningsvärken så mycket att jag började springa. Samtidigt som jag följde skidskyttarnas kamp på svt sport sprang jag mig själv halvdöd under 20 min. Trodde inte jag skulle klara 10 minuter men när jag var på 10 tänkte jag försöka med 12 o när jag var på 12 var det ju inte långt till 15 o väl på 15 var det ju så lätt så då fortsatte jag. Men på 17 höll jag på o trilla ihop. då blev det kämpigt värre fick härda ut det sista. Stirrade som en idiot på kl den sista minuten o slog med glädje till stoppknappen när den passerade 20.00. Känner mig dock stolt över mig själv som redan efter en vecka är tillbaka på 20minuters löpning efter ett så pass långt uppehåll. Hade ju aldrig kommit igång ordentligt med löpningen så att inte tappat så jätte mycket känns bra. Nu ska jag bara samla energi o komma tillbaka till 30 minuterna o sen kunna öka hastigheten sakta men säkert. Först ska vi bara få de där 30 minuterna till o bli uthärdliga o inte kännas fullt så dödsångest lika som det är idag.

Blev en snabbtur till jobbet också där jag handlade lite småingridienser till middagen. Fattades grädde till såsen men köpte även lite annat smått o gott så som vindruvor. Väl hemma blev det en stunds nedvarvning innan Niklas o jag gjorde middagen. Det blev rotfrukter i ugn med fläskkotletter och kantarellsås. Rikigt gott är det. Kanske lite väl onyttigt men skippade ju godispåsen så då kunde man ju unna sig en god middag.
Middagen serverades framför tv:n o vi började titta på Benjamin button. Så kvällen spenderades framför den filmen. Som vanligt lipade jag som en liten 4 åring som precis tappat sin glass på marken när slutet kom. Tycker filmen är så extremt gripande. Niklas tyckte nog jag var lite väl blödig. Men det var han som ville se filmen o inte jag.


Videon här har egentligen inget med filmen o göra förutom att han som gör musiken till benjamin buttonfilmen även har gjort den här musiken som jag tycker är så fantastikt fin.


4 år på jobbet

Idag är det exakt 4 år sedan jag började jobba på mitt nuvarande jobb. Har ju varit rätt avigt inställd mot det ett tag. Det har dock blivit bättre sen den där DC:n from hell bytte butik. Aldrig varit med om en så sur o otrevlig människa innan. Det märks så tydligt på arbetet i butiken att det var han som fick personalen att inte kunna jobba ihop för sen han slutade har det blivit helt annorlunda stämning.

Iaf dit jag vill komma är egentligen det att jag sökt en tjänst, dock en intern. Så jag kommer hålla mig inom företaget. Har jag tur så får jag nu komma på intervju. Så det är något jag ser fram emot o låg o tänkte på halva natten igår. Ska bli väldigt skoj om jag lyckas med det jag vill. Då får jag nämligen heltid, en bättre lön o lite förändring i arbetstider. Jag får en del nya arbetsuppgifter o mängder med mer ansvar. Men jag tror det skulle vara skit skoj och något som passar mig.


Träningsvärk

Igår gjorde jag något jag inte trodde jag någonsin skulle göra. jag klev upp ur sängen kl 07.00 trots att jag egentligen kunde ligga kvar fram till 14.00 (om jag velat) sen gjorde jag mig i ordning och stack till gymmet! Det var ovanligt tidigt för o va mig. Så jag var där o tränade långt innan kl slagit 9.

Idag har jag dock en sju helvetes träningsvärk, och inte vart som helst heller utan i rumpan. Kan knappt sitta. körde lite styrketräning igår bland annat ben o rumpa o det känns!

På vågen går träningen åt fel håll. har gått upp sen jag tog tag i träningen igen, men utseende mässigt börjar kroppen redan bli fastare igen. Iaf inbillar jag mig att jag redan ser det.

Så här ser min stegstatistik ut hittills denna veckan. För den som inte orkar använda sina egena hjärnceller kan jag säga att det tillsammans blir 93750 steg som är 64.6 km med min steglängd. På det kan jag även plussa på all träning på gymmet också.

 

På den övriga träningsformen ser det ut så här. inte så imponerande som det brukade se ut förr, men jag har ju precis kommit igång igen, plus att detta endast är 4 dagars träning. Kommer förhoppningsvis bli mer om jag pallar mig iväg till gymmet idag. Beror lite på. Är extremt trött, omotiverad o har ju rätt ont.

 


...


