Miss Li - You could have it (so much better without me)I want you to know
I've got a handful of trouble in my lonely little trouble soul
No, please don't go
But if you leave I'll understand cause I'm not easy yes I know

Cause I scream without a reason
And I act like you don't please me
And though I am a lucky lady
I throw things around me like a little baby

You could have it so much better without me
You could have it so much better without me

I give it up
I'll make it up to you, yes I would do anything to make it stop
Cause boy I need you so
So please please please don't ever let me go


X-men First Class

Igår tittade jag och Niklas på X-men First Class. Detta var nog min favorit bland alla X-men filmerna. Man fick svar på en hel del frågor o filmen höll en härlig charm när den skulel utspela sig runt 1960-talet. Tyvärr var vissa saker lite för moderna, tex vissa kläder m.m. Men den får ändå en 4 av 5 möjliga för att det var en favorit. Måste säga att Hugh Jackman gör en strålande roll som Wolwerin, om du sett filmen så kommer du förstå precis va jag menar.


Thor

Har precis tittat på filmen Thor. Var väl inte riktigt vad jag trodde. Men hade väl inga tankar om den dirket innan heller. Vissta faktiskt inte alls vad den skulel handla om förutom just asagudarna.

Den är helt klart sevärd men förvänta dig inte nån jätte intressant film.  Den får 3 av 5 poäng eftersom den iaf höll mitt intresse fast. Är ju trots allt en Marvel film.Userpictures


Gymmet

Tänkte göra en liten presentation av mitt gym. Det är det nyaste gymmet (av 3 möjliga?) i stan o ligger på övervåningen i stationshuset. Det rör sig med andra ord en hel del folk förbi gymmet dagligen. För den som inte är bekant med Nässjö går det nog ändå lista ut att det är väldigt centralt. Ca 500meter ifrån stora torget. Tyvärr gör det äevn att parkeringsplats för mig som inte bor nära blir lite av ett problem. Får parkera en bit bort för o inte riskera böter.

Öppettider 2011

Ordinarie öppettider:

Måndag - Torsdag:   05.30 - 22.00

Fredag:                   05.30 - 21.00

Lördag:                   08.00 - 18.00

Söndag:                  10.00 - 20.00

 

Hemsidan: http://www.e3.nu/


Möbleringen av träningsmaskinerna ser lite annorlunda ut i dagsläget då det är inköpt en hel del nytt. Men i övrigt så är det så här det ser ut. Det ingår både bastu och solarie i lokalen.

E3 är ett sånt ställe som man slipper alla biffiga muskel apor på. visst finns det några men oftast är de inte där. Tycker det är extremt irriternade när det står en idiot i nått hörn med lite vikter o pustar, stonkar, stönar o skriker för o klara av det han/hon vill. Dem slipper jag oftast. Tyvärr måste jag erkänna att majoriteten av dem jag ser på gymmet vekrar vara 60+. Men eftersom det är en hel del unga där o tränar skulle jag tro att medelåldrn ändå ligegr runt 30-35.

PT:na som finns på plats heter Carolin och Ola. De är alltid trevliga och med mycket go i. Man känner sig motiverad att gå dit pga dem. De hjälper alltid till när de har tid....
"Motionera inte för att du skall känna dig yngre, gör det för att bli äldre..."10.000

Idag har bloggen fyllt 10,000 besökare! Det innebär att sen start har jag ungefär 50 besökare om dagen. Ännu har bloggen inte fyllt 1 år.


P.s. jag funderar på o införa en ny kategori som får heta träning och hälsa...


Slösurfning på nätet.

När jag kommer hem från jobbet, gymmet eller annat sätter jag mig i 9 fall av 10 och kollar vad som hunnit hända på nätet. Det är Facebook, bloggar, forum m.m. Tänkte nu lista sidorna jag brukar hänga på i den ordning jag brukar hänga på dem.

1.


Man måste ju se vad som har hänt med världen och ens vänner.2.

Uppdatera mig om alla bloggar jag följer.3.

Se om något nytt intressant har skrivits på forumet.4.

Se om någon har nått nytt knäppt att klaga på/om.5.

Läsa om roliga, idiotiska, konstiga, olagliga, knasiga intressanta saker.Härifrån kommer skaer endast i den ordning jag hittar dem i listan för här hoppar jag hej vilt mellan sidorna o går inte i någon särskilld ordning.


6.

Läsa så kallade nyheter.


7.

Kollar om det finns några intressanta objekt till salu, ifa jag o Niklas skulle vara intresserade.8.

Letar nyinkommna objekt att buda på till min boksamling.

9.

Loggar min dagliga motion och hur det ser ur på vågen.10.

Inspekterar vad som finns att ladda ner om man nu känner för det.

Sookies kropp

Är det bara jag som tycker Sookies kropp ser konstig ut? Reagerade på det när jag såg avsnitt 9 men kom på att jag tänkt skriva om det först nu när jag såg nästa avsnitt.

