Kesella = Kvarg, Kvarg = Kesella
För guds skull kan inte folk lära sig att Kvarg och Kesella är samma sak? Kesella är bara Arlas namn på Kvarg.
Citerar: http://mejeriprodukt.se
Kvargen är av fabrikatet Milbona och inhandlades på Lidl för 13kr. För det priset fick jag 500g vilket ger ett kilopris på 26kr/kg. Jag hittar faktiskt ingen innehållsförteckning på förpackningen vilket förvånar lite, däremot kan man läsa diverse information om näringsvärde. Siffrorna säger mig inte så mycket men för den som kan tolka dem så upplyser de säkert om att produkten är nyttig att äta. Den lär vara populär i olika dieter och för kroppsbyggare. Ursprungslandet är Tyskland, vilket går att utläsa av stämpeln på paketet i övrigt saknas tydlig information om saken. De flesta av oss äter kanske inte kvarg speciellt ofta och så vitt jag vet så är det en biprodukt från ostystning. Vanligtvis saluförs den av Arla och då under namnet Kesella. Arlas variant har om jag inte missminner mig en fetthalt på 10% medan den här ”fettfria” varianten från Milbona har en fetthalt på låga 0,3%. Kvarg kan med fördel ätas som en mättande och proteinrik frukost eller som mellanmål. Huruvida den stora variationen i fetthalt mellan de båda kvargsorterna beror på att Arla tillsatt fett i sin eller Milbano har reducerat fettmängden är jag inte helt säker på, men jag har fått för mig att kvarg har en natruligt låg fetthalt.
Kommentarer
Trackback