Joy Kondomer

Idag kom det in två grabbar i 20+åldern o handlade. De var rikigt tuffa av sig o stod o tjötade högt med varann i kassakön. När de kommer fram till ciggskåpet får den ena syn på våra kondomer. först kommenterar han att de heter Joy. Sen säger han glatt "jag tror jag vet varför de säljer knottriga kondomer! Det är för dem som gillar kondylom!" Jag höll fan på o brista ut i gapskratt, såg nog rätt mobbat ut när jag försökte o ta betalt ett tag där samtidigt som jag inte skulle skratta högt.


Zuzana Light


Ledig Tisdag

Eftersom vi var ute hos mina föräldrar igår o firade Pappa som blev 53 år så blev det rätt sent. Vi var väl hemma ca 22.15 o sen satt vi o pratde o hade oss fram till midnatt om inte ännu senare. Så jag somnade inte särskillt tidigt.
Sov länge idag också. Hade inte Blängen börjat jama om mat kl 09.30 hade jag nog sovit än. Eller kanske inte. Iaf så kom jag ur sänge o fixade innan jag o Niklas drog iväg till Eksjö. Han skulle lämna in papper till sin gamla chef o jag ville handla. Så nu är det gjort o vi är hemma igen. Nu sitter jag o försöker bli av med en lätt huvudvärk som jag dragit på mig. Tror det är tröttheten faktiskt. Fundera rpå o slänga i mig lite mat o dra in till gymmet o se om det minskar eller ökar smärtan. Förhopnningsvis det förstnämnda.

Har gått o blivit administratör i en grupp på facebook också. Det är Nässjö Loppis och seckondhand. Det är ett jäkla fixande med o plcoka bort annonser o bilder som folk inte klarar av o hålla efter själva. Jag blev också förvånad över vilket flöde med inkommande medlemmar det är helatiden. Får bekräfta flera ansökningar per dag. då är jag dessutom inte själv om o göra sånt här utan det är en tjej till plus att vi söker en tredje.

Nähä, dags för lite the o smörgås så man får lite energi inför gymmet.


Över 600

Igår skrev jag mitt 600:de inlägg här på bloggen. Det har alltså blivit en del skrivande även om det kanske inte sker så ofta. Men jag har ju mina stunder då det rasslar till o kommer många inlägg efter varann o sen kanske det står still i nån månad eller tre.FB joke

Lägger man upp den här på facebook blir det rätt skoj. Man ser nämligen inte texten för ens man klickat upp bilden. Då har nog vissa redan hunnit tänka lite för mycket.

 

 


ny vecka igen

Måndag, alldeles för tidigt o som vanligt är jag svintrött. Så trött att jag till o med mår lite illa. Gick o la mig snäppet för sent igår men somnade dock fort. Är så svårt o gå o sova när niklas ändå sitter uppe o spelar. Igår väntade jag ist ut honom tills han var färdig. Kan inte somna annars. Just nu är han inne i en BF3 period. Det går hyffsat ok o sova om han inte sitter på mumble samtdigt o hojtar till alla polarna. Det är inte alltid det funkar utan det heller. Helt plötsligt kommer det en harang med diverse ord och utrop när han blir dödad elelr nått inte går som han tänkt. Då vaknar man till i sin slummer eftersom sovrummet är vägg i vägg med datarummet. Eftersom Niklas inte har nått jobb har även hans dagsrytm flugit o farit. Så han kan nog utan problem sitta uppe o spela hela nätterna. Något jag inte tycker är en hit.
Har själv varit i det träsket en gång i tiden med wow, man spelade så fort man kom åt o fick inget gjort. Det märktes på honom igår att han har lite beroende symptom eftersom han blir irriterad o sur om man säger till honom o sluta. Det går inte stänga av för en han anser sig vara klar. Men det är väl jag som inte fattar. Det var ju en sak med WoW om du satt mitt i en raid o sabbade för upp till 24 st andra om du bara logga av. Men hur det funkar med Bf3 vet jag inte. Det är ju enligt mig ett spring runt o döda varann spel som går o logga ut när som helst för du ersätts endast av en ny spelare som får din plats på servern ist. Men där kanske jag tror fel?

Nu måste jag iaf dra till jobbet. Efter det blir det gymmet o i eftermiddag ska jag hem till päronen o fira pappa som fyller år idag.