Tycker linjerna som blir längs med magen ser riktigt konstiga ut. Nu blir ju bilden väldigt dimmig. Men det går iaf o se.

Bedöm själv. Är det snyggt eller inte?


The Ark - It Takes A Fool To Remain Sane

Whatever happened to the funky race?
A generation lost in pace,
-Wasn't life supposed to be more than this?
In this kiss I'll change your bore for my bliss
But let go of my hand and it will slip out
in the sand if you don't give me the chance
to break down the walls of attitude,
I ask nothing of you
not even your gratitude

And if you think I'm corny
then it will not make me sorry
it's your right to laugh at me
and in turn, that's my opportunity
to feel brave
Because ridicule is no shame
it's just a way to eclipse hate
it's just a way to put my back staright
it's just a way to remain sane

Every morning I would see her getting
off the bus the picture never drops
it's like a multicoloured snapshot stuck in my brain
it kept me sane for a couple of years
as it drenched my fears
of becoming like the others
who become unhappy mothers
and fathers of unhappy kids
And why is that?
'Cause they've forgotten how to play
or maybe they're afraid to feel ashamed
to seem strange
to seem insane
to gain weight
to seem gay
- I tell you this:

That it takes a fool to remain sane
Oh It takes a fool to remain sane
Oh It takes a fool to remain sane
Oh In this world all covered up in shame
(-Oh, take it to the stage!)

So, take it to the stage in a multicoloured
jacket take it jackpot, crackpot,
strutting like a peacock
nailvarnish Arkansas
shimmy-shammy featherboah crackpot haircut
dye your hair in glowing red and blue,

-Do, Do, Do! What you wanna do, Don´t think twice,
do what you have to do,
Do, Do, Do, Do, let your heart decide
what you have to do that´s all there is to find
Cause it takes a fool to remain sane,
Oh It takes a fool to remain sane
Oh In this world all covered up in shame
Oh It takes a fool to remain sane,
Oh It takes a fool to remain sane
Oh It takes a fool to remain sane
Oh In this world all covered up in shame
-Oh, it takes a fool!..


Mer träning

Lyckades lura med Niklas ut o cykla så det blev en tur som varade i ca 45 min. Så idag har vi varit rikigt duktiga på att röra oss. Men som nämnt innan det behövs så ingen skada skedd här direkt.

Har precis just nyss suttit o bjudit in till evangemanget på Facebook som annonserar om min kommande 25 års fest. är ca 30 pers bjudna och om vi räknat rätt så är det redan 9 som tackat JA.


Ingen rutin

Första gången jag jobbade hleg på typ 8 veckor. Var riktigt märkligt. Kommer vara konstigt o gå till jobbet imorgon igen när man varit ledig jobbat ledig o så jobba igen. Blir ingen rutin på ens liv när man lever som jag. Hatar nya schemat som börjar fårn o med imorgon. Har jätte konstiga pass o jobbas så förbaskat lite i veckorna. Har dessutom noll ansvarstimmar så det komme rmärkas på lönen som kommer bli kass.

Niklas har fortfarande inte fått sin lön heller. Hoppas verkligen det blir fixat imorgon. Helst att den trillar in då så inte hans chef ska hålla på o krångla fö rdå kanske det dröjer ända till onsdag. Urk!

Dag i dag har annars vart lite upp o ner. Började med sovmorgon vilket var skönt eftersomd et blev rätt sent i natt. Somnade efter 02. Sen lite slömorgon inann det vart dags för gymmet. Niklas hängde med till gymmet för ovanlighetens skull. Blir alltid lite annorlunda när han är med. Kan inte köra på som vanligt. Han kör allt på mindre tid o int elika mycket skaer så han får sitta o vänta på mig. Då får jag damp o klarar inte va o köra på som jag brukar. Jag brukar ju tex köra löpbandet en havtimme som avslutning. Idag fick det bli 10 min ist.

Har denna veckan minskat med 1.4 kg. Känns rikigt bra. Då har jag inte vägt mig idag så det kan vara både mer elel rmindre. Men sist jag vägde mig så blir förändringen -1.4 kg sen i måndags. Riktigt bra resultat. Sen jag började väga mig så har jag minskat 2.5 kg.


Det blir 5 st sånna här.


Eksjö Stadfest

Då var biljetterna införskaffade till stadsfesten. Första året som jag inte jobbar hela helgen o faktiskt kan gå. Jobbar lördag eftermiddag men det påverkar inte jätte mycket.

 

När festen väl är igång kan man om man inte är på plats följa den via www.soundicradio.com


Så trött...

Det var ett helvete o vakna idag. Anledningen tilld etta är Blängen. Den dumma kattfan gick på toa kl 3.45 nånting. Antagligen så var detta världens grej för honom för sen började han sprinag som en galen olympiad i hela huset. JAg vaknade av allt ränandet som aldrig verkade sluta. O när jag väl vaknat kände jag även den oehört fräscha doften av kattskit. Min morgon började jätte bra si så där en timme innan jag egentligen behövde vakna.

