Lussebullar

Har precis bakat en massa. Dels blev det lussebullar o dels blev det en specialare. Man använder samma deg som till lussebullar men här använder du ingrediensen vanlijsås och utesluter russin.
Ist för o rulla till de vanliga bullarna så kavlar man ut degen o skär i rutor. Ca 12x12cm (eller mindre om man inte kavlat rikigt tunnt)

Sen lägger man en klick vaniljsås (sån där snabb som man bara blandar ett pulver i kall mjölk) på varje ruta. Sen viker man ihop hörnen som ett knyte o lägger i en vanlig bullform. Man kan välja om man vill ha knytningen upp så det blir en spets eller om man vill vända på bullen så den blir rund. Jag har på bilden gjort knytet uppåt.  Dessa knyten kan kräva en lite längre stund i ugnen än vanliga lussebullar behöver.

Tänk på att de jäser mycket så knytena behöver inte vara så stora.

När man serverar knytena kan man strö lite floursocker ovanpå så blir det jätte smarrigt.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...