Kolhydrater

Många säger att man ska minska på mängden kolhydrater för o snabbare minska i vikt. På bantningsmetoder.com står följande:

Minskad inlagring av fett

Genom att minska kolhydratmängden i kosten – framförallt de snabba med högt glykemiskt index – producerar kroppen mindre insulin, vilket minskar inlagringen av fett i fettceller. Till mellanmål är det fördel att äta en frukt eller smörgås på grovt bröd och till lunch och middag gärna lägga till ärter eller bönor. Detta är dock inte hela sanningen – äter vi mer än vad vi förbrukar, går vi upp i vikt oavsett vad vi äter.

Minska snabba kolhydrater

Att minska på snabba kolhydrater som läsk och godis är positivt för alla, men att utesluta potatis, ris, morötter och de flesta brödsorter som Montignac förespråkar är mer tveksamt. Dessa livsmedel äter vi vanligen tillsammans med andra komponenter i en hel måltid, vilket medför att de inte ger samma snabba blodsocker- och insulinsvar som läsk och sockerrikt godis.

 

Att minska på godis, läsk och snacks vet jag att jag kan bara jag får tummen ur röva. MEN att minska på tex pasta o ris är ett stort problem för mig. Eftersom jag inte är nån köttfantast oavsätt vilket kött vi pratar om blir det automatiskt att jag ökar mängden kolhydrater i from av riset eller pastan. Jag har på senaste tiden ist försökt öka mängden grönsaker men har märkt att det mättar dåligt eller rättare sagt mättnadskänslan sitter inte i lika länge o jag blir snabbt hungrig igen. Då är det svårt o inte börja småäta.

Jag är ju egentligen rätt sämst på det där med o äta rätt eftersom jag får i mig väldigt lite protin o väldigt mycket kolhydrater. Jag vill därför ha tips på hur jag kan göra. Ge mig recept eller substitut för all pasta o allt ris. Släng in allt du kan komma på i en kommentar för jag behöver alla tips jag kan få.

 


...


Första träningsdagen sen 1 dec

Idag pallade jag mig iväg till gymmet. Det var inte lätt o få motivation till o gå dit. Formatera mp3:n slängde in en massa riktigt bra musik o drog iväg.
Märktes att jag inte varit där på ett bra tag nu. Hade noll kondis. Stod på crosstrainern i 20 minuter sen var jag helt slut. Jag som brukar klara dubbla. Sen körde jag rikigt raskt tempo på prommenad på bandet i 30 min. Märkte att springa skulle aldrig funka. Blev bara de grejerna. Det måste startas lungt efter den här ledigheten.

Tänkte ta mig dit imorgon igen. Efter jobbet. Tror jag slutade kl 13.15 så då drar jag dirket sen. Hinner kanske slänga i mig nått mellanmål först bara. Hoppas att inte löpbanden är upptagan då så jag kan testspringa dirket efter uppvärmningen. Kör jag nått annat emellan lär ju energin vara väck.


Lördag

Då har man jobbat sina timmar för dagen, hunnit äta lite o varva ner här hemma. Sitter o lyssnar på Niklas som spelar BF3 för fullt ihop med någon polare. De sitter på mumbel o tjötar o det låter rätt skoj.
Själv gör ajg inte så mycket just nu. Står i valet o kvalet om jag ska fortsätta dega vid datorn en stund till med ett parti desktop defender på facebook eller gå o lägga mig i sängen läsa min bok, gosa blängen o vänta på nästa drag på wordfued. Ibland har man sånna försckräckligt svåra beslut att fatta.
...


syrran ger mig trafik

Lite kul att majoriteten av mina besökare nu för tiden är dem som hittar hit via syrrans blogg. http://elinsvardhh.blogg.se/. Hjälpte henne o fixa sin nya design så det gör ju inget att det trillar hit några av hennes besökare. Hej på er!

9+9=Helg

Igår jobbade jag ett nio timmars pass och idag gick jag med på o börja en timme tdigare så det också blir ett 9 timmars. Men sen ikväll kl 18.00 då blir det helg. Jobbar dock imorgon också men där snackar vi yttepytte tre timmar. Kommer ju svicha förbi.

Nu måste jag dra om jag ska hinna i tid. Måste väcka niklas inna jag åker också. :D

trött

Hela den här veckan har blivit knas med tiderna. Pga helgens festande har jag varit trött nästan varje dag. Var hemma ca kl 04.00 i lördags. Sov endast till kl 9 på söndagen. Försökte gå o lägga mig tidigt för på måndagen klev jag upp kl 04.30. På tisdagen kl 07.00 onsdagen fick jag sova ut. Och idag är vi tillbaka kl 06.00 igen. JAg är jätte trött pga av detta hoppande. Jag kunde väl  i o för sig klivit upp tidigt igår också. Men vem fan gör det när man är mongo trött o enbart vill sova o dessutom är ledig?

