Kolhydrater

Många säger att man ska minska på mängden kolhydrater för o snabbare minska i vikt. På bantningsmetoder.com står följande:

Minskad inlagring av fett

Genom att minska kolhydratmängden i kosten – framförallt de snabba med högt glykemiskt index – producerar kroppen mindre insulin, vilket minskar inlagringen av fett i fettceller. Till mellanmål är det fördel att äta en frukt eller smörgås på grovt bröd och till lunch och middag gärna lägga till ärter eller bönor. Detta är dock inte hela sanningen – äter vi mer än vad vi förbrukar, går vi upp i vikt oavsett vad vi äter.

Minska snabba kolhydrater

Att minska på snabba kolhydrater som läsk och godis är positivt för alla, men att utesluta potatis, ris, morötter och de flesta brödsorter som Montignac förespråkar är mer tveksamt. Dessa livsmedel äter vi vanligen tillsammans med andra komponenter i en hel måltid, vilket medför att de inte ger samma snabba blodsocker- och insulinsvar som läsk och sockerrikt godis.

 

Att minska på godis, läsk och snacks vet jag att jag kan bara jag får tummen ur röva. MEN att minska på tex pasta o ris är ett stort problem för mig. Eftersom jag inte är nån köttfantast oavsätt vilket kött vi pratar om blir det automatiskt att jag ökar mängden kolhydrater i from av riset eller pastan. Jag har på senaste tiden ist försökt öka mängden grönsaker men har märkt att det mättar dåligt eller rättare sagt mättnadskänslan sitter inte i lika länge o jag blir snabbt hungrig igen. Då är det svårt o inte börja småäta.

Jag är ju egentligen rätt sämst på det där med o äta rätt eftersom jag får i mig väldigt lite protin o väldigt mycket kolhydrater. Jag vill därför ha tips på hur jag kan göra. Ge mig recept eller substitut för all pasta o allt ris. Släng in allt du kan komma på i en kommentar för jag behöver alla tips jag kan få.

 


Kommentarer
Postat av: Jennifer

Linser och bönor har högt protein innehåll och gör dig mättare längre plus att det är bra kolhydrater. Gött och göra gryta eller soppa på. Litet tips bara ^^

2012-01-24 @ 18:19:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...