Trodde jag skulle kunna somna om. Men eftersom mr överspeedad fortsatte leka maraton utan anledning somnade jag aldirg innan klockan ringde för o kliva upp. Jag avr på ett uruselt humör.

Som tur var gick det bättre på jobbet. Vi var tre som öppnade butiken idag. Tre av grundpersonalen, vi som varit med i några år. Så det gick smidigt, smidigt som tusan. När det var dags o öppna hade vi fått upp båda frukt o grönt, kött, kyl, mjölk, frys, torr OCH hunnit ha tio minuter frukostrast! Helt jävla amaizing! Detta gjorde ju att vi låg rikigt bra till inför hela dagen. Jag var iaf super nöjd med min prestation.

Resten av dagen gick rikigt bra den också. Funderade på o hoppa över gymmet eftersom jag är heltrött fortfarande. Men gick dit o körde mitt race ändå. O nu känner jag mig iaf pggare i huvudet om än rätt seg i benen.

Nu ska jag sätta mig o glo på true blood o bara njuta av tillvaron.


Kantarellöversvämning!

Idag började jag dagen med o sova till kl 10. Det var riktigt skönt. Klev sen upp o åt en lätt frukost o drog iväg till gymmet. Blev borta i tre timmar o hemma igen så fräschade jag till mig så drog jag o Niklas iväg till mina föräldrar. Där hämtade vi upp mamma o sen drog vi iväg för o plcoka lite kantareller som hon hittat som hon sen ville jag skulle ha eftersom jag beklagat mig så över att jag inga hittat tidigare i år.
Vi hittade kanske 3 lite eller nått sånt där. Hemma hos päronen satt ajg sen o rensade dem fram tills det var dags för middag.
Efter middagen stack mamma o pappa till ladugården o det var dags för mig o Niklas o dra hem. Men jag ville svänga förbi ett ställe till o kolla om det fanns mer kantareller. Det gjorde det. Jag hittade mängder. Så allt som allt har jag nog fått ihop över 10 liter idag. Var så mycket att till o med lillasyster fick en del av mig när vi åkte börbi stan där hon bor.

 


Resultatet av två veckor på gymmet.

Nu har jag kommit igång på gymmet ordentligt igen. Har under två veckor gått dit alla dagar utom 3. Det har resulterat i att jag gått ner 2kg vilket är skönt för då visar det resultat.

Här är även ett diagram över mina steg jag gått under veckan med hjälp av stegräknaren. Jag har den på mig mest hela dagarna så det är alltså alla steg jag går på en dag +/- de steg då jag inte har stegräknaren på mig.


Positiv överraskning

Blev medlem på en sida nyligen som ska ge mer besökare. tänkte attd et var ytterligare en sida där man klickar sig fram. MEN jag kan konstatera att de har massor med funktioner som ger dig fler besökare. Bland annat så kan du lägga in reklambanners på din blogg som ger dig besökare. Super smidigt för då behöver man bara ha dem liggandes utan o behöva göra nått själv.

http://www.bannerutbyte.se

Sidan är vist inte så befolkad så det ger snabbt resultat när man vill värva egna medlemmar som hjälper en att samla besökare.

...

- Vet du vad kalorier är?
- Nej....
- Det är små otäcka djur som smyger omkring på natten och syr in dina kläder medans du sover!

Religion kan leda till så hemska saker...


Stegräknare

Hittills har jag använt stegräknaren som finns i min mobil. Men nu har jag bestämt mig för att jag ist vill ha en stegräknare. Kollade lite på nätet o fastnade för den här.Stegräknare Silva Ex30 Connect

2011-års modell - uppföljare till Silva Ex3 Connect. Samma smarta teknik och bra funktioner men med ny design och fräsch färg. På datorn (endast PC) följer du upp din prestation och allt visas genom lätta diagram. Via USB får du automatisk överföring till webbsidan Silva Connect där du kan analysera din träning på års, månad, vecko och dagsbasis ända ner på timnivå och sätta personliga mål att kämpa för. Du kan också bjuda in vänner eller kollegor på en stegtävling och utmana varandra. Tillgång till Silva Connect är kostnadsfritt.

Silva Ex3 Connect har en 3D-sensor som gör att du kan bära den nästan hur som helst, häng den runt halsen eller lägg den i fickan. Stegräknaren visar steg en vecka bakåt men 30-dagars minnet gör att du inte behöver överföra till datorn så ofta.

Funktioner
Stegräknare
Distansmätare
Kaloriförbrukning
Automatiskt tidtagning
30-dagars minne (7-dagar på displayen)
Motionsbarometer
Klocka
Halsrem och batteri medföljer

Gymmet

Är rätt så nyss hemkommen. Blev en tur till gymmet direkt efter jobbet. Försöker i den mån det går att gå till gymmet ihop med jobbet. Då blir det inte flera rundor fram o tillbaka mellan stan o hemmet. Det spar både på bilen, pengar o miljö. Var mycket smidigare innan när man kunde springa ner till gymmet på tio min. Men jag trivs bättre med o bo utanför stan trots att det blir pendling helatiden.