Lär väl piggna till på jobbet sen. Jobbar till kl 17.00 och chefen hotade med att det skulle komma 20 pallar o plocka idag. Så det finns nog en del o göra. Men oftast nrä de tror att det ska komma så mycket pall så blir det mindre. Men man vet jua aldrig. Jag jobbar ju ett sånt pass som innebär att jag antagligen kommer plcoka pall hela dagen om det nu är så att det kommer så mycket.

Ska passa på o skriva här till mina vänner också. Pga lite störiga personer på jobbet får vi nu inte bära våra mobiler på oss längre utan de måste ligga i omklädningssåpen hela arbetspasset. Så om någon försöker nå mig under dagen är det smartast o skicka ett sms elelr ringa så pass länge att man hinner tala in ett meddelande. Är det akut får man gå via min familj som kan vidrabefodra till mig via jobbtelefonen vars nr jag inte får ge till vem som helst. Så vet ni det.

Nu måste jag ut o kolla så jag kommer in i bilen. I början av veckan hade nämligen låset o hela dörren frusit fast så jag kom inte in i den. Fick ta Niklas bil till jobbet ist. Det blev så där lagom kul med all stress som uppstod då.

Sen sist.

På sista tiden har det väl inte hänt så jätte mycket i mitt liv, eller har det de?

* Spelar wordfued som en retard på nicklas htc som väljer att fungera lite som den vill. Typ vart annan minut måste du torka av skärmen eller starta om telefonen då tuchfunktionen ballar ur o tror att du trycker längst ner helatiden. Har du riktig otur står den o bläddrar i evigheter så du får panik stänga av den inann den riger någonstans. Värst är det om det händer precis vid uppstart innan du hinner trycka in pinkod till simkortet. För det enda stället du kan ringa till då är 112. Lite små  jobbigt om man råkar ringa ner dem när man inte menar det.

* Försöker sälja av x antal grejer då vi fått vattenläcka i förrådet o måste tömma det. Det går väl sis så där. Vissa saker hinner man knappt lägga upp på annons innan de är borta. Andra står o dräller för fullt.

* Köpt den nya sängen nu. Det blev en Brimnes från IKEA. Fram över ska vi även köpa till den tillhörande byrån. Men just nu ska pengarna gå till annat.

* Var ute o festade i helgen med Mariana. Vi hamnade på Harrys o gick ner till Sliver. Där mötte vi vår gemensamma chef så det var ju lite märkligt o festa med honom i samma lokal.

* Niklas ska dra iväg på en grabbresa till Ukraina i slutet av Mars o nu är den resan bokad. Själv blir det nog att man försöker dra en sväng till kära vännen B1 den helgen. Flyget går ju från Arlanda så Niklas ska ju till stockholm. Så jag kan ju hänga med o vänta där.

* Niklas har blivit arbetslös, så han letar arbeten för fullt. Arbeförmedlingen går nu under titlen Arbetsförnedringen. Han satt o klagade en hel dag över vilka idioter de är. Jag kan bara hålla med. Niklas måste ställa upp på o sälja hus o flytta vart som helst i sverige om han så bara får ett tillfälligt jobb på nån vecka. Skita fullständigt i mig och att jag har jobb. Det tycker iaf AMS. Helt idiotiskt. De vill alltså att han ska få jobb även om det kanske bara är tillfälligt o äventyra mitt jobb.

Det avr nog det mesta som hänt av värde att berätta.

...En indian satt och pratade med sitt barnbarn.

Han sa: ”-I alla människor bor det två vargar som slåss.

Den ene är ond. Det är ilska, fruktan, missunnsamhet, avundsjuka,
sorg, arrogans, självömkan, lögn, överlägsenhet och egoism.

Den andra är god. Det är glädje, fred, kärlek, hopp, lugn, ödmjukhet,
välvilja, empati, sanning och tillit”.

”Vilken varg vinner?”, sa barnet.

”-Den du matar”, sa den gamle mannen...


Stoppa Pedofilerna

Vet du vart närmsta dömda pedofil bor hos dig?

Här kan du annars få lite hjälp på traven. http://www.stoppa-pedofilerna.se/ Klicka dig bara in på ditt landskap.

Det går att läsa massor om hur sidan fungerar. Men de som står med är DÖMDA enligt svensk lag och är inga oskyldiga offer som hängs ut.

Rammstein

Niklas har fått mig att lyssna mer o mer på Rammstein. Jag kan inte bestämma om jag gillar det eller enbart är hjärntvättat pga av överdosering?


RSS 2.0