Körde enbart kondition idag. Började på löpbandet för o värma upp. Samtdigt ställde sig en kille (man? 40+?) på bandet jämte. Han började springa rätt snart så jag hängde på hans tempo ist för o gå i rask takt. Jag blir nämligen motiverad att tjämpa om jag "tävlar" med de andra på gymmet. Bara de inte fattar att jag tävlar mot dem. Så jag rusade på o när han ahde gett upp sprang jag en liten stund till. Har kommit in i det här med springandet mycket mer nu. Förr ville jag inte titta åt löpbandet överhuvudtaget. Jag hatade o springa. Detta bottnar dels i min dåliga kondis genom åren men också det att jag i början av tånåren hade problem med en fot o en spricka i hälen. Det gjorde att jag aldrig kunde springa o därför började ogilla det.
I o med min dåliga kondition fick jag snabbt håll o det ökade på min obenägenhet o enbart springa. Om det innebar att man sprang i tex en fotbollsmatch gick det bra. Men att bara ge sig ut o ränna var det värsta jag visste.

Nu springer jag ofta o gärna iaf på löpbandet. Men fortfarande inte på vanliga vägar. försökte mig på det i förra veckan när jag var ute o gick. Men det är för hårt för mig. Känns som om fötterna fastnar i marken o jag gillar det inte alls. Därför komme rlöpbandet på gymmet fortsätta vara min vän. Ska försöka träna upp kondisen mer o mer där. Just nu kan jag springa 7min non stopp med rätt förutsättningar från start. Har inte testat o springa längre. Men tror att jag utan problem skulle klara tio min. Funderar på o testa det en dag när allt känns bra. I o med att jag oftast tränar efter jobbet har jag inte energin till o rusa på fullt ut. Dessutom har jag oftast gått mycket på jobbet så det känns redan en hel del i benen. Idag tex. hade jag redan gått 10000 steg när jag kom till gymmet o började träna. SÅ med allt springande där är jag nu uppe i 17500 nånting. I genomsnitt går jag 11000 steg om dagen. 10000 är bra o gå för hälsan så det känns ju bra att jag håller det.


Noll motivation

Är så trött på mitt jobb. Har ingen lust alls o gå dit längre. Fick veta schemat igår för hur det blir nu när vi rullar in i normala gängor efter semestern. Får ett jätte dumt schema med jätte konstiga tider. Kommer mest jobba morgon eller mellanpass. Vilket innebär att jag inte kommer ha nått ansvar i butiken alls då det ligger på någon annan i personalen. Detta i sin tur leder till noll chefstimmar vilket betyder mindre lön.

Allt beror på att jag o chefen kommer mer o mer i kläm. Jag ifrågasätter för mycket o det ogillar han. Han fuskar med mycket saker och utnyttjar situationer som jag inte gillar. Då säger jag ifrån o det har gjort att han nu straffar mig genom o ge mig värsta arbetstiderna. Han har tyvärr rätt o göra så utan att jag kan göra något åt det.

Är så less på bli åtsidosatt, igår blev jag indirekt anklagad för o ljuga. En kollega kom till mig häromkvällen o klagade på att när hon stängde med en anna kollega till mig så fick hon alltid stämpla ut o jobba vidare om vissa saker inte var färdigt. Ett system min kollega använder för o visa bättre resultat. Hon utnyttjar sitt ansva ro får medarbetarna o jobba gratis. Det ser då ut som om hon hunnit med me rpå samma tid som oss andra när hon egentligen jobbat över gratis o likaså tvingat medarbetarna till detta. Det är frågan om högst en kvart varje dag. Men på en vecka så blir det ju faktiskt 1 timme o 15 minuter extra per person. Alltså 3.5 timmar allt som allt. Det blir nästan ett helt pass för en timmanställd.

Jag har ifrågasatt detta massor med gånger o det blev ett jäkla liv om det när personalombudsmannen fick reda på hur det låg till. Efter det ordnade det upp sig. Men nu med den nya sommarpersonalen så satte hon det i system igen. Då gick jag till chefen o berättade. Men han trodde mig inte. Han påstår att de han pratat med som kom till mig o klaga inte säger samma sak till honom. Vi kallade till o med in en av medarbetarna så hon fick säga samma sak till honom som hon sa till mig. Döm om min förvåning när tjejen inte ens vet va vi snackar om.
Hon har alltså kvällen innan sagt en sak till mig som hon mindre än ett dygn senare påstår sig inte veta nått om. Blir helt paff. Självklart tror chefen jag ljuger om det är så här de agerar inför honom.

Är dessutom trött på att få gnäll för saker som inte är mitt fel. T.ex. så var det väldigt rörigt nere vid kassorna. Jag sattsar på o städa av de ytor som syns för kunder och för oss. Men det dög inte. Då fick jag gnäll för att det låg kvitton på golvet inne i ett av kassabåsen. Kvitton som ingen ser om de inte står just där o tittar ner. Men att jag hade städat undan allt det andra det spelade ingen roll. Blir tokig på sånna situationer.

Häromdagen gnällde de för att jag inte satt i en ny påse i spokorgen på lagret. Det är frågan om o sträcka sig en halvmeter o ta påsen o sätta i den. Något som går på 30sek. Ändå så ska det gnällas om detta för att jag inte gjort detta. Anledningen jag hade var att det plingades i kassan o jag var tvungen o rusa o sen glömdes det bort. Men vem orkar bry sig om o gnälla om en sån småsak? Det sprider bara otroligt dålig stämning.

Satt o tittade efter andra jobb igen igår. Ska ge mig på o skicka iväg lite ansökningar ikväll när jag kommer hem. Vill byta jobb så snabbt det bara går.

Kär katt har många namn...

Kattenhar bara varit här i två dagar och heter alltså Lucifer men kallas redan för:

Blängen
Blängo
Nysifer
Lusen
Torsten
el Blängo
Kisse-Nisse
GosenHelgen i översikt

I fredags så jobbade jag morgon. Sen efter det blev det en tur till gymmet ihop med Emma. Körde på rätt odentligt eftersom det såg ut o inte bli nått mer gym på hela helgen. Det var nämligen tal om att jag o Niklas skulle dra upp till hans familj i Falköping med omnejd.

Väl hemma blev det så också. Packade ihop oss o drog iväg. Blev Donken i JKPG på vägen upp eftersom jag inte hunnit äta något. Så gymmandet försvann med en hamburgare. Eftersom vi kom iväg rätt sent var vi uppe i Falköping rätt sent också. Vi åkte hem till Niklas pappa först o sa hej. Sen drog vi rätt snabbt vidare eftersom de hade grillkväll o vi inte ville störa. Hemma hos Niklas mamma blev det att vi hjälpte till o samla ihop ris i hästhagen o sen tändes det en eld. Vi drog in till PA:s o köpte korv så blev det grillning vid elden under kvällen.

När vi är hos Niklas mamma får jag o han trängas i en 90cm säng på nätterna. Detta är inte bästa alternativet om man vill sova. SOv inte värst bra någon av nätterna.

På lördagen åkte vi ut i skogen o plockade kantareller. Blev en hel del:

 

efter det stack vi iväg till Niklas pappa igen. Där satt vi o pratade i flera timmar. Eftersom vi skulle till Niklas syster dagen där på bestämdes det att vi skulel titta förbi en sväng på morgonen innan vi åkte. Vi skulle nämligen ta med deras katt tillbaka till skövde.

På kvällen åkte vi in till falköping för o se vad som hände där. Niklas var intresserad av o se om han såg några bekanta ute på stan. Dessvärre såg vi inte några av hans bekanta. Jag däremot fick en chock när vi svänger förbi Dagny's. Där på gatan kommer mitt ex Kristoffer gående. Honom har jag inte sett på 7-8 år. får en smärre chock. Var inte riktigt beredd på det. Trodde väl lite dumt att han flyttat från stan. Riktigt så var det alltså inte. Han gick runt o lekte med någon megafon ihop med två andra killar. Har ingen aning om varför o lyssnade inte efter som de ropade ut något i den heller. Hade ingen som helst lust o visa mig för honom efter vår lilla histora back in the days. Särskillt inte med tanke på att jag i efterhand fått veta att han suttit inne pga att ha misshandlat en flickvän han hade efter mig. Jag fick Niklas till o avsluta kvällen i falköping rätt snabbt efter det. Ville inte vara kvar där inne om Kristoffer också sprang runt där.

På Söndagen klev vi upp tidigt för o åka mot skövde och Nikals syster. Vi skulle ju svänga förbi o hämta katten. Men kom på att vi kanske borde ta red på varför katten haft semester från skövde o nu bodde på landet. Då visade det sig att de blivit allergiska. Katten hade varit tvungen o flytta. Tyvärr funkade han inte ihop med katterna hemma hos Nikals far så där kunde han inte heller vara kvar. Efter lite diskussioner blev det tal om att katten ist skulel bli smålänning. Vi ringde Niklas syster o kom överrens om att det ska ges ett försök. Så vi lämna katten o åkte till skövde utan den. I skövde blev vi bjudna på Tacos o det blev mest tjöt och bus med William. Efter skövde åkte vi tillbaka för o hämta katten. Vi hade stannat till på Rusta i skövde o köpt det nödvändigaste för frakten o första kvällen hemma.

Så helgen sluta med att vi skaffa katt. Det blev en Lucifer. 2år, kastrerad, chipad och avmaskad föredetta katthems katt.


Huvudvärk igen...

Har börjat få huvudvärk rätt ofta. Antingen beror det på att jag dricker för lite i jämförelse med hur mycket jag gör av med nu när jag tränar som en idiot helatiden. Eller så är det min syn. Gjorde en sån där laserbehandling av ögonen för två år sedan. ville slippa glasögon o linser o slängde därför 25000 på en operation. Nu tror jag dessvärre att min syn är åt skogen igen. Har nämligen svårt för o urskilja texter som jag annars kunnat se bra. Tex vägskyltar m.m. Märker det ofta på jobbet när jag inte ser skyltarna som hänger i taket en bit bort.

Om det skulle vara min syn blir jag ytters frustrerad med tanke på de pengar jag la på en operation om det nu inte höll mer än i två år. Då var det inte rikigt värt besväret. Måste nästan ta mod till mig o kolla upp detta.


6. Låten som bäst beskriver min musiksmak.

Jag är ju et fan av 80-tals musik. Framförallt Pet Shop Boys. Här är en av mina favoriter från dem som beskriver den sortens musik rätt bra.

 

 

Ask me why,
I say it's most unusual
How can I even try to explain
Why today I feel like dancing
Singing like lovers sing
When I wouldn't normally do this kind of thing?
I wouldn't normally do this kind of thing

Ask me when, (ta ra ra ra)
I say it started when I met you (ta ra ra ra ra ra)
And ever since then I knew that the past couldn't last
For right now, I think I'm running
A race that I know I'm gonna win
And I wouldn't normally do this kind of thing
I wouldn't normally do this kind of thing

If people say I'm crazy, I tell 'em that it's true
Let them watch with amazement
Say it won't last beyond breakfast
It's a phase he's going through
Denigrate or speculate on what I'm going through
Because it isn't the sort of thing I would normally do

Ask me what, (ta ra ra ra)
I say I think it's good for you (ta ra ra ra ra)
Believe it or not, I know where it's all leading to
I feel like taking all my clothes off
Dancing to the Rite of Spring
And I wouldn't normally do this kind of thing
I wouldn't normally do this kind of thing
I wouldn't normally do this kind of -
This kind of thing


Tudaij...

Det var riktigt segt o vakna i morse. Klev upp kl 5 eftersom jag var öppningspersonal idag. Orkade inte ens ställa mig i duschen så det blev en snabbtvätt av håret i handfatet. Behövdes bara blötas ner eftersom det tvättades kvällen innan. Men när jag lägger mig med blötthår så kortklippt som jag är nu så står det åt alla håll när jag vaknar.

Vaknade inte ens till ordentligt på jobbet. Var trött mest hela dagen. Det gick till o med över i huvudvärk så fick ta en tablett vid lunch. Då gick det som tur var över dirket o sen har det inte märkts av.
Det var med rätt tunga steg jag gick till gymmet. Men väl där vaknade jag till. Körde uppvärmning o sen styrka. Sen blev det lite kondis på det. Var nog där i mer än 1.5 timmar.

Svängde förbi Niklas på hemvägen eftersom han bad så snäll. Stackarn har det så tråkigt på jobbet när han har butiken. Finns inget o göra om de tinte kommer kunder o det kan man inte påstå att det kryllar av direkt. ahn hade dessutom glömt sin bok så då var det typ enbart stirra in i väggen som fanns kvar o göra.

Nrä jag väl var hemma sen kom det världens åskoväder. Så fick gå o dra ut alla kontakter för o skydda det som eventuellt skulle gå sönder vid ett nedslag i elnätet eller telefonledningar. Som tur var drog det förbi förhållandevis snabbt o inte så värst nära som det först verkade. Jag ville ju nämligen titta på True Blood så åskoväder stod inte rikitigt på min agenda. Jag må ha en laptop som man har batteri i. Men just min har förbrukat sitt batteri o det är helt kaputt. Så rycker man ur strömsladden dör datorn lika fort. Inga livsuppehållande funktioner här inte.


Seson 4 har väldigt mycket intressanta twister. Är väl bara förra avsnittet nr 6 som inte haft en "jag-dör-om-jag-inte-ser-fortsättningen-nu!!!" avslutning. Men det tog ju avsnittet idag igen med råge! Fy fan va spännande det är.


Test för att se om du bör skaffa barn...


Vill du få mer besökare till din blogg?

Idag har jag gått med i ytterligare en sida för att få fler läsare men framförallt besökare till min blogg. Om fler människor trillar in på bloggen så kanske någon av alla dessa bli intresserad nog för att följa den mer permanent.


Klicka på bilderna för o komma vidare till sidan o börja jaga besökare:


Nytt på Designen

Eftersom min meny till höger började bli smockad med saker bestämde jag mig för att fixa detta genom o ha två menyer på bloggen.

Trodde först jag skulel bli tvungen o göra om hela min design, men jag hade tur o hittade ett tips hos Designa din Blogg

Så nu har den bilden som var innan till vänster fått göra plats för en meny ist. Som alltid är min design utformad i Firefox o ses bäst på en normalstor skärm. För som jag märkte när jag kollade på Niklas dator som har extremt bred skärm så flyter menyn iväg alldeles för mycket till vänster o det ser rätt mobbat ut.


DU som besökare får gärna kommentera hur MIN blogg ser ut i din webbläsare!

00.11 Chicken Beer Can

Är precis hemkommen från en lite udda grillkväll hos främlingar som jag aldrig träffat innan. Jag o Niklas hängde på vår vän Jörget hem till hans kompisar som hade grillning. Kände ingen annan där förutom Jörgen. Det blev en förhållandevis trevlig kväll. Men allt eftersom alkoholen flödade så bestämde vi oss tillsist för o dra. Människor som man inte känner så väl tänderar o bli ytterst tråkiga fulla. Sen var det en hund där som jag tyckte var väldigt obehaglig. En armstaff som ägaren var alldeles för full för o hålla koll på så det var nära den bet ett av barnen som blev lite för drulligt när det lekte med sin bil i närheten av hunden.

Var faktiskt på gymmet o körde ett pass idag också. Ska försöka ta mig dit imorgon med. När jag kom hem idag fortsatte jag o hålla igång genom o klippa hela gräsmattan också.På grillningen blev vi bjudna på detta:

Chicken beer can, Du kör helt enkelt upp en öppnad öl i kycklingen innan du ställer hela alltet på grillen i 1.5 timmar under lock. Mycket intressant.


Det där med träning...

Igår var jag på gymmet för första gången sedan april. Blev lite konstigt när jag inte kunde gå dit på ett tag. Det började med att jag trampade snett på en pall på jobbet o vred till ankeln. Då kunde jag knappt gå så det var tillräkligt jobbigt o bara klara av arbetsdagarna. Sen dirket när foten började bli bättre åkte jag på magsjuka. Då hade jag varit borta i 4 veckor från gymmet. Kom inte iväg till gymmet då o när semestertiderna på jobbet började var jag för omotiverad o gå o träna när det blev svårare o planera in det.

Men igår var jag alltså där för första gången på ett tag. Kollade min kondis genom o springa på löpbandet. Hade inte förlorat mycket där. Men idag ska jag kolla på trappmaskinen det är där det verkligen märks hur jag är i form.

Ställde mig på vågen innan för o se hur läget är där. Jag visste att det var illa, men jag visste inte attd et var så illa. Har en max gräns för vad jag får väga innan det är akut dags o göra något åt det hela för att jag inte ska falla inväg med mitt BMI. Den gränsen var nu passerad med 1.4 kg. Måste alltså hitta motivation tillatt gå till gymmet mer nu. Är dags o bli av med de 15kg förmycket som jag bär på. Men det räcker att bli av med 3 för att mitt BMI ska va normalt.Obehaglig händelse

Tänker berätta om en sak som hände idag lite efter kl 19.30.

Det var min stängning i butiken. Jag hade precis städat färdigt o vinkat av chefen som varit inne med sin familj o handlat. Jag hade hunnit ställa in en halvpall ägg o var precis klar med en mjölpall när ett gäng killar kommer runt hörnet o in i min gång. Från sidan i pereferin ser jag hur en av killarna kastar något ifrån sig o säger högt "den kan du inte ta med, lägg tillbaka den". Jag vänder mig om o ser att det är ett paket cigg av vårt eget märke Balance.

De säljs enbart i vår butik o ingen annanstans i stan. Jag kan med denna infon förstå att paketet kommer från oss o antagligen blivit plockat i kassan när de gick förbi där precis inann de kom till mig där jag stod. Jag plockar upp paketet lika fort som jag sett vad det var för något. Jag kollar på killarna. De är 5 st. Mellan 12-18. Jag känner igen två från tidigare när jag körde städmaskinen då såg jag dem sitta på en bilhuv utanför pantrummet o röka, innan de lämnade huven o gick mot ICA från vår butik. Jag skulle gissa på att bara någon av dem är gamal nog för körkkort. Detta baserat på att minst en av dem körde dit i bilen. De andra var antagligen yngre. En av dem kan inte varit mer än 12. Han såg mycket yngre ut än de andra iaf.

Jag fattar rätt snabbt beslutet o köra min vanliga taktik mot ett sånt här gäng ungdomar. Den går ut på att man tydligt visar att man ser dem o att man har koll på dem. Jag följde efter dem på ett avstånd av några meter. Helatiden med blicken fäst vid dem o utan att säga ett ord. Denna taktik brukar vanligtvis leda till att ungdommarna lugnar ner sig o snabbt lämnar butiken.

Så var inte fallet med dessa. De blir högst provocerade av att jag helatiden följer dem med blicken o deras förehavande. Efter endast några meter (vi hinner röra oss från mjölet upp till mittgången) Vänder sig en av dem om o frågar vad jag håller på med. Jag svarar lugnt att jag vill hålla ett öga på dem för att de inte ska hitta på något dumt. Då säger den ena argt samtidigt som han drar sig i kinden "beror det på min hudfärg?!?!" "Nej svarar jag, jag följer efter er pga att ni kastade ett ciggpaket ifrån er innan" Där ifrån kan jag inte minnas ekat vad som sades mer. Men killarna börjar tjafsa med mig. De talar i mun på varann o jag försöker förklara att jag tycker att de beter sig stökigt. De frågar om jag anklagar dem för snatteri och jag fortsätter o svara med att jag endast vill hålla ett öga på dem för att undvika detta. En av killarna vill ringa polisen, jag säger att det får han gärna göra för mig spelar det ingen roll. Efetr nån sekund försöker han påstå att det är jag som har hotat med o ringa polisen.

JAg ber dem då att lämna butiken eftersom de nu samlats i en ring omkring mig o jag tycker situationen har blivit extremt hotfull. En av de äldre killarna säger då att jag inte kan be dem lämna butiken. Jag pekar på min namnbricka o säger att jag vist har befogenhet o be dem lämna butiken. De säger att de vägrar. Då komemr en äldre dam o ber dem lugna ner sig och att det går o betala för cigg paketet i kassan. Jag antar att hon sett ungefär det samma som mig innan eftersom hon säger detta. En vän till migs lillebror kommer också o ber dem lyssna på mig o lämna butiken. När de fortfarande inte lyssnar o fortsätter slänga ur sig en det ena o en det andra säger jag att jag ska gå o ringa väktarna.

Sanningen är den att jag ringer min butikschef o frågar hur jag ska göra. Han säger att jag ska ringa väktarna. Jag ringer dit men det är ingen som svarar. Det går till nån kö som jag inte har tid o vänta på.
Jag går ut till min kollega i kassan för att ha koll på att inget händer där. Jag står vid kassorna o väntar. Kl har nu tickat iväg till 10 minuter i 20. När killarna kommer fram till kassan fortsätter de o tjafsa med mig. Jag står lugnt o tyst vid bandet till den motsatta kassan där de står i kö.

Fler av dem ska köpa drickjoghurt. Minst två av killarna sätter dessa framför sitt skrev o gör juckande rörelser mot mig. En av de lite yngre (inte den yngsta) går mot mig o fortsätter göra juckande rörelser. Jag står lungt kvar o säger ingenting medans han står ca en halvmeter ifrån mig o fortsätter med sit omogna beteende samtidigt som de andra fortsätter med sina kommentarer om en det ena o en det andra. Den ena påstår att jag hotat dem jag frågar vad mitt hot i så fall bestod av men får inget svar.

In genom butiksdörren kommer ytterligare ca 6 grabbar i 18-20 års åldern. De verkar något äldre än den grupp som är hos mig i kassan. De sluter upp med den andra gruppen o en av killarna går fram till mig o frågar vad det är frågan om. Jag förklarar läget. Att jag sett dem kasta cigg ifrån sig, att jag velat hålla ett öga på dem då jag upplevt deras beteende som stökigt och att de då börjat bråka med mig när jag bett dem lämna butiken. Denna kille har mer vett innaför skallbenet o förklarar snabbt för killarna att det är dem som gjort fel o inte jag. De verkar lyssna på honom o killen som gjort juckande rörelser mot mig får motvilligt ta i hand o be om ursäkt under denne "ledares" order. De lämnar butiken snabbt efter detta.

Jag är i nån form av små chock o min kollega frågar vad som hände egentligen. Jag är rätt uppstirrad av situationen o försöker fixa butiken bäst det går inför det sista med stägningen.
Nån kunde frågar vad det var frågoan om o jag försöker snabbt förklara situationen så som jag upplevt den.

Jag kände mig mycket hotad av hela händelsen. Att vara ensam tjej mot först 5 killar som anklagar en för o dels vara rasist o en massa annat o sen mot minst 11, kan inte riktigt säga om det stämmer men jag tycket jag kunde räkna till 6 st som klev in genom dörren efteråt.

Att sen min kollega säger att han känner igen dem som bråkstakar från JKPG gör inte situationen för mig bättre. Han berättar hur de varit i knivbråk m.m. Jag tycker allt blir ännu mer obehagligt med denna information.

Killarna har ett utseende som kan beskrivas som afrikanskt eller arabiskt beroeende på vilka av dem man pratar om. Därav deras påstående om att jag är rasist.

Ska ta upp hela händelsen med chefen imorgon o se vad han säger. Som tur är jobbar jag öppning o inte stängning. Ska även kolla med honom om det är polisen jag bör ringa nästa gång. Dycker samma killar upp ringer jag polisen utan att tveka. Men inför en liknande situation känne rjag att jag behöver vara mer förberedd. Jag vill fortfarande kunna förhindra snatteri i butiken. Men jag kanske inte bör provocera så tydligt en annan gång.RSS